ΣΥΡΙΖΑ: Θα διαγραφεί ο Κασσελάκης; Αυξάνονται οι πιέσεις, αναμένονται...γκέλες

Δεν έχουν τέλος οι αντιπαραθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ 
Eurokinissi

Μέσα στο κυκεώνα των αντιπαραθέσεων στον ΣΥΡΙΖΑ έχει προκύψει και ένα νέο ζήτημα, αυτό της διαγραφής του Στέφανου Κασσελάκη, ούτως ώστε να μην μπορέσει να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρεία του κόμματος.

Κάτι τέτοιο βέβαια θα επέφερε νέες πολιτικές...γκέλες καθώς στα... κάγκελα είναι και οι υποστηρικτές του έκπτωτου προέδρου.

Υπέρ της παραπομπής του έκπτωτου προέδρου του κόμματος Στέφανου Κασσελάκη, στην Επιτροπή Δεοντολογίας με το ερώτημα της διαγραφής, τάχθηκε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Μιλώντας στο MEGA και απαντώντας στο ερώτημα αν ο πρώην πρόεδρος πρέπει να παραπεμφθεί, η Κατερίνα Νοτοπούλου ανέφερε:

«Τα μέλη του κόμματος, ο πρόεδρος ή ο υποψήφιος πρόεδρος, θα πρέπει αυτονόητα να σέβεται το καταστατικό. Από τη στιγμή που αυτό δεν συμβαίνει προφανώς θα πρέπει να παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας γιατί η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο».

Σχετικά με το αν υπάρχει ενδεχόμενο η Επιτροπή Δεοντολογίας να τον διαγράψει, η ίδια απάντησε: «Αυτό δεν θα το απαντήσω εγώ, θα το απαντήσει η Επιτροπή Δεοντολογίας που θα εισηγηθεί και τα όργανα του κόμματος. Πιστεύω ότι υπάρχουν αρκετοί λόγοι μέχρι τώρα για να παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Εφόσον σέβεται το καταστατικό και τα μέλη του κόμματος, έχει τη δυνατότητα να είναι υποψήφιος, θα το αξιολογήσουν τα μέλη».

Παράλληλα, στο ερώτημα αν μια επανεκλογή Κασσελάκη θα άνοιγε την πόρτα της εξόδου για την ίδια, σημείωσε: «Είμαι από τα πολιτικά μου γενοφάσκια στον ΣΥΡΙΖΑ, τον πονάω. Θα πρέπει να υπάρχουν συγκλονιστικοί λόγοι για αποχώρηση από αυτό το κόμμα που μας κάνει να ελπίζουμε και να παλεύουμε. Δεν είμαστε εδώ για να φύγουμε. Αυτό που πρέπει να προηγηθεί είναι η συζήτηση για τις θέσεις.

Νομίζω ότι ο κ. Κασσελάκης επιχείρησε να μεταλλάξει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, φάνηκε όμως ότι δεν τα κατάφερε γιατί και τα στελέχη και τα μέλη του κόμματος έχουν ισχυρά αντανακλαστικά υπεράσπισης της Αριστεράς των αξιών και της κοινωνικής αναγκαιότητας να δημιουργεί το κοινωνικό μέτωπο».

Από την πλευρά του ο Βασίλης Κόκκαλης μιλώντας στον ΣΚΑΙ αναφέρθηκε στα τεκταινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας μεταξύ άλλων ότι «δεν θα είναι σωστή κίνηση η διαγραφή Κασσελάκη»