ΠΑΣΟΚ: Έξι υποψήφιοι υπόσχονται να κάνουν το ΠΑΣΟΚ... κυβέρνηση

Μάχη εντυπώσεων για τους Ανδρουλάκη, Γερουλάνο, Γιαννακοπούλου, Διαμαντοπούλου, Δούκα και Κατρίνη που παρουσίασαν στο ΣΕΦ το πλάνο τους για την επόμενη ημέρα
INTIME NEWS

Ο Ανδρουλάκης ισχυρίζεται ότι αυτός έκανε το ΠΑΣΟΚ μεγάλο και ότι βιάστηκαν να τον αμφισβητήσουν. Ο Δούκας και ο Κατρίνης αφήνουν υπονοούμενα ότι κάποιοι θέλουν το κόμμα μικρό και ελεγχόμενο. Ο Γερουλάνος λέει ότι αν δεν καταφέρει να κάνει πρώτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές θα παραιτηθεί από την αρχηγία και η Διαμαντοπούλου επιμένει ότι δεν πρέπει να υπάρξουν ούτε συνεργασίες, ούτε εκλογικές αυμπράξεις. Η Νάντια Γιαννακοπούλου τέλος υποστήριξε την αυτόνομη πορεία του κόμματος.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επί της ουσίας ζήτησε ανανέωση της σχέσης εμπιστοσύνης έκανε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ και αναγνώρισε ότι εκτός από βήματα έκανε και λάθη μέσα στα περίπου τρία χρόνια της θητείας του.
Το μήνυμα του Ανδρουλάκη στην ανοιχτή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στο ΣΕΦ ήταν «το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε». Έβαλε κατά όσων τον αμφισβητούν λέγοντας:

«Ο κόσμος θα κρίνει αν αυτοί που έθεσαν θέμα ηγεσίας στις 7:10 αγωνιούσαν για την καλή πορεία της παράταξης λίγα λεπτά πριν. Δεν άφησαν ούτε μερικά λεπτά τον προβολέα στη βαθιά ηττημένη Νέα Δημοκρατία που έχασε 13% σε έναν χρόνο. Έφτασαν στο σημείο να πουν ότι «χάσαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ». Μα αν χάσαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί είναι αυτός που διαλύεται;».

Με τη δέσμευση ότι αν αναδειχθεί στην ηγεσία αλλά το ΠΑΣΟΚ χάσει το στόχο του της πρωτιάς στις εθνικές εκλογές θα εκκινήσει το ίδιο βράδυ τη διαδικασία εκλογής ηγεσίας από τη βάση έκλεισε ο Παύλος Γερουλάνος την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ.

Ο υποψήφιος αρχηγός, Παύλος Γερουλάνος υποστήριξε ότι «Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται νέα ηγεσία που ενώνει και μπορεί, ηγεσία στη Βουλή, ηγεσία πλήρους απασχόλησης», αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον Χάρη Δούκα.

Ο κ.Δούκας από την πλευρά του έθεσε ως στόχο την πτώση της δεξιάς και είπε ότι το κόμμα δεν πρέπει να γίνει μικρομάγαζο μικροσυμφερόντων.

«Οραματίζομαι ένα ΠΑΣΟΚ μεγάλο, ανοιχτό, με ανθρώπους με νέες ιδέες και αντιλήψεις, και όχι ένα μικρομάγαζο μικροσυμφερόντων, με μισόλογα, παρωχημένες προτάσεις και αμήχανες στιγμές σιωπής μπροστά στα προβλήματα. Για να χαράξουμε μαζί με τους πολίτες τον δρόμο για την διακυβέρνηση της χώρας, με ένα νέο συμβόλαιο εμπιστοσύνης. Ένα ΠΑΣΟΚ, που δημιουργεί κοινωνικά μέτωπα απέναντι στην αδικία και την εκμετάλλευση. Ένα ΠΑΣΟΚ που όπως μας δίδαξε ο Ανδρέας Παπανδρέου, δεν πρέπει να ξεχνά ούτε μια στιγμή ότι αποτελεί το βασικό ιδεολογικό και πολιτικό αντίπαλο της Δεξιάς», ήταν το θεματικό κέντρο της ομιλίας του σημερινού δημάρχου Αθηναίων.

Ιδιαίτερα σκληρός εμφανίστηκε στην ομιλία του ο Μιχάλης Κατρίνης. Ισχυρίστηκε ότι είναι ο μοναδικός που μιλάει ξεκάθαρα για μια Μεγάλη Παράταξη που θα προκύψει με πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ, με άνοιγμα σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, σε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας. Μια Μεγάλη Παράταξη που θα κυβερνήσει.

Άφησε μάλιστα αιχμές για συμφέροντα που προσπαθούν να χειραγωγήσουν τις εξελίξεις:

«Ευτυχώς, στις 6 Οκτωβρίου θα ψηφίσουν και θα αποφασίσουν οι πολίτες, όχι οι δημοσκόποι, όχι τα εξωθεσμικά κέντρα και συμφέροντα», υποστήριξε.

Το ΠΑΣΟΚ να έχει μια στρατηγική και πολιτική αυτονομία, ανέφερε στην Κεντρική Επιτροπή η Αννα Διαμαντοπούλου.

«Είναι ηττοπαθής η προσέγγιση δεκανίκι του ενός ή του άλλου. Δεν είμαστε δεκανίκι κανενός. Σε όλες τις εποχές, τα πρόσωπα παίζουν κυρίαρχο ρόλο. Για αυτό το διακύβευμα είναι ποιος υποψήφιος αρχηγός θα είναι και υποψήφιος πρωθυπουργός», είπε η κυρία Διαμαντοπούλου ενώ μίλησε για ένα κυβερνών ΠΑΣΟΚ.
Η υποψήφια αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε ότι δεν θέλει να απευθυνθεί μόνο στο κομματικό ακροατήριο, αλλά στην ευρύτερη κοινωνία.