Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Διασταύρωσαν τα ξίφη τους οι υποψήφιοι

Οι υποψήφιοι κατέθεσαν δημόσιο λόγο για τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ 
EUROKINISSI

Στην τελική ευθεία μπαίνει το ΠΑΣΟΚ ενόψει των επικείμενων εκλογών και σήμερα οι έξι υποψήφιοι διασταυρώνουν τα ξίφη τους.

Για την ακρίβεια παρουσίασαν τις προτάσεις τους για την επόμενη μέρα στο κόμμα.

Όπως τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος, Νίκος Ανδρουλάκης, το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε. «Στον εκλογικό χάρτη είδαμε ξανά το πράσινο. Ενισχύσαμε τις δυνάμεις μας στην Αυτοδιοίκηση. Ενισχύσαμε τις δυνάμεις μας στην Ευρώπη. Αποδείξαμε και αναδείξαμε ότι έχουμε βάθος. Ανοίξαμε νέα γραφεία του ΠΑΣΟΚ σε όλη την περιφέρεια. Μπορούμε να είμαστε η επόμενη κυβέρνηση. Δημοσκοπικά είμαστε δεύτερο κόμμα. Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε».

Ακόμη ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε ότι «μπορούμε να νικήσουμε στις επόμενες εκλογές. Κάναμε εκλογές το 2023. Δεν είμαστε μόνο 13%. Είμαστε ένα κόμμα που απευθύνεται σε όλες τις γενιές. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ιστορικά και προοπτικά, εκφράζοντας όλες τις γενιές».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε αναφορά και στη Φώφη Γεννηματά και καταχειροκροτήθηκε. Μάλιστα, επαναλάμβανε ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να γίνει ξανά κυβέρνηση, μαθαίνοντας από τα λάθη του.

«Το κόμμα ήταν ανοιχτό για όποιον ήθελε να προσφέρει», σημείωσε, τονίζοντας: «Είναι αδιανόητο να με κατηγορούν κάποιοι».

«Σας καλώ να υπογράψουμε μαζί τη σχέση εμπιστοσύνης που είχαμε υπογράψει πριν από δύο χρόνια. Σας καλώ να δώσουμε ελπίδα ξανά, μπορούμε να τα καταφέρουμε με το ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστή ακόμη πιο δυνατά. Σας ευχαριστώ για τον αγώνα που δώσαμε μαζί δυόμιση χρόνια. Εμείς ενωμένοι όλοι μαζί, δεσμευόμαστε ότι θα νικήσουμε τη Νέα Δημοκρατία».

Με τη σειρά του ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Γερουλάνος, σημείωσε: «Σας φέρνω μήνυμα ελπίδας, από όλη την Ελλάδα. Μια διαδικασία που ξεκίνησε, ως διαδικασία ανάδειξης νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, για το τρίτο κόμμα δηλαδή, μέχρι να βγει το καλοκαίρι είχε αναβαθμιστεί σε διαδικασία ανάδειξης αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Και, υπό προϋποθέσεις, μελλοντικού Πρωθυπουργού της χώρας. Αργά αλλά σταθερά, στο μυαλό του κόσμου γεννιούνται ελπίδες ότι αυτό που αλλάζει στο ΠΑΣΟΚ, μπορεί κάτι να αλλάξει στην πολιτική ζωή του τόπου.

Σε δύο μόλις μήνες, διανύσαμε από το «τι κάνετε, εκεί στο ΠΑΣΟΚ;», στο «κάντε κάτι, εκεί στο ΠΑΣΟΚ», στο «κοιτάξτε τι θα κάνετε, εκεί στο ΠΑΣΟΚ!»

Λίγες λέξεις δείχνουν την τεράστια πορεία που έχει κάνει αυτή η διαδικασία,
από την απαξίωση στην ελπίδα, σε ελάχιστο χρόνο».

Μάλιστα, ο Παύλος Γερουλάνος πρόσθεσε: «Θα πάω μπροστά για το ΠΑΣΟΚ. Το σχέδιό μου για τη χώρα αυτούς αφορά», σημειώνοντας: «Γνωρίζω και τα δυνατά σημεία του ΠΑΣΟΚ αλλά και τα τρωτά του σημεία. Ξέρω τι χρειάζεται η κοινωνία μας σήμερα και πώς πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο που διαβάζουμε τις διεθνείς εξελίξεις».

Ο Παύλος Γερουλάνος μάλιστα σημείωσε ότι «θα αφιερωθώ στο ΠΑΣΟΚ και στην πατρίδα. Μαζί έχουμε ένα τεράστιο έργο μπροστά μας. Το έργο τελειώνει όταν οι Έλληνες θα νιώθουμε σιγουριά. Σε αυτό δεσμεύομαι και σας ευχαριστώ πολύ».

Από την πλευρά της η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νάντια Γιαννακοπούλου, δήλωσε: «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη απέτυχε, δεν έχει δώσει τίποτα και πλέον οπισθοδρομεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ διαλύεται. Δείχνει να έχει κλείσει τον ιστορικό του κύκλο.

Αναρωτιέμαι πώς κάποιοι σύντροφοι μιλούν για μέτωπα και συμπράξεις αυτής της κατάστασης...».

Αναφέρθηκε όμως και στο γιατί έπρεπε το ΠΑΣΟΚ να πάει σε εκλογές, τονίζοντας: «Μέσα σε δύο χρόνια χάθηκαν ψηφοφόροι. Το 60% της κοινωνίας νιώθει άστεγο και πηγαίνει στην αποχή, το ΠΑΣΟΚ χάνει 110.000 ψηφοφόρους, τότε υπάρχει θέμα. Πρέπει να κοιταχθούμε με θάρρος στον καθρέπτη».

Με τη σειρά της η Άννα Διαμαντοπούλου τόνισε ότι «η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποσχέθηκαν πολλά στους νέους. Παλιά υπήρχε μια εναλλακτική. Σήμερα, δεν υπάρχει. Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σε καθίζηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ διαλύεται στις οθόνες μας σαν οπερέτα. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ. Είμαστε εδώ γιατί πρέπει να αλλάξουμε. Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα συγκροτημένο κόμμα. Οι πολίτες πρέπει να κοιτάξουν με πάθος και ελπίδα».

«Όλοι έχουμε ανάγκη από μετανάστες, όλες οι χώρες, αλλά να σέβονται το Σύνταγμα της χώρας στην οποία βρίσκεται», είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας της.

Επίσης, η κ. Διαμαντοπούλου δήλωσε την αποφασιστικότητά της να γίνει το ΠΑΣΟΚ πρώτη δύναμη ξανά.

Από την πλευρά του, ο Χάρης Δούκας, ξεκινώντας την ομιλία του, ανέφερε πως οι εκλογές του Οκτώβρη έχουν εθνικά χαρακτηριστικά και τόνισε την ανάγκη να αλλάξει κατεύθυνση η χώρα.

Μεγάλη έμφαση έδωσε στον ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης. «Η μάχη που δίνουμε τώρα στο ΠΑΣΟΚ είναι ταυτόχρονα και η μάχη για την ανεξαρτησία της τοπικής αυτοδιοίκησης» τόνισε.

Απευθυνόμενος στο ακροατήριο, είπε πως δεν περισσεύει κανείς και την επόμενη ημέρα πρέπει να είμαστε στρατιώτες.

Άφησε εμμέσως αιχμές στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για τα ποσοστά του κόμματος στις τελευταίες εκλογές.

Προέταξε την ανάγκη πολιτικής αυτονομίας, χωρίς συμβιβασμούς και υπογράμμισε να το κάνουμε όπως νικήσαμε στην Αθήνα.

Δίνοντας το στίγμα του, τόνισε: Ξανά από τα κάτω, κίνημα απο τα κάτω για τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη.

Καταλήγοντας την ομιλία του διαμήνυσε: «Ένα καινούργιο ταξίδι μπορεί να ξεκινήσει στις 6 του Οκτώβρη και σας θέλω όλους μαζί».

Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε ο Μιχάλης Κατρίνης με το σύνθημα: Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, δυνατό, αισιόδοξο, ελπιδοφόρο για το μέλλον. Κάλεσε τα στελέχη να θυμηθούν πώς το ΠΑΣΟΚ έγινε μεγάλο και το κόμμα των μεγάλων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων.