Αρβανίτης: Λάθος η αποδοχή παραίτησης της Κεχαγιά - Ο Τσίπρας δεν έπρεπε να φύγει το 2023

Όλα όσα είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για το εσωτερικό σκηνικό που μυρίζει «μπαρούτι», την παραίτηση της Βούλας Κεχαγιά αλλά και για το πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα
Αρχείου - In Time

Για τις εκρηκτικές εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN ο ευρωβουλευτής του κόμματος, Κώστας Αρβανίτης, τη στιγμή που παραιτήθηκε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Βούλα Κεχαγιά, ενώ τα βλέμματα είναι στραμμένα τόσο στον Στέφανο Κασσελάκη σχετικά με την πιθανή υποψηφιότητά του για την ηγεσία του κόμματος όσο και στα πρόσωπα που έχουν ήδη δηλώσει «παρών».

Να σημειωθεί πως έπειτα από διαβουλεύσεις ωρών στη Πολιτική Γραμματεία ανάμεσα σε όλες τις πλευρές, οι κάλπες για την ανάδειξη του νέου αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιηθούν στις 24 Νοεμβρίου, ενώ ο δεύτερος γύρος (που όλα δείχνουν ότι δεν θα αποφευχθεί) θα λάβει χώρα την 1η του Δεκεμβρίου.

Ο Κώστας Αρβανίτης αρχικά εξέφρασε την άποψή του για την παραίτηση της Βούλας Κεχαγιά, επισημαίνοντας πως ήταν λάθος η αποδοχή της.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως ως προηγούμενος ηγέτης του κόμματος θα πρέπει να τοποθετηθεί, «να μας πει τη γνώμη του». Συμπλήρωσε ωστόσο πως ο Αλέξης Τσίπρας «ορθώς δεν ενεπλάκη στις μέχρι τώρα εσωκομματικές εξελίξεις». Αμέσως μετά, ο Κώστας Αρβανίτης τόνισε ότι «κατά τη γνώμη μου ο Αλέξης Τσίπρας δεν έπρεπε να αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ το 2023. Έκανε λάθος». Να αναφερθεί πως ο Κώστας Αρβανίτης δεν πήρε θέση ως προς το ενδεχόμενο να επιστρέψει ο Αλέξης Τσίπρας στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια, ο ευρωβουλευτής αναφέρθηκε στην πολιτική κατάσταση της χώρας λέγοντας ότι «η Νέα Δημοκρατία είναι μόνη της. Δεν υπάρχει αντιπολίτευση» και εξήγησε ότι με την τεράστια αποχή στις Ευρωεκλογές του 2024 οι πολίτες έστειλαν το μήνυμα «φτάνει πια».

Τέλος, αναφορικά με το πρόσωπό του επισήμανε πως «εγώ πήρα νωπή και καθαρή εντολή να κάνω μία δουλειά. Ο ρόλος ο δικός μου τελειώνει εδώ. Ό,τι όφειλα να πω το είπα».

Σχετικές ειδήσεις