«Λευκός» καπνός στον ΣΥΡΙΖΑ - Στις 24 Νοεμβρίου οι εκλογές

Στήνονται κάλπες ξανά στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποδοχή της πρότασης μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη

Μετά από διαβουλεύσεις ωρών στη Πολιτική Γραμματεία ανάμεσα σε όλες τις πλευρές, οι κάλπες για την ανάδειξη του νέου αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιηθούν στις 24 Νοεμβρίου.

«Κασσελίστα», κίνηση των «87» και Πολάκης έφτασαν σε συμφωνία για Συνέδριο στις 1-3 Νοεμβρίου και εκλογική αναμέτρηση στις 24 Νοεμβρίου. Αν χρειαστεί και δεύτερος γύρος (όπως είναι το πιθανότερο) θα στηθούν κάλπες την 1η Δεκεμβρίου.

Αυτή θα είναι η εισήγηση προς την Κεντρική Επιτροπή, η οποία θα λάβει και την τελική απόφαση.

Να σημειωθεί πως μειοψήφησαν οι Πολάκης, Τζάκρη και Τελιγιορίδου.

Μέχρι στιγμής έχουν γνωστοποιήσει τις υποψηφιότητές τους οι Παύλος Πολάκης, Απόστολος Γκλετσος ενώ ενδιαφέρον έχει εκφράσει και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νικόλας Φαραντούρης.

Σε ό,τι αφορά τον Στέφανο Κασσελάκη, δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του ωστόσο συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες το σενάριο να δώσει το «παρών» στην εκλογική αναμέτρηση.

Στις 24/11, μαζί με τον πρώτο γύρο θα πραγματοποιηθεί και εκλογή Νέας Κεντρικής Επιτροπής από τη βάση. Στις 19-20/10 θα γίνει η εκλογή συνέδρων και στις 21-22/09 η Κεντρική Επιτροπή.

Αμέσως μετά ξεκινά ο Προσυνεδριακός Διάλογος.

Το αν το Έκτακτο Συνέδριο θα είναι και καταστατικό, θα αποφασιστεί σε επόμενη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, την επόμενη εβδομάδα.

Νέος εκπρόσωπος Τύπου

Να σημειωθεί πως νέος Εκπρόσωπος Τύπου αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα αναπληρωτής, Παυσανίας Παπαγεωργίου, με απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Γιάννης Ραγκούσης: Να βρούμε τα αίτια της πτώσης του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Γιάννης Ραγκούσης στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: «Πρέπει να διασφαλίσουμε τη χρυσή τομή ώστε να έχουμε μια επαρκή πολιτική διαδικασία τόσο στις οργανώσεις όσο και στο συνέδριο. Δύο, μεταξύ άλλων, είναι τα μεγάλα και στρατηγικής σημασίας θέματα που πρέπει οπωσδήποτε να μας απασχολήσουν ενόψει του έκτακτου συνεδρίου, και επί των οποίων πρέπει να πάρουμε στρατηγικής σημασίας αποφάσεις :

-ποια είναι τα αιτία της συνεχούς πτώσης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και πως μπορεί αυτό να αναστραφεί.

-πως θα ανταποκριθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στο αίτημα της μεγάλης πλειοψηφίας των προοδευτικών πολιτών που ζητούν συνένωση δυνάμεων και ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου ώστε επάξια να διεκδικηθεί η νίκη απέναντι στη ΝΔ.

«Φυσικά μπορεί να είναι υποψήφιος ο Κασσελάκης»

Νωρίτερα, την άποψη ότι οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να διεξαχθούν το αργότερο έως το πρώτο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου (2 – 3 του μηνός) εξέφρασε ο Χανιώτης βουλευτής, Παύλος Πολάκης, προσερχόμενος στην Κουμουνδούρου για τη σημερινή (10/09) συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Σχετικές ειδήσεις