Θοδωρής Σκυλακάκης: «Δεν υπάρχει θέμα αυξήσεων στο νερό»

O υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόνισε πως θα υπάρξει ενοποίηση εταιρειών ύδρευσης

Θοδωρής Σκυλακάκης: «Δεν υπάρχει θέμα αυξήσεων στο νερό»
1'

Στο μείζων ζήτημα που απασχολεί την κοινωνία αλλά και τη διαχείριση αυτού αναφέρθηκε το πρωί της Πέμπτης 12 Σεπτεμβρίου ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης.

Ο κ. Σκυλακάκης είναι κατηγορηματικός: «Δεν υπάρχει θέμα αυξήσεων στο νερό». Εξήγησε όμως πως θα υπάρξει κλιμακωτή χρέσωση ανάλογα με την κατανάλωση και θα πραγματοποιείται πλήρης ανάλυση από τις εταιρείες ύδρευσης του κόστους άντλησης του νερού αλλά και το αν πραγματοποιούνται όλες οι απαραίτητες διαδικασίες επεξεργασίας πριν ακολουθήσει η ζήτηση των χρημάτων.

Παράλληλα, τόνισε πως θα υπάρξει ενοποίηση εταιρειών ύδρευσης και θα πραγματοποιηθούν αυστηροί έλεγχοι και στα νησιά που υπάρχει πρόβλημα λειψυδρίας. «Θα ενοποιηθούν οι εταιρείες ύδρευσης και θα δημιουργηθεί η ΕΥΔΑΠ νησιών», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την Αττική σχολίασε πως θα υπάρξει ειδικός χειρισμός του νερού.

«Χρήση νερού με μέτρο»

Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης σημειώσε πως αυτήν την ώρα πρέπει όλοι να κάνουμε χρήση του νερού με μέτρο και πως «σε έναν χρόνο από σήμερα θα εξετάσουμε αν πρέπει να παρθούν και διοικητικά μέτρα για την κατανάλωση του νερού».

«Τα έργα στη λίμνη Κρεμαστών και η αφαλάτωση είναι η απάντηση στην λειψυδρία», είπε στη συνέχεια.

Καταλήγωντας ξεκαθάρισε για εκείνους που τον ρωτούν συνεχώς για την ιδιωτικοποίηση του νερού, πως η κυβέρνηση δεν έχει καμία τέτοια πρόθεση.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή