Κασσελάκης: «Ζητώ από τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ να μη διοργανώνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας»

«Μετατρέψτε την οργή σας σε δημιουργία, είμαι εδώ», προέτρεψε ο Στέφανος Κασσελάκης τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ, στον απόηχο της επεισοδιακής έκτακτης συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας.

Κασσελάκης: «Ζητώ από τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ να μη διοργανώνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας»
EUROKINISSI.
4'

Γράφοντας ότι «είμαι εδώ», ο έκπτωτος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, απηύθυνε έκκληση στους φίλους του κόμματος να μην κάνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Κουμουνδούρου, εκεί όπου λαμβάνει χώρα η έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

«Επειδή αυτήν τη στιγμή γίνονται απίστευτες προβοκάτσιες –από ψευδείς διαλόγους ως ψευδή προσκλητήρια– (μέχρι δήθεν υποστηρικτή μου με καπέλο του Τραμπ επιστράτευσαν), θέλω να ζητήσω από τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ να μη διοργανώνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας», υπογράμμισε αρχικά σε δημοσίευση στα κοινωνικά δίκτυα.

Παράλληλα, κάλεσε τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ «να μην σαμποτάρουν» την επίσκεψη του Νίκου Παππά στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. «Απέναντι στην εκτροπή, η ψυχραιμία, η υπομονή και η αυτοσυγκράτηση είναι η δύναμή μας. Μετατρέψτε την οργή σας σε δημιουργία, είμαι εδώ», ολοκλήρωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ένταση από τους «κασσελίστας» στην Κουμουνδούρου – Φραστική επίθεση σε Ζαχαριάδη, Γεροβασίλη και Θεοχαρόπουλο

Οι «κασσελίστας» που έχουν συγκεντρωθεί στην Κουμουνδούρου, ακούγονται να αποδοκιμάζουν και να προσβάλλουν όσα μέλη προσέρχονται στα γραφεία του κόμματος, μεταξύ εκείνων και οι: Όλγα Γεροβασίλη, Θανάσης Θεοχαρόπουλος και Κώστας Ζαχαριάδης.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, με κεντρικό θέμα τις εξελίξεις μετά την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής για την καθαίρεση του Στέφανου Κασσελάκη από το αξίωμα του προέδρου και το κενό που έχει προκύψει στην εκπροσώπηση του κόμματος. Το καταστατικό του κόμματος δεν ξεκαθαρίζει λεπτομερώς το συγκεκριμένο ζήτημα, όμως, ορίζει ότι η Κεντρική Επιτροπή αποτελεί το ανώτερο καθοδηγητικό όργανο.

Τα ψέματα Κασσελάκη στις διαρροές, η απειλή Τζάκρη και το «δεν υπάρχει κανένα κενό εξουσίας στο κόμμα»

Ανώτατες πηγές από τους «87» και την πλευρά του Παύλου Πολάκη ισχυρίστηκαν νωρίτερα ότι ο Στέφανος Κασσελάκης τηλεφώνησε νωρίτερα στον διευθυντή του κόμματος, Χρήστο Μαυροκεφαλίδη, ζητώντας από εκείνον τα κλειδιά για να ανέβει στο γραφείο του προέδρου, στην Κουμουνδούρου, κάτι που επιβεβαίωσε η Ράνια Σβιγκού. Συγκεκριμένα, χαρακτήρισαν την κίνηση του Στέφανου Κασσελάκη ως «ευθεία πρόκληση» και «προσπάθεια κατάληψης των γραφείων του κόμματος».

Ακόμη, φαίνεται να διαψεύδεται ο φημολογούμενος διάλογος Καπνισάκη – Σβίγκου, βάσει του οποίου «σήμερα, ο Μανώλης Καπνισάκης τηλεφώνησε στη γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβιγκού και της έθεσε το εξής ερώτημα: Διοικητικά και ποινικά, ποιος έχει την ευθύνη για το κόμμα; Δεν έλαβε επαρκή απάντηση και στη Ράνια Σβίγκου τηλεφώνησε ο Στέφανος Κασσελάκης, θέτοντας το ίδιο ερώτημα.

Σύμφωνα με κομματικές πληροφορίες, παρέπεμψε τον έκπτωτο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στον διευθυντή του κόμματος, Χρήστο Μαυροκεφαλίδη. Τότε, στην ερώτηση, ο κ. Μαυροκεφαλίδης απάντησε ότι την ευθύνη την έχει εκείνος, εκτός και αν εκείνος υπογράψει πληρεξούσιο, «εγώ, ο Μαυροκεφαλίδης, είμαι υπεύθυνος». Αμέσως μετά, η Ράνια Σβίγκου συγκάλεσε εκτάκτως την Πολιτική Γραμματεία.

Στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, εξουσιοδοτήθηκε από τα μέλη του οργάνου ως υπεύθυνος για το κόμμα ο κ. Χρήστος Μαυροκεφαλίδης, έπειτα από γνωματεύσεις που ζητήθηκαν από αρμόδια δικηγορικά γραφεία, ώστε να διευθετηθεί κάθε εκκρεμότητα.

Συνεπώς, όταν τον κάλεσε ο Στέφανος Κασαλάκης και τον ρώτησε «ποιος έχει την ευθύνη;», ο κ. Μαυροκεφαλίδης φέρεται να απάντησε «εγώ», διαψεύδοντας εποχή της ουσίας τους ισχυρισμούς της πρώην ηγεσίας. Νωρίτερα, είχε προηγηθεί νέα ενημέρωση πηγών της πλευράς Κασσελάκη, σύμφωνα με τις οποίες αυτοαποκαλούν τον Στέφανο Κασσελάκη ως «πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ».

Σύμφωνα με τους «κασσελίστας», ο Στέφανος Κασσελάκης επέστρεψε σήμερα στην Αθήνα και από το πρωί, είχε μία σειρά συναντήσεων με βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Μέσα σε όλα, η Θεοδώρα Τζάκρη φέρεται να απείλησε ότι το θέμα της έκπτωσης Κασσελάκη θα φτάσει στα δικαστήρια.

«87» και Πολάκης: «Αποτυχημένη απόπειρα εισβολής Κασσελάκη στην Κουμουνδούρου»

Για «αποτυχημένο Καπιτώλιο» έκαναν λόγο πήγες κοντά στον Παύλο Πολάκη και τους «87», αναφερόμενοι στο τηλεφώνημα που έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης στον κ. Μαυροκεφαλίδη.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή