ΣΥΡΙΖΑ: Ανάκληση της αποπομπής Κασσελάκη ζητούν μέλη Συντονιστικών από 4 οργανώσεις στη Θεσσαλονίκη

Στην ανάρτηση, αναφέρουν «μεθοδεύσεις που είχαν ένα και μόνον σκοπό, να εξοστρακίσουν τον μόλις πριν από ένα χρόνο εκλεγμένο από τη βάση, Πρόεδρο του κόμματος».
INTIME.

Τα μέλη Συντονιστικών τεσσάρων από τις περίπου 35 – 40 οργανώσεις του κόμματος στην Α’ Θεσσαλονίκης ζήτησαν την ανάκληση της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, για τη μομφή κατά του έκπτωτου Προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη.

Μεταξύ άλλων, κάνουν λόγο για «μεθοδεύσεις που είχαν ένα και μόνον σκοπό, να εκπαραθυρώσουν και να εξοστρακίσουν τον μόλις πριν από ένα χρόνο εκλεγμένο από τη βάση, Πρόεδρο του κόμματος». Πρόκειται για τα μέλη των Συντονιστικών των οργανώσεων Άνω Κέντρου, Κάτω Κέντρου, Λευκού Πύργου και Τριανδρίας.

Ο Στέφανος Κασσελάκης κηρύχθηκε έκπτωτος από το κόμμα στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της 8ης Σεπτεμβρίου, μετά την πρόταση μομφής του κατατέθηκε εις βάρος του, από τους «100».

Συνολικά, 163 ψήφισαν υπέρ της πρότασης μομφής και 120 κατά, ενώ υπήρξαν και τρία άκυρα – λευκά. Συμμετείχαν 286 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, τα 210 στην κάλπη και τα 76 τηλεφωνικά. Από τα 294 μέλη δηλαδή, ψήφισαν 286.

Επίσης, στη συνεδρίαση αποφασίσθηκε ότι το κόμμα θα προχωρήσει σε έκτακτο συνέδριο και εσωκομματικές εκλογές. Οι ημερομηνίες που «κλείδωσαν», είναι 01 – 03 Νοεμβρίου συνέδριο και εκλογές την 24η Νοεμβρίου και αν χρειαστεί β’ γύρος, την 1η Δεκεμβρίου.

Ύστερα από τη χθεσινή (12/09) έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, επιβεβαιώθηκε μέσω ψηφοφορίας (17–1) η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, για την αποπομπή του Στέφανου Κασσελάκη μετά την πρόταση μομφής.