Μαρινάκης: Μείωση έως 20% με το «καλάθι του μαθητή»

οι αυξήσεις στους μισθούς είναι μόνιμες, η ακρίβεια προσωρινή, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Με το «καλάθι του μαθητή» φαίνεται να υπάρχει μια ελάφρυνση από 5%-20% στις τιμές των σχολικών, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης μιλώντας στο MEGA.

Αναφερθείς στο ζήτημα ακρίβειας, ο κ. Μαρινάκης εξέφρασε εκ νέου τη δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη να πάει τον μέσο μισθό στα 1.500 ευρώ και τόνισε πως τα μέτρα για την ενίσχυση του εισοδήματος είναι μόνιμα, ενώ η ακρίβεια αρχίζει και αποκλιμακώνεται.

Χαρακτηριστικά επισήμανε πως οι αυξήσεις στους μισθούς είναι μόνιμες, η ακρίβεια προσωρινή.

Με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων σήμερα, ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε στην απαγόρευση του κινητού από τους μαθητές. «Είναι ένα από τα μέτρα που είναι σημαντικά όσον αφορά το άνοιγμα των σχολείων. Από το 2006 βγαίνει μία εγκύκλιος, η οποία λέει ότι απαγορεύονται τα κινητά στα σχολεία. Ήταν κάτι που έμενε στα χαρτιά και προέκυπταν δύο προβλήματα. Το ένα ήταν η διάσπαση προσοχής, το δεύτερο έχει να κάνει ότι η βιντεοσκόπηση είναι ο λόγος ή η κατάληξη των περισσότερων περιστατικών κακοποίησης και bullying», δήλωσε ο Παύλος Μαρινάκης.

Σχετικά με τη σημασία του σχετικού μέτρου, υπογράμμισε πως αφορά την επίλυση του προβλήματος της σχολικής βίας στα σχολεία.«Σε περίπτωση που βγει το κινητό από τη τσάντα κατά τη διάρκεια του μαθήματος ή του διαλείμματος, υπάρχει μία ημέρα αποβολή».

Ειδική αναφορά έκανε στις προσλήψεις στον χώρο της εκπαίδευσης. Φέτος τα σχολεία ανοίγουν με 10.000 παραπάνω εκπαιδευτικούς, τετραπλασιάστηκαν οι διορισμοί στην Ειδική Αγωγή, αλλά και υπάρχει η δυνατότητα ψηφιακού φροντιστηρίου,σημείωσε.

Απαντώντας στα προβλήματα υποδομών που καταγγέλλεται πως υπάρχουν στα σχολεία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως αντιλαμβάνεται τους προβληματισμούς των γονέων, αλλά δεν πρέπει να παρουσιάζεται μία άλλη εικόνα από αυτή που ισχύει. Η Ελλάδα έχει την καλύτερη αναλογία μαθητών ανά καθηγητή, προσέθεσε..