Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες η μάχη στο ΠΑΣΟΚ

Η έρευνα της Metron Analysis που δημοσιεύθηκε στα «Τα Νέα» αποκαλύπτει ένα ανοιχτό σκηνικό και πλέον η αρχηγία του ΠΑΣΟΚ είναι μάχη τριών υποψηφίων  

Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες η μάχη στο ΠΑΣΟΚ
2'

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Χάρης Δούκας εμφανίζονται ως οι κύριοι διεκδικητές της προεδρίας, με τον κ. Ανδρουλάκη να προηγείται στον πρώτο γύρο.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, ο Νίκος Ανδρουλάκης καταγράφει ποσοστά που κυμαίνονται από 24% έως 28%, διατηρώντας το προβάδισμα στον πρώτο γύρο. Η Άννα Διαμαντοπούλου ακολουθεί με ποσοστό 20% έως 25%, ενώ ο Χάρης Δούκας συγκεντρώνει το 21% έως 23%, διατηρώντας ελπίδες για τη συμμετοχή στον δεύτερο γύρο.

Από την έρευνα προκύπτει ότι η Άννα Διαμαντοπούλου μπαίνει σφήνα στο δίπολο Ανδρουλάκης - Δούκας και δείχνει να έχει δυναμική.

Στο σενάριο όπου η κυρία Διαμαντοπούλου αντιμετωπίζει τον κ. Δούκα, κερδίζει με 49%-45%, ενώ όταν ο Ανδρουλάκης αναμετράται με τον Δούκα, επικρατεί με 43%-41%. Αντίστοιχα, ο Παύλος Γερουλάνος, κερδίζει τον Χάρη Δούκα μόνο στο δείγμα της ευρύτερης εκλογικής επιρροής του ΠΑΣΟΚ με 43%-41%.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απαντήσεις των ψηφοφόρων σε σχέση με την πολιτική τους τοποθέτηση. Ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει ισχυρή στήριξη από τις κεντροαριστερές δυνάμεις, ενώ ο Χάρης Δούκας καταγράφει υψηλά ποσοστά μεταξύ των κεντροδεξιών ψηφοφόρων. Η Άννα Διαμαντοπούλου διατηρεί ισχυρές δυνάμεις τόσο στο κέντρο όσο και στα αριστερά.

Η δημοσκόπηση δείχνει, επίσης, ότι ένα ποσοστό 7% από τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας και 19% από εκείνους του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν πρόθεση ψήφου στο ΠΑΣΟΚ γεγονός που δείχνει το ενδιαφέρον της εκλογικής δεξαμενής του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ.

Στην παράσταση νίκης ο κ. Ανδρουλάκης έχει πάρει κεφάλι με τον κ. Δούκα να έρχεται δεύτερος και να κλείνει την ψαλίδα με 38%-34% στους ψηφοφόρους που δηλώνουν πως σίγουρα θα βρεθούν στις κάλπες του Οκτωβρίου, σε ένα ερώτημα στο οποίο Διαμαντοπούλου και Γερουλάνος συγκεντρώνουν μονοψήφια ποσοστά.

Η έκβαση των εκλογών είναι σίγουρα σπαζοκεφαλιά, καθώς η διαμόρφωση των τελικών ποσοστών θα εξαρτηθεί από τη συμμετοχή των ψηφοφόρων και τις δυναμικές και τις συμμαχίες που θα αναπτυχθούν στον δεύτερο γύρο.

Σίγουρα κανείς εκ των υποψηφίων δεν θα κάνει περίπατο...

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή