Ραγκούσης στην Πολιτική Γραμματεία: Ο Κασσελάκης δεν μπορεί να υβρίζει το ΠΑΣΟΚ

Ο Γιάννης Ραγκούσης μίλησε στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και ένιωσε την ανάγκη να ζητήσει συγνώμη από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, για μια δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη.

Ο Γιάννης Ραγκούσης, στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, καταφέρθηκε μεταξύ άλλων κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Πρέπει να διασφαλίσουμε τη χρυσή τομή ώστε να έχουμε μια επαρκή πολιτική διαδικασία τόσο στις οργανώσεις όσο και στο συνέδριο. Δύο, μεταξύ άλλων, είναι τα μεγάλα και στρατηγικής σημασίας θέματα που πρέπει οπωσδήποτε να μας απασχολήσουν ενόψει του έκτακτου συνεδρίου, και επί των οποίων πρέπει να πάρουμε στρατηγικής σημασίας αποφάσεις :

-ποια είναι τα αιτία της συνεχούς πτώσης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και πως μπορεί αυτό να αναστραφεί.

-πως θα ανταποκριθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στο αίτημα της μεγάλης πλειοψηφίας των προοδευτικών πολιτών που ζητούν συνένωση δυνάμεων και ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου ώστε επάξια να διεκδικηθεί η νίκη απέναντι στη ΝΔ.

Ακολούθως καταφέρθηκε κατά του Στέφανου Κασσελάκη λέγοντας: «Αποδοκιμάζω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την παρακάτω δήλωση του Στεφ. Κασσελάκη στην Κ.Ε. (όπου λόγω της πρότασης μομφής δεν μπόρεσα κι εγώ να πάρω το λόγο).

Στ.Κασσελάκης:«…Και αυτός ο κάποιος δεν μπορεί να είναι η παρέλαση σημιτικής διαπλοκής που είδαμε στο Ζάππειο στην εκδήλωση για την 3η του Σεπτέμβρη…» Στο ΠΑΣΟΚ ο καθένας έχει κάθε δικαίωμα να κάνει κριτική. Δεν μπορεί όμως να υβρίζει τα 50στα γενέθλια ενός ιστορικού κόμματος και μάλιστα του ΠΑΣΟΚ, με τέτοια προσφορά στον ελληνικό λαό.

Προσωπικά νιώθω την ανάγκη και μέσα στη συνεδρίαση της Πολ. Γραμ. του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, να ζητήσω συγγνώμη από τα μέλη και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Μετά από αυτήν την σκαιότατη δήλωση, θεωρώ απολύτως απαραίτητο να δώσουμε στη δημοσιότητα μια συγκεκριμένη θετική αναφορά για τα 50 χρόνια από την 3η του Σεπτέμβρη, όπως αρμόζει στο πολιτικό ήθος και στον πολιτικό πολιτισμό κάθε αριστερού και προοδευτικού κόμματος.

Τα περί δήθεν «πραξικοπήματος» και άλλα αντίστοιχα, είναι απλώς καταγέλαστα. Όλες οι διαδικασίες στην ΚΕ έγιναν με υποδειγματική τήρηση του καταστατικού και των κανόνων της εσωκομματικής δημοκρατίας».