Κεραμέως: «Έρχεται νέα αύξηση του κατώτατου μισθού – Πρέπει να υπάρχει γόνιμη αντιπολίτευση»

«Με την αναμόρφωση, το επίδομα ανεργίας θα είναι πιο δίκαιο, ενώ, έρχονται αυξήσεις στις συντάξεις αλλά και νέα αύξηση του κατώτατου μισθού», τόνισε η Υπουργός Εργασίας.

Κεραμέως: «Έρχεται νέα αύξηση του κατώτατου μισθού – Πρέπει να υπάρχει γόνιμη αντιπολίτευση»
1'

«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στοχεύει στην αύξηση του εισοδήματος, αλλά εντός του δημοσιονομικού περιθωρίου της χώρας. Πορεύεται με σύνεση και στοχευμένα βήματα», υπογράμμισε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στο MEGA.

«Στην Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, καταγράφεται ο πραγματικός χρόνος απασχόλησης. Αυτό το μέτρο δεν είναι μόνο του, αλλά συνοδεύεται από συνεχείς ελέγχους της Επιθεώρησης Εργασίας. Σε περίπτωση που εντοπισθεί παράβαση, το πρόστιμο στην επιχείρηση υπερβαίνει τα 10.000 ευρώ», επεσήμανε ακόμη για την επέκταση του μέτρου σε τουρισμό και εστίαση από αύριο (11/09).

«Το μέτρο προστατεύει τον εργαζόμενο, φροντίζοντας να αμείβεται για τις πραγματικές ώρες απασχόλησης. Οι εργαζόμενοι που θα προστατεύονται από αυτήν την παρέμβαση, “αγγίζουν” το 1,5 εκατ. πολιτών. Υπάρχουν πολλές καταγγελίες κι εφόσον διαπιστώνεται παράβαση, επιβάλλονται βαριά πρόστιμα. Πρέπει να εφαρμόζεται σωστά το εργατικό Δίκαιο».

«Πρέπει να υπάρχει γόνιμη αντιπολίτευση, με προτάσεις»

«Δεν γνωρίζω εάν ο Στέφανος Κασσελάκης επιστρέψει, δεν με αφορούν όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό άλλων κομμάτων. Η Νέα Δημοκρατία είναι ένας πυλώνας σταθερότητας για τη Δημοκρατία μας, η οποία χρειάζεται γόνιμη αντιπολίτευση, με προτάσεις», σημείωσε, ολοκληρώνοντας.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή