Σε ρόλο «κυνηγού» ο Μητσοτάκης για την εφαρμογή των μέτρων

Αγώνας δρόμου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προκειμένου να επιθεωρήσει ο ίδιος την εφαρμογή των μέτρων που εξήγγειλε από την ΔΕΘ

Σε ρόλο «κυνηγού» ο Μητσοτάκης για την εφαρμογή των μέτρων
Αρχείου - Eurokinissi
3'

Την ώρα, που τα αρμόδια υπουργεία προχωρούν στην εξειδίκευση των εξαγγελιών του Κυριάκου Μητσοτάκη για εισοδήματα, φορολογία, επιδόματα και στέγη, ο πρωθυπουργός συναντά στο Μέγαρο Μαξίμου της ηγεσίας των υπουργείων, που θα σηκώσουν το μεγαλύτερο βάρος σε κεντρικούς τομείς, όπως η υγεία και η παιδεία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιθυμεί να μείνει πιστός σε αυτό που ο ίδιος έχει πει «συμφωνία της αλήθειας» με τους πολίτες. Ο κύκλος των συσκέψεων στο Μέγαρο Μαξίμου άνοιξε την επομένη κιόλας της επιστροφής του πρωθυπουργού από την Θεσσαλονίκη, με την διυπουργική για την υλοποίηση του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου» για την ανακαίνιση σχολικών εγκαταστάσεων και συνεχίστηκε με την σύσκεψη για τα θέματα υγείας και την επίλυση των στρεβλώσεων που υπάρχουν στο ΕΣΥ.

Η κυβέρνηση δίνει μεγάλο βάρος στην αύξηση των εισοδημάτων. Η απόφαση να πέσουν οι ασφαλιστικές εισφορές κατά μία μονάδα -τόσο για τον ιδιωτικό όσο και για τον δημόσιο τομέα- αντί της μισής που είχε ανακοινωθεί αρχικά, είναι μία σοβαρή ένδειξη της σημασίας που δίνει η κυβέρνηση στην αύξηση των εισοδημάτων για το διάστημα που μένει μέχρι το 2027. Μάλιστα, μέχρι τότε θα υπάρξει και νέα πτώση των ασφαλιστικών εισφορών, κατεβάζοντας τη χώρα κάτω από τον μέσο όρο της Ευρώπης, τον οποίο αγγίξαμε με την τωρινή μείωση. Η απόφαση της κυβέρνησης θα στοιχίσει στον προϋπολογισμό 440 εκατομμύρια ευρώ και είναι η ακριβότερη παρέμβαση που αποφάσισε το Μαξίμου με αυτό το πακέτο μέτρων.

Συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη εκτιμούν ότι σύντομα οι πολίτες θα μπορούν να αντιληφθούν τις αλλαγές στην καθημερινότητα και σημειώνουν ότι ο πρωθυπουργός θα συνεχίσει να παρακολουθεί καθημερινά την εξέλιξη εφαρμογής των μέτρων.

Οι πρωτοβουλίες του Κυριάκου Μητσοτάκη έγιναν αντικείμενο συζήτησης και στον ξένο Τύπο. H εφημερίδα της Ρώμης Ιl Messaggero αναφέρεται, σε άρθρο της, στην ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. «Ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί, από τα 830 στα 950 ευρώ, εντός του 2027. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αυξάνει και τις συντάξεις», γράφει η εφημερίδα της Ρώμης.

«Η συνταγή του Έλληνα πρωθυπουργού είναι ξεκάθαρη», προσθέτει η ll Messaggero, η οποία ότι «στα σαράντα πέντε μέτρα που ανακοίνωσε στην Θεσσαλονίκη, συμπεριλαμβάνονται αυξήσεις για τα δυο εκατομμύρια συνταξιούχων της χώρας, από την αρχή του επόμενου έτους, όπως και μια νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, από τον ερχόμενο Απρίλιο».

«Μετά από σειρά ετών, στα οποία τα μέτρα λιτότητας προκάλεσαν μείωση των συντάξεων και των μισθών, τώρα επιλέγεται η αντίθετη κατεύθυνση. Τα τελευταία χρόνια, ο μέσος μισθός των Ελλήνων αυξήθηκε. Αλλά η ανεργία βρίσκεται ακόμη στο 10% -η δεύτερη υψηλότερη στην ΕΕ- και η αγοραστική δύναμη είναι από τις χαμηλότερες», αναφέρει η ιταλική εφημερίδα.

«Συνολικά, πρόκειται να υιοθετηθούν πάνω από είκοσι μέτρα, σύμφωνα με τα σχέδια της κυβέρνησης, για την καταπολέμηση της ακρίβειας, μεταξύ των οποίων η φοροαπαλλαγή για τα κλειστά ακίνητα, όπως τόνισε ο υπουργός εθνικής οικονομίας και οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης», καταλήγει η Il Messaggero.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή