ΠΑΣΟΚ: Πρώτο κρας τεστ αύριο για τους έξι υποψηφίους

Αύριο στη διευρυμένη Κεντρική Επιτροπή του κόμματος

Στη διευρυμένη κεντρική επιτροπή της Κυριακής, οι έξι υποψήφιοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ θα δώσουν την πρώτη τους μάχη. Οι Νίκος Ανδρουλάκης, Χάρης Δούκας, Παύλος Γερουλάνος, Άννα Διαμαντοπούλου, Νάντια Γιαννακοπούλου και Μιχάλης Κατρίνης ανεβάζουν τους τόνους, στην τελική ευθεία των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας από την Κρήτη, δήλωσε ότι αποφάσισε να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ σε εκλογές για να αποτρέψει τον κίνδυνο "συριζοποίησης", εξαπολύοντας κριτική προς κάθε κατεύθυνση.

Ο Χάρης Δούκας, σε συνέντευξή του στο MEGA, ξεκαθάρισε ότι εφόσον εκλεγεί θα συνεχίσει να υπηρετεί ως δήμαρχος Αθηναίων, αφήνοντας αιχμές κατά της ηγεσίας.

Σύμφωνα με έρευνα της Metron Analysis που παρουσιάζουν τα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο», ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται με 24% στις προτιμήσεις για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, ενώ ακολουθούν οι Χάρης Δούκας με 21%, Άννα Διαμαντοπούλου με 20%, Παύλος Γερουλάνος με 14%, Νάντια Γιαννακοπούλου με 5% και Μιχάλης Κατρίνης με 2%.

Στους πιθανούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει 38%, ο Χάρης Δούκας 25% και η Άννα Διαμαντοπούλου 14%, ενώ οι υπόλοιποι υποψήφιοι συγκεντρώνουν χαμηλότερα ποσοστά.

Η Άννα Διαμαντοπούλου, συναντώντας τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη, τόνισε πως η προτεραιότητα για το ΠΑΣΟΚ είναι η περιφερειακή αναδιάρθρωση της χώρας και η ενίσχυση των τοπικών πόρων και αρμοδιοτήτων.

Ο Παύλος Γερουλάνος συνεχίζει την περιοδεία του ανά την Ελλάδα, προωθώντας το σχέδιό του για την Αναγέννηση.

Η έρευνα της Metron Analysis δείχνει ότι στην παράσταση νίκης ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται με 38%, ακολουθούμενος από τον Χάρη Δούκα με 34%.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένονται αποφάσεις για την τηλεοπτική αναμέτρηση των έξι υποψηφίων.