Ξέμεινε από συμμάχους ο Κασσελάκης - Οριστική η ρήξη με τον Παππά

Ο Στέφανος Κασσελάκης, από την πρώτη μέρα που εμφανίστηκε σαν «κομήτης» στην πολιτική ζωή, διεκδικώντας την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, θέλησε να εμφανίσει τον εαυτό του ως τον «αδιαμεσολάβητο εκλεκτό» της βάσης.

Ξέμεινε από συμμάχους ο Κασσελάκης - Οριστική η ρήξη με τον Παππά
TATIANA_BOLARI/EUROKINISSI
2'

Σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση έχει βρεθεί τις τελευταίες ημέρες ο Στέφανος Κασσελάκης, καθώς με τη συμπεριφορά που επιδεικνύει, αμφισβητώντας -κατόπιν εορτής και με έωλα επιχειρήματα- την εκπαραθύρωση του από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει να ξεμένει από συμμάχους.

Χθες, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου παραχώρησε στο πλαίσιο της επίσκεψης του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο Νίκος Παππάς ξέκοψε κάθε σχέση με τον τέως πρόεδρο του κόμματος, αφού ξεκαθάρισε ότι απόφαση για την «εκπαραθύρωση» του εξ Αμερικής ορμώμενου επιχειρηματία, είναι καθ’ όλα νόμιμη και μη αμφισβητήσιμη.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, από την πρώτη μέρα που εμφανίστηκε σαν «κομήτης» στην πολιτική ζωή, διεκδικώντας την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, θέλησε να εμφανίσει τον εαυτό του ως τον «αδιαμεσολάβητο εκλεκτό» της βάσης. Όμως, η πραγματικότητα είναι ότι στηρίχτηκε σε σκληρούς μηχανισμούς για να πετύχει την εκλογή του. Κυρίως, σε εκείνον του Παύλου Πολάκη.

Δευτερευόντως, στην -πολυκατακερματισμένη εκείνη την εποχή- «Ένωση Μελών» και στον δεύτερο γύρο, στον Νίκο Παππά. Έχοντας συγκρουστεί και βάλει απέναντι του τον χανιώτη βουλευτή, ο τέως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στήριξε εν πολλοίς την παραμονή του στο προεδρικό θώκο της Κουμουνδούρου, στον πρώην κορυφαίο υπουργό, τον όποιο πρότεινε για τη θέση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Μετά το ανεπιτυχές -για εκείνον- αποτέλεσμα στην Κεντρική Επιτροπή, όπου οδήγησε στην «εκπαραθύρωση» Κασσελάκη, το κλίμα ανάμεσα τους πάγωσε. Μάλιστα, οι εξωκομματικοί συνομιλητές του Στέφανου Κασσελάκη του έχουν επιτεθεί σκληρά, με βαρύτατους χαρακτηρισμούς. Όπως και τα διαδικτυακά τρολ που στηρίζουν την προηγούμενη ηγεσία.

Φαίνεται, όμως, ότι πλέον οι σχέσεις τους έχουν διαρραγεί ολοκληρωτικά. Ο Νίκος Παππάς στήριξε στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής τη νομιμότητα της αποπομπής Κασσελάκη. Και μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, το είπε και δημόσια.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει Καταστατικό και το Καταστατικό του δεν προβλέπει ούτε εκτροπές ούτε πραξικοπήματα. Προβλέπει πεντακάθαρα, όμως, ότι όλες οι εξουσίες και όλα τα αξιώματα είναι και ελεγκτέα και ανακλητά», ανέφερε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Συμπλήρωσε, μάλιστα, πως «δε νοείται και δε νομίζω ότι πιστεύει κανένας ότι το Καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία θα προέβλεπε, υπό οποιαδήποτε συνθήκη, μια εντολή η οποία δεν υπόκειται σε έλεγχο», αδειάζοντας πλήρως τον πρώην σύμμαχο του.

Από τα παραπάνω, γίνεται σαφές ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα αντιμετωπίσει έναν πολύ δύσβατο δρόμο, στην προσπάθεια που καταβάλει για την επάνοδο του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας χάσει τους βασικούς υποστηρικτές του.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή