Ο Νίκος Χαρδαλιάς δεν ξεχνά τον Βύρωνα - Μεγάλη επετειακή συναυλία για τα 100 χρόνια της πόλης

Το «παρών» στη συνέντευξη Τύπου έδωσε και ο αγαπημένος ερμηνευτής Μανώλης Μητσιάς, ο οποίος θα συμμετάσχει στη συναυλία

Ο Νίκος Χαρδαλιάς δεν ξεχνά τον Βύρωνα - Μεγάλη επετειακή συναυλία για τα 100 χρόνια της πόλης
3'

Μπορεί να έχει περάσει μια δεκαετία από τότε που ο Νίκος Χαρδαλιάς αποχώρησε από τη θέση του Δημάρχου του Βύρωνα, όμως η αγάπη του για την πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε παραμένει μεγάλη – κάτι που το αποδεικνύει με κάθε ευκαιρία.

Πρόσφατο παράδειγμα, η συναισθηματικά φορτισμένη παρουσία του στη συνέντευξη Τύπου στο Μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς, για την παρουσίαση της μεγάλης επετειακής συναυλίας για τα 100 χρόνια του Βύρωνα, που διοργανώνουν ο Δήμος και η Περιφέρεια Αττικής.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους πολίτες για να βρεθούν στις 22 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη», προκειμένου να τιμήσουν την ιστορία «του πρώτου αστικού προσφυγικού συνοικισμού της Αθήνας, τη μνήμη των προγόνων μας, των ξεριζωμένων Μικρασιατών, όσων αγωνίστηκαν κατά των ναζιστικών κατοχικών στρατευμάτων», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Προσωπικά, θεωρώ τον Βύρωνα ανεξίτηλα συνδυασμένο με τη ζωή μου» υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς, κάνοντας μια αναδρομή στην πορεία του, από τα παιδικά του χρόνια μέχρι σήμερα, με ιδιαίτερη έμφαση στα 12 χρόνια που υπηρέτησε την πόλη και τους ανθρώπους της ως Δήμαρχος. «Και στην πορεία μου στην πολιτική, ο Βύρωνας έχει μια ξεχωριστή θέση. Αισθάνομαι λοιπόν ιδιαίτερη συγκίνηση, γιατί έχω την τιμή, τη χαρά, την τύχη αν θέλετε, αυτή η ιστορική για το Δήμο Βύρωνα επέτειος, να με βρίσκει στη θέση του Περιφερειάρχη Αττικής» κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

Η μεγάλη συναυλία υπό τον γενικό τίτλο «Εκατό χρόνια Βύρωνας», θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου και ώρα 21.00 στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη».

Ως μία ευκαιρία, προκειμένου οι πολίτες του Βύρωνα «όχι μόνο να γιορτάσουν και να διασκεδάσουν, αλλά και να προβληματιστούν για το μέλλον της πόλης τους» χαρακτήρισε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου την επετειακή εκδήλωση ο Δήμαρχος Βύρωνα Αλέξης Σωτηρόπουλος.

Το «παρών» στη συνέντευξη Τύπου έδωσε και ο αγαπημένος ερμηνευτής Μανώλης Μητσιάς, ο οποίος θα συμμετάσχει στη συναυλία. «Χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι εδώ με τον φίλο μου τον Περιφερειάρχη και τον Δήμαρχο Βύρωνα» δήλωσε ο κ. Μητσιάς και πρόσθεσε: «Ανταποκρίθηκα αμέσως στην πρόσκληση για την συναυλία, που θα είναι αντάξια του ονόματος του Βύρωνα και του Φεστιβάλ του. Εγώ θα μιλήσω εκεί με τραγούδια μου και σας καλώ όλους να παρευρεθείτε».

Μαζί με τον Μανώλη Μητσιά, επί σκηνής θα βρεθούν ο Παντελής Θαλασσινός, η Βιολέτα Ίκαρη, η Μελίνα Κανά, ο Βαγγέλης Κορακάκης, ο Βασίλης Σκουλάς, η Ελένη Τορνεσάκη και ο Κώστας Τριανταφυλλίδης, για ένα μουσικό ταξίδι στους κυριότερους σταθμούς της ιστορίας του Βύρωνα - από την εγκατάσταση των πρώτων Μικρασιατών προσφύγων μέχρι και σήμερα. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, με σειρά προτεραιότητας.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή