ΠΑΣΟΚ: Εναρκτήριο λάκτισμα στην κούρσα των «6» για την ηγεσία - Επόμενο «ραντεβού», το ντιμπέιτ

Τις πολιτικές τους πλατφόρμες παρουσίασαν οι έξι υποψήφιοι στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ για την ηγεσία του κόμματος. 
Ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Σπυρόπουλος (2Α), ο πρόεδρος και εκ νέου υποψήφιος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης (3Α) και οι συνυποψήφιοι Παύλος Γερουλάνος (4Α), Νάντια Γιαννακοπούλου (5Α), Άννα Διαμαντοπούλου (4Δ), Χάρης Δούκας (3Δ) και Μιχάλης Κατρίνης (2Δ) παρευρίσκονται στη διευρυμένη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, όπου θα παρουσιάσουν τις θέσεις τους όλοι οι υποψήφιοι για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος στις εσωκομματικές εκλογές του Οκτωβρίου, στην αίθουσα "Μελίνα Μερκούρη" στο ΣΕΦ, Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024. Στη συνεδρίαση προβλέπεται να πάρουν το λόγο κατά αλφαβητική σειρά οι υποψήφιοι για την ηγεσία του κόμματος για να αναπτύξουν τη πρότασή τους για το ΠΑΣΟΚ και τη προοπτική του. Πρόκειται για τη τελευταία εσωκομματική διαδικασία ενόψει του πρώτου γύρου των εκλογών στις 6 και 13 Οκτωβρίου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές
© 2024 ΑΘΗΝΑΙΚΟ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
18'

Αντίστροφη μέτρηση από σήμερα για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ για την ηγεσία του κόμματος. Οι έξι υποψήφιοι παρουσίασαν την πολιτική τους πρόταση στην ανοικτή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, που πραγματοποιήθηκε στο ΣΕΦ.

Για την ακρίβεια παρουσίασαν τις προτάσεις τους για την επόμενη μέρα στο κόμμα.

Ν. Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε και είναι έτοιμο να αναλάβει τις ευθύνες του

Ο πρόεδρος και εκ νέου υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης μιλάει στη διευρυμένη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, όπου θα παρουσιάσουν τις θέσεις τους όλοι οι υποψήφιοι για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος στις εσωκομματικές εκλογές του Οκτωβρίου, στην αίθουσα "Μελίνα Μερκούρη" στο ΣΕΦ, Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024. Στη συνεδρίαση προβλέπεται να πάρουν το λόγο κατά αλφαβητική σειρά οι υποψήφιοι για την ηγεσία του κόμματος για να αναπτύξουν τη πρότασή τους για το ΠΑΣΟΚ και τη προοπτική του. Πρόκειται για τη τελευταία εσωκομματική διαδικασία ενόψει του πρώτου γύρου των εκλογών στις 6 και 13 Οκτωβρίου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές© 2024 ΑΘΗΝΑΙΚΟ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Όπως τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος, Νίκος Ανδρουλάκης, το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε. «Στον εκλογικό χάρτη είδαμε ξανά το πράσινο. Ενισχύσαμε τις δυνάμεις μας στην Αυτοδιοίκηση. Ενισχύσαμε τις δυνάμεις μας στην Ευρώπη. Αποδείξαμε και αναδείξαμε ότι έχουμε βάθος. Ανοίξαμε νέα γραφεία του ΠΑΣΟΚ σε όλη την περιφέρεια. Μπορούμε να είμαστε η επόμενη κυβέρνηση. Δημοσκοπικά είμαστε δεύτερο κόμμα. Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε».

Ακόμη ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε ότι «μπορούμε να νικήσουμε στις επόμενες εκλογές. Κάναμε εκλογές το 2023. Δεν είμαστε μόνο 13%. Είμαστε ένα κόμμα που απευθύνεται σε όλες τις γενιές. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ιστορικά και προοπτικά, εκφράζοντας όλες τις γενιές».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε αναφορά και στη Φώφη Γεννηματά και καταχειροκροτήθηκε. Μάλιστα, επαναλάμβανε ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να γίνει ξανά κυβέρνηση, μαθαίνοντας από τα λάθη του.

«Το κόμμα ήταν ανοιχτό για όποιον ήθελε να προσφέρει», σημείωσε, τονίζοντας: «Είναι αδιανόητο να με κατηγορούν κάποιοι».

«Σας καλώ να υπογράψουμε μαζί τη σχέση εμπιστοσύνης που είχαμε υπογράψει πριν από δύο χρόνια. Σας καλώ να δώσουμε ελπίδα ξανά, μπορούμε να τα καταφέρουμε με το ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστή ακόμη πιο δυνατά. Σας ευχαριστώ για τον αγώνα που δώσαμε μαζί δυόμιση χρόνια. Εμείς ενωμένοι όλοι μαζί, δεσμευόμαστε ότι θα νικήσουμε τη Νέα Δημοκρατία».

Διακηρύσσοντας πως το ΠΑΣΟΚ είναι ξανά πρωταγωνιστικός αυτόνομος πόλος, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι είναι έτοιμο για το επόμενο μεγάλο βήμα. «Βάζοντας τέλος στην αποτυχημένη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας», επεσήμανε ασκώντας δριμεία κριτική στη κυβέρνηση Μητσοτάκη για την πολιτική που ακολουθεί σχεδόν σε όλα τα επίπεδα. «Γι' αυτό έχουμε χρέος να ανατρέψουμε αυτήν την παρακμή. Να ενισχύσουμε τη διάκριση των εξουσιών αλλάζοντας τον τρόπο επιλογής της ηγεσίας της δικαιοσύνης στη συνταγματική αναθεώρηση. Ενισχύοντας θεσμικά την αυτοδιοίκηση και τις ανεξάρτητες Αρχές. Πυξίδα μας, η αξιοκρατία και η διαφάνεια για να σταματήσει η κατασπατάληση των δημόσιων πόρων και οι χιλιάδες απευθείας αναθέσεις σε ημέτερους και κολλητούς. Μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ανοίξει την πόρτα εξόδου του Μεγάρου Μαξίμου για τον κ. Μητσοτάκη και την παρέα του», συμπλήρωσε.

Κάνοντας απολογισμό για τα δυόμισι χρόνια στην ηγεσία του κόμματος, ο κ. Ανδρουλάκης απαρίθμησε τις επιτυχίες που κατάφερε το ΠΑΣΟΚ ανεβάζοντας το ποσοστό του σχεδόν στο 13%. Παράλληλα, ανέλαβε την ευθύνη για λάθη, αδυναμίες και παραλείψεις στη λειτουργία του κόμματος, ενώ δεσμεύτηκε ότι εφόσον εκλεγεί ξανά θα διορθώσει δυσλειτουργίες και εσωκομματικές διαδικασίες. Επίσης, αντέκρουσε έντονα την κριτική των εσωκομματικών αντιπάλων του ότι δεν λειτούργησε ενωτικά το κόμμα και τους κατηγόρησε για την αμφισβήτησή του για προσωπικές στρατηγικές και όχι για την επιτυχία του κόμματος.

«Το μήνυμα είναι καθαρό: Η δημοκρατική παράταξη μπορεί να γίνει κυβέρνηση με τις αρχές και τις αξίες ενός ΠΑΣΟΚ που έμαθε από τα λάθη του. Η ΣΥΡΙΖΟποίηση στη λειτουργία, στη συμπεριφορά των στελεχών, στην πολιτική στρατηγική θα είναι καταστροφική για την πορεία μας και εν τέλει δώρο στη Νέα Δημοκρατία», υπογράμμισε για να προσθέσει: «Αν κάτι με στεναχωρεί, όχι μόνο πολιτικά αλλά και ανθρώπινα, είναι η επιμονή και η ευκολία κάποιων να απαξιώνουν τα όσα πετύχαμε. Η προοπτική δεν βρίσκεται στους "μεσσίες" και στα περιτυλίγματα, αλλά στη συνέπεια, τη σοβαρότητα, την αξιοπιστία, τη μεθοδικότητα. Δεν γίνεται να κατηγορείς τους άλλους για ασυνέπεια και να είσαι ο ίδιος ασυνεπής. Να καταγγέλλεις τον κυνισμό και να λειτουργείς ο ίδιος κυνικά. Τα κόμματα που επενδύουν στο κύμα της συγκυρίας και του εφήμερου τακτικισμού, συνήθως ξεφουσκώνουν μαζί του... Δεν είναι αυτά για το ΠΑΣΟΚ και δεν πρέπει να γίνει έτσι το ΠΑΣΟΚ».

Επίσης, ο κ. Ανδρουλάκης άφησε αιχμές για όσους «δεν ψάχνουν "πρωθυπουργίσιμο" όπως σκίζουν τα ιμάτιά τους αλλά "διαχειρίσιμο"». «Διαχειρίσιμος δεν ήμουν και δεν θα γίνω γιατί λογοδοτώ πάντα στον ελληνικό λαό και στα μέλη της παράταξης. Γιατί πάντα είχα στήριγμα τους απλούς πολίτες που γνώρισα σε όλη μου τη διαδρομή, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας», κατέληξε χειροκροτούμενος από στελέχη που τον υποστηρίζουν.

Γερουλάνος: Ζητώ την ευθύνη να ηγηθώ του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος

Ο βουλευτής και υποψήφιος για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής Παύλος Γερουλάνος μιλάει στη διευρυμένη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, όπου θα παρουσιάσουν τις θέσεις τους όλοι οι υποψήφιοι για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος στις εσωκομματικές εκλογές του Οκτωβρίου, στην αίθουσα "Μελίνα Μερκούρη" στο ΣΕΦ, Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024. Στη συνεδρίαση προβλέπεται να πάρουν το λόγο κατά αλφαβητική σειρά οι υποψήφιοι για την ηγεσία του κόμματος για να αναπτύξουν τη πρότασή τους για το ΠΑΣΟΚ και τη προοπτική του. Πρόκειται για τη τελευταία εσωκομματική διαδικασία ενόψει του πρώτου γύρου των εκλογών στις 6 και 13 Οκτωβρίου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές© 2024 ΑΘΗΝΑΙΚΟ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με τη σειρά του ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Γερουλάνος, σημείωσε: «Σας φέρνω μήνυμα ελπίδας, από όλη την Ελλάδα. Μια διαδικασία που ξεκίνησε, ως διαδικασία ανάδειξης νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, για το τρίτο κόμμα δηλαδή, μέχρι να βγει το καλοκαίρι είχε αναβαθμιστεί σε διαδικασία ανάδειξης αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Και, υπό προϋποθέσεις, μελλοντικού Πρωθυπουργού της χώρας. Αργά αλλά σταθερά, στο μυαλό του κόσμου γεννιούνται ελπίδες ότι αυτό που αλλάζει στο ΠΑΣΟΚ, μπορεί κάτι να αλλάξει στην πολιτική ζωή του τόπου.

Σε δύο μόλις μήνες, διανύσαμε από το «τι κάνετε, εκεί στο ΠΑΣΟΚ;», στο «κάντε κάτι, εκεί στο ΠΑΣΟΚ», στο «κοιτάξτε τι θα κάνετε, εκεί στο ΠΑΣΟΚ!»

Λίγες λέξεις δείχνουν την τεράστια πορεία που έχει κάνει αυτή η διαδικασία,
από την απαξίωση στην ελπίδα, σε ελάχιστο χρόνο».

Μάλιστα, ο Παύλος Γερουλάνος πρόσθεσε: «Θα πάω μπροστά για το ΠΑΣΟΚ. Το σχέδιό μου για τη χώρα αυτούς αφορά», σημειώνοντας: «Γνωρίζω και τα δυνατά σημεία του ΠΑΣΟΚ αλλά και τα τρωτά του σημεία. Ξέρω τι χρειάζεται η κοινωνία μας σήμερα και πώς πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο που διαβάζουμε τις διεθνείς εξελίξεις».

Ο Παύλος Γερουλάνος μάλιστα σημείωσε ότι «θα αφιερωθώ στο ΠΑΣΟΚ και στην πατρίδα. Μαζί έχουμε ένα τεράστιο έργο μπροστά μας. Το έργο τελειώνει όταν οι Έλληνες θα νιώθουμε σιγουριά. Σε αυτό δεσμεύομαι και σας ευχαριστώ πολύ».

Από την πλευρά της η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νάντια Γιαννακοπούλου, δήλωσε: «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη απέτυχε, δεν έχει δώσει τίποτα και πλέον οπισθοδρομεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ διαλύεται. Δείχνει να έχει κλείσει τον ιστορικό του κύκλο.

Αναρωτιέμαι πώς κάποιοι σύντροφοι μιλούν για μέτωπα και συμπράξεις αυτής της κατάστασης...».

Αναφέρθηκε όμως και στο γιατί έπρεπε το ΠΑΣΟΚ να πάει σε εκλογές, τονίζοντας: «Μέσα σε δύο χρόνια χάθηκαν ψηφοφόροι. Το 60% της κοινωνίας νιώθει άστεγο και πηγαίνει στην αποχή, το ΠΑΣΟΚ χάνει 110.000 ψηφοφόρους, τότε υπάρχει θέμα. Πρέπει να κοιταχθούμε με θάρρος στον καθρέπτη».

Άννα Διαμαντοπούλου: Μεγαλώνουμε το ΠΑΣΟΚ - Δυναμώνουμε την Κοινωνία και τη Χώρα

Η υποψήφια για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής Άννα Διαμαντοπούλου μιλάει στη διευρυμένη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, όπου θα παρουσιάσουν τις θέσεις τους όλοι οι υποψήφιοι για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος στις εσωκομματικές εκλογές του Οκτωβρίου, στην αίθουσα "Μελίνα Μερκούρη" στο ΣΕΦ, Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024. Στη συνεδρίαση προβλέπεται να πάρουν το λόγο κατά αλφαβητική σειρά οι υποψήφιοι για την ηγεσία του κόμματος για να αναπτύξουν τη πρότασή τους για το ΠΑΣΟΚ και τη προοπτική του. Πρόκειται για τη τελευταία εσωκομματική διαδικασία ενόψει του πρώτου γύρου των εκλογών στις 6 και 13 Οκτωβρίου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές© 2024 ΑΘΗΝΑΙΚΟ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με τη σειρά της η Άννα Διαμαντοπούλου τόνισε ότι «η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποσχέθηκαν πολλά στους νέους. Παλιά υπήρχε μια εναλλακτική. Σήμερα, δεν υπάρχει. Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σε καθίζηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ διαλύεται στις οθόνες μας σαν οπερέτα. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ. Είμαστε εδώ γιατί πρέπει να αλλάξουμε. Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα συγκροτημένο κόμμα. Οι πολίτες πρέπει να κοιτάξουν με πάθος και ελπίδα».

«Όλοι έχουμε ανάγκη από μετανάστες, όλες οι χώρες, αλλά να σέβονται το Σύνταγμα της χώρας στην οποία βρίσκεται», είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας της.

Επίσης, η κ. Διαμαντοπούλου δήλωσε την αποφασιστικότητά της να γίνει το ΠΑΣΟΚ πρώτη δύναμη ξανά.

Χάρης Δούκας: Να το κάνουμε όπως νικήσαμε στην Αθήνα

Ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής Χάρης Δούκας μιλάει στη διευρυμένη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, όπου θα παρουσιάσουν τις θέσεις τους όλοι οι υποψήφιοι για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος στις εσωκομματικές εκλογές του Οκτωβρίου, στην αίθουσα "Μελίνα Μερκούρη" στο ΣΕΦ, Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024. Στη συνεδρίαση προβλέπεται να πάρουν το λόγο κατά αλφαβητική σειρά οι υποψήφιοι για την ηγεσία του κόμματος για να αναπτύξουν τη πρότασή τους για το ΠΑΣΟΚ και τη προοπτική του. Πρόκειται για τη τελευταία εσωκομματική διαδικασία ενόψει του πρώτου γύρου των εκλογών στις 6 και 13 Οκτωβρίου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές© 2024 ΑΘΗΝΑΙΚΟ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Από την πλευρά του, ο Χάρης Δούκας, ξεκινώντας την ομιλία του, ανέφερε πως οι εκλογές του Οκτώβρη έχουν εθνικά χαρακτηριστικά και τόνισε την ανάγκη να αλλάξει κατεύθυνση η χώρα.

Μεγάλη έμφαση έδωσε στον ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης. «Η μάχη που δίνουμε τώρα στο ΠΑΣΟΚ είναι ταυτόχρονα και η μάχη για την ανεξαρτησία της τοπικής αυτοδιοίκησης» τόνισε.

Απευθυνόμενος στο ακροατήριο, είπε πως δεν περισσεύει κανείς και την επόμενη ημέρα πρέπει να είμαστε στρατιώτες.

Άφησε εμμέσως αιχμές στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για τα ποσοστά του κόμματος στις τελευταίες εκλογές.

Προέταξε την ανάγκη πολιτικής αυτονομίας, χωρίς συμβιβασμούς και υπογράμμισε να το κάνουμε όπως νικήσαμε στην Αθήνα.

Δίνοντας το στίγμα του, τόνισε: Ξανά από τα κάτω, κίνημα απο τα κάτω για τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη. «Οραματίζομαι ένα ΠΑΣΟΚ μεγάλο και όχι ένα μικρομάγαζο μικροσυμφερόντων» ανέφερε. «Για να χαράξουμε μαζί με τους πολίτες τον δρόμο για την διακυβέρνηση της χώρας, με ένα νέο συμβόλαιο εμπιστοσύνης. Ένα ΠΑΣΟΚ, που δημιουργεί κοινωνικά μέτωπα απέναντι στην αδικία και την εκμετάλλευση. Ένα ΠΑΣΟΚ που όπως μας δίδαξε ο Ανδρέας Παπανδρέου, δεν πρέπει να ξεχνά ούτε μια στιγμή ότι αποτελεί το βασικό ιδεολογικό και πολιτικό αντίπαλο της Δεξιάς» προσέθεσε.

Ανταποκρινόμενος στο θερμό χειροκρότημα από στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής και στο σύνθημα «Χάρη γερά να πέσει η Δεξιά», απάντησε «θα τα καταφέρουμε».

«Δεν έχουμε δικαίωμα να φανούμε κατώτεροι των περιστάσεων. Η εκλογή Προέδρου στις 6 Οκτώβρη έχει Εθνικά χαρακτηριστικά. Είναι ιστορικό κοινωνικό και πολιτικό ορόσημο.

Γιατί από τη συμμετοχή των πολιτών, αλλά και το αποτέλεσμα, θα κριθεί το εάν η δημοκρατική παράταξη θα γίνει και πάλι πρωταγωνίστρια.Το εάν θα κερδίσουμε και πάλι την ΕΛΠΙΔΑ.

Για να μπορει το ΠΑΣΟΚ να εγγυηθεί ξανά ότι κανείς δεν θα μείνει πίσω», ανέφερε ο Χάρης Δούκας, στην ομιλία του στη ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής .

Επέκρινε τη Νέα Δημοκρατία και τον Κ.Μητσοτάκη πως επιχειρούν να δημιουργήσουν μια κοινωνία χαμηλών προσδοκιών και ότι «όσο και αν μεγάλα συμφέροντα τους στηρίζουν, ο κύκλος της φθοράς τους, ξεκίνησε. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Η κοινωνία εγκαταλείπει κάθε μέρα τον κ. Μητσοτάκη».

Ο κ. Δούκας πρόθεσε ότι αυτό δεν αρκεί «γιατί σε κρίσιμες στιγμές δεν είχαμε ένα ξεκάθαρο πολιτικό στίγμα».

Επικαλέστηκε τον Νίκο Ανδρουλάκη και τη προεκλογική φράση του "Η τρίτη θέση στις εκλογές θα είναι πολιτική ήττα" για να ισχυριστεί ότι το ΠΑΣΟΚ δεν επιτρέπεται να βολεύεται, βλέποντας στις δημοσκοπήσεις το ποσοστό του να αυξάνεται 1 ή 2 μονάδες, όταν η ΝΔ χάνει 10 και ο ΣΥΡΙΖΑ 8 μονάδες, σε σχέση με τις τελευταίες εθνικές εκλογές.

Ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τόνισε πώς τώρα είναι η ώρα να σηκώσουμε ανάστημα και η ανάγκη για ένα νέο ξεκίνημα. « Όπου η σοσιαλδημοκρατία, συμφιλιώθηκε με τις συντηρητικές πολιτικές της λιτότητας και υποτάχθηκε στις αγορές, ΑΠΕΤΥΧΕ. Όπου σήκωσε ανάστημα, όπου έκανε μέτωπα, όπου στάθηκε απέναντι σε αυτούς που νέμονται τη δημόσια περιουσία, σάρωσε. Και αυτό πρέπει να κάνουμε κι εμείς. Αυτή τη σοσιαλδημοκρατία θέλουμε και πρέπει να υπηρετήσουμε αταλάντευτα», υπογράμμισε. Ο κ. Δούκας σημείωσε ότι πρέπει να αλλάξει κατεύθυνση η χώρα και πως «αυτό απαιτεί να αποφασίσουμε με ποιους θα πάμε και ποιους θα αφήσουμε. Με όλους μαζί, δεν γίνεται, τελεία και παύλα!».

Εξαπέλυσε ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση και το Μέγαρο Μαξίμου για τις επιθέσεις που δέχεται δηλώντας ότι το ΠΑΣΟΚ θα κάνει το τρίτο και μεγαλύτερο κύμα αποκέντρωσης πράξη. «Να το ξέρουν, όλοι και συνυποψηφιοί μου, και η 'Αννα, ότι η μάχη που δίνω τώρα για το ΠΑΣΟΚ, είναι ταυτόχρονα και μάχη για την αυτονομία και την ανεξαρτησία της Αυτοδιοίκησης», συνέχισε .

«Τώρα είναι η ώρα να ανοίξουμε όλοι μαζί έναν νέο, ενάρετο κύκλο υπέρβασης. Με το ΠΑΣΟΚ να σηκώνει ανάστημα. Με το ΠΑΣΟΚ να γίνεται και πάλι πλειοψηφικό στην κοινωνία, έτοιμο για να κυβερνήσει τον τόπο.

Οραματίζομαι Ένα ΠΑΣΟΚ μεγάλο, ανοιχτό, με ανθρώπους με νέες ιδέες και αντιλήψεις, και όχι ένα μικρομάγαζο μικροσυμφερόντων, με μισόλογα, παρωχημένες προτάσεις και αμήχανες στιγμές σιωπής μπροστά στα προβλήματα.

Για να χαράξουμε μαζί με τους πολίτες τον δρόμο για τη διακυβέρνηση της χώρας, με ένα νέο συμβόλαιο εμπιστοσύνης.

Θέλουμε ένα ΠΑΣΟΚ, που δημιουργεί κοινωνικά μέτωπα απέναντι στην αδικία και την εκμετάλλευση»,υπογράμμισε ο κ. Δούκας καθιστώντας σαφές ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να ξεχνά ούτε μια στιγμή, έχει ως βασικό ιδεολογικό και πολιτικό αντίπαλο τη Δεξιά.

«Σε όσους ρωτάνε κακόπιστα με ποιους θα πέσει η δεξιά, απαντώ καθαρά σε ότι με αφορά: Όχι δεν θα γίνουμε κολυμβήθρα του Σιλωάμ, για να ξεπλύνουμε πολιτικές αμαρτίες όσων πλήγωσαν και λοιδόρησαν το ΠΑΣΟΚ για μια καρέκλα», ανέφερε και κάλεσε «σε ένα Συνέδριο, όλους τους προοδευτικούς και δημοκράτες που αξιακά πιστεύουν στη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη, πέρα από γενιές, και θέλουν να έρθουν εδώ μπροστά στρατιώτες, όσοι το επιθυμούν να συμμετάσχουν ισότιμα και να καταθέσουν την πρόταση τους για τη μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη της Νίκης και της Αλλαγής».

«Αυτός ο Οκτώβρης θα γίνει η αφετηρία της νέας Αλλαγής. Όλοι μαζί! Ενώνουμε δυνάμεις. Όλοι μαζί, όλες οι γενιές», κατέληξε ο κ. Δούκας.

Νάντια Γιαννακοπούλου: Από το πρόσωπο που θα εκλεγεί στην ηγεσία θα κριθεί αν το ΠΑΣΟΚ θα είναι κόμμα της σοσιαλδημοκρατίας και της κεντροαριστεράς

Η βουλευτής και υποψήφια για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής Νάντια Γιαννακοπούλου μιλάει στη διευρυμένη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, όπου θα παρουσιάσουν τις θέσεις τους όλοι οι υποψήφιοι για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος στις εσωκομματικές εκλογές του Οκτωβρίου, στην αίθουσα "Μελίνα Μερκούρη" στο ΣΕΦ, Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024. Στη συνεδρίαση προβλέπεται να πάρουν το λόγο κατά αλφαβητική σειρά οι υποψήφιοι για την ηγεσία του κόμματος για να αναπτύξουν τη πρότασή τους για το ΠΑΣΟΚ και τη προοπτική του. Πρόκειται για τη τελευταία εσωκομματική διαδικασία ενόψει του πρώτου γύρου των εκλογών στις 6 και 13 Οκτωβρίου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές© 2024 ΑΘΗΝΑΙΚΟ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Νάντια Γιαννακοπούλου επέρριψε ευθύνες στον Νίκο Ανδρουλάκη για τις εκλογικές επιδόσεις του ΠΑΣΟΚ -Κινήματος Αλλαγής, στην ομιλία της στην ΚΠΕ του κόμματος. « Μέσα σε δύο χρόνια Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ έχασαν 2 εκατομμύρια ψηφοφόρους, εμείς συνεχίσαμε να κινούμαστε εκεί κάπου στο 13%, έχοντας κάποιους να δηλώνουν και ικανοποιημένοι». Η υποψήφια για την ηγεσία του κόμματος είπε πώς το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να συνεχίζει να στέλνει θολά μηνύματα. «Από το πρόσωπο που θα εκλεγεί θα κριθεί αν το ΠΑΣΟΚ θα μπει σε φάση ανόδου, μετατροπής του σε κόμμα της σοσιαλδημοκρατίας και της κεντροαριστεράς, των μεγάλων μεταρρυθμίσεων και της ελπίδας ή θα παραμείνει κόμμα θολών θέσεων, ετεροπροδιορισμών, ασαφούς προσανατολισμού και φυσιογνωμίας.

- Από το αποτέλεσμα της εκλογής θα κριθεί αν θα παραμείνουμε συμβιβασμένοι με την στασιμότητα ή τα μικρά βήματα που δεν οδηγούν πουθενά ή θα ξαναγίνουμε το κόμμα που μπορεί να συγκρουστεί με τον Κ. Μητσοτάκη και την Ν.Δ

- Γιατί από το αποτέλεσμα θα κριθεί αν θα ξαναγίνουμε το μεγάλο Κίνημα που θα πορευτεί μαζί και για την κοινωνία, που λειτουργεί σαν κόμμα ανοιχτό, σαν συλλογικό πολιτικό υποκείμενο και όχι ως μηχανισμός που φοβάται ακόμα και την συνεδρίαση των οργάνων του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ήταν κατηγορηματικά αντίθετη σε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Η λύση δεν βρίσκεται στην αναζήτηση συμπόρευσης δυνάμεων με τις οποίες έχουμε τεράστιες διαφορές στον προγραμματικό λόγο, στην πολιτική και ιδεολογία μας. Δεν βρίσκεται σε αφηρημένα σχήματα χωρίς περιεχόμενο, ρεαλισμό και προοπτική. Η αφηρημένη, γενικόλογη, χωρίς κανένα πολιτικό περιεχόμενο συζήτηση περί Κεντροαριστεράς, που υπονοεί την συνεργασία, ίσως και εκλογική με τον ΣΥΡΙΖΑ που αποσυντίθεται ή και με την ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ που βρίσκεται στα όρια της πολιτικής επιβίωσης θολώνει το μήνυμα, κάνει ζημιά στο ΠΑΣΟΚ και τυχόν υιοθέτηση τέτοιων απόψεων θα οδηγούσαν σε ιδανικό πολιτικό αυτοχειριασμό μας», τόνισε συγκεκριμένα η κ.Γιαννακοπούλου.

Κάλεσε τους συνυποψηφίους της να πάρουν συγκεκριμένη θέση και κατέληξε: « το ΠΑΣΟΚ δεν έκλεισε τον ιστορικό του κύκλο, όπως πολλοί είχαν αποτυχημένα προφητεύσει. «Γιατί το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και ανακτά μέρα με την ημέρα την πολιτική του αυτοπεποίθηση, χάρη στην επιμονή και στην προσπάθεια όσων μείναμε μαζί στις πιο σκοτεινές ώρες προκειμένου να υπερασπιστούμε την ιστορική μας κληρονομιά και να ανοίξουμε με τις πράξεις μας τον δρόμο αυτής της νέας ελπιδοφόρας προοπτικής.

Γιατί το ΠΑΣΟΚ είναι ενωμένο χάρη σε εμάς που μάθαμε να υποτάσσουμε το Εγώ και τις προσωπικές μας φιλοδοξίες στη δημοκρατική βούληση της βάσης, χωρίς να λοξοκοιτάμε δεξιά και αριστερά. Γιατί το ΠΑΣΟΚ είναι δυνατό, χάρη στην τόλμη μας να βγούμε μπροστά και να δώσουμε τη μάχη χωρίς διασφαλισμένες έδρες, θέσεις και αξιώματα. Γι' αυτό στο ΠΑΣΟΚ δεν ταιριάζουν οι άγνωστοι αυτόκλητοι Μεσσίες. Το ΠΑΣΟΚ ανήκει στα μέλη και τους φίλους του. Ανήκει στην ελληνική Κοινωνία. Μια κοινωνία που στις 6 Οκτωβρίου μαζικά και δημοκρατικά θα αποφασίσει ποιο ΠΑΣΟΚ θα εκπροσωπήσει τα συμφέροντά της τα επόμενα πολλά χρόνια. Και ναι, το δικό μας ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που θα νικήσει ξανά τη Νέα Δημοκρατία και έναν ακόμη κύριο Μητσοτάκη!»

Κατρίνης: Ζητώ να είμαι η επιλογή αυτών που πιστεύουν ότι η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στους Έλληνες

Ο βουλευτής και υποψήφιος για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης μιλάει στη διευρυμένη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, όπου θα παρουσιάσουν τις θέσεις τους όλοι οι υποψήφιοι για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος στις εσωκομματικές εκλογές του Οκτωβρίου, στην αίθουσα "Μελίνα Μερκούρη" στο ΣΕΦ, Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024. Στη συνεδρίαση προβλέπεται να πάρουν το λόγο κατά αλφαβητική σειρά οι υποψήφιοι για την ηγεσία του κόμματος για να αναπτύξουν τη πρότασή τους για το ΠΑΣΟΚ και τη προοπτική του. Πρόκειται για τη τελευταία εσωκομματική διαδικασία ενόψει του πρώτου γύρου των εκλογών στις 6 και 13 Οκτωβρίου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές© 2024 ΑΘΗΝΑΙΚΟ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε ο Μιχάλης Κατρίνης. Με την ομιλία του Μιχάλη Κατρίνη ολοκληρώθηκε η διευρυμένη συνεδρίαση της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος όπου παρουσιάστηκαν οι θέσεις των υποψηφίων για το μέλλον του κόμματος.

Ο κ. Κατρίνης έκανε λόγο για τη μεγάλη και την τελευταία ευκαιρία του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας ότι «δεν μπορούμε να πάμε στις εθνικές εκλογές, συντηρώντας το πολιτικό σκηνικό του ενάμιση κόμματος, που υπάρχει για να διαιωνίζει την πολιτική κυριαρχία του κ. Μητσοτάκη».

Υπενθύμισε ότι είναι ο μοναδικός που μιλάει ξεκάθαρα για μια Μεγάλη Παράταξη που θα προκύψει με πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ, με άνοιγμα σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, σε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας. Μια Μεγάλη Παράταξη που θα κυβερνήσει.

«Ξέρω ότι αυτή η άποψη ενοχλεί. Και μαζί ενοχλούν και αυτοί που τη διατυπώνουν, καθαρά και δυνατά.

Για αυτό και επιστρατεύτηκαν μηχανισμοί χειραγώγησης. Μηχανισμοί απαξίωσης της προσπάθειας μου, αφού ο κίνδυνος για τα μεγάλα συμφέροντα είναι η δημιουργία μιας Μεγάλης Παράταξης που δεν θα μπορούν να την ελέγξουν», υποστήριξε ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

«Ευτυχώς, στις 6 Οκτωβρίου θα ψηφίσουν και θα αποφασίσουν οι πολίτες, όχι οι δημοσκόποι, όχι τα εξωθεσμικά κέντρα και συμφέροντα», συμπλήρωσε.

Επισήμανε ότι :

-Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να περάσει ένα καθαρό μήνυμα: ότι δεν είναι ένα κόμμα με πρίγκιπες, τζάκια ή επιλογές που τις καθορίζουν συστήματα συμφερόντων.

-Υπάρχει μια λογική που θέλει να υπάρχουν μόνο μεγάλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, που θέλει τους ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους να τους νέμονται 5 οικογένειες. Το ΠΑΣΟΚ ή θα συγκρουστεί με αυτές τις λογικές και καταστάσεις ή θα εγκλωβιστεί στο ρόλο του μικρομεσαίου κόμματος.

-Κάποιοι να λένε ότι θα κερδίσουν τον κ. Μητσοτάκη, στα λόγια βεβαίως. Να θυμίσω ότι τα ίδια έλεγε και ο κ. Κασελάκης και είδαμε ποια ήταν η εξέλιξη.

-Κάποιοι άλλοι αυτοπροβάλλονται και να παρουσιάζονται ως «Πρωθυπουργήσιμοι». Όσο ακούω όλα αυτά, τόσο ενισχύεται μέσα μου η αίσθηση ότι σε αυτή τη χώρα πρέπει να επιστρέψει η πραγματική πολιτική και μαζί της να επιστρέψει και η σοβαρότητα», ήταν οι αιχμές για τους συνυποψηφίους του.

Ο κ. Κατρίνης κατέληξε πώς «όσοι θέλουν ένα ΠΑΣΟΚ που θα μετατραπεί σε δεκανίκι του κ. Μητσοτάκη για να παραμείνει στην εξουσία, ας μην ψηφίσουν εμένα. Δεν σκοπεύω ούτε να αφομοιωθώ ούτε να προσχωρήσω σε αυτές τις λογικές. Ζητώ να είμαι η επιλογή αυτών που θέλουν ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ που θα αναλάβει την πρωτοβουλία για τη δημιουργία της Μεγάλης Παράταξης».