Μαρινάκης: Το στοίχημα της δεύτερης 4ετίας είναι ο πολίτης να νιώσει την καλή οικονομική πορεία

Όσα είπε ο Παύλος Μαρινάκης για τα προγράμματα της κυβέρνησης

Μαρινάκης: Το στοίχημα της δεύτερης 4ετίας είναι ο πολίτης να νιώσει την καλή οικονομική πορεία
2'

Στο πρόγραμμα της κυβέρνησης, όπως αυτό ανακοινώθηκε στη ΔΕΘ δια στόματος πρωθυπουργού αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ANT-1 εστιάζοντας στο νέο πρόγραμμα «Σπίτι μου», επισημαίνοντας πως 30.000 πολίτες θα βρουν σπίτι.

«Το στοίχημα της δεύτερης τετραετίας είναι να νιώσει ο πολίτης στην τσέπη του την καλή πορεία της οικονομίας», τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης.

Κληθείς να σχολιάσει το μείζον πρόβλημα της ακρίβειας, υπογράμμισε ότι «δεν είναι ελληνικό φαινόμενο» κι αναφέρθηκε στα μέτρα της Κυβέρνησης υποστηρίζοντας ότι τα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά, χωρίς να παραγνωρίζει όμως το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά.

«Στόχος μας, είναι να αυξήσουμε το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών, μεγαλώνοντας την πίτα κι όχι μπαίνοντας σε μια πλειοδοσία παροχών και υποσχέσεων», τόνισε ο κ. Μαρινάκης.

Αμέσως μετά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παραδέχθηκε πως «δεν είμαστε στο σημείο που θέλουμε να φτάσουμε», καθώς, όπως εξήγησε, η τετραετία ολοκληρώνεται το 2027, ενώ αναφέρθηκε ειδικά στα σχολεία, λέγοντας πως η εικόνα που παρουσιάζουν σήμερα είναι κατά πολύ βελτιωμένη μ' αυτήν που είχαν μέχρι πριν από λίγα χρόνια.

Αναφορικά με την επικείμενη συνάντηση μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Παύλος Μαρινάκης επανέλαβε πως η Ελλάδα μένει σταθερή στις θέσεις της.

«Είμαστε σε συνεχή διάλογο με την Τουρκία και χωρίς να έχουμε πατήσει ούτε μια κόκκινη γραμμή, έχουμε καταφέρει να πετύχουμε πρόοδο τόσο στο μεταναστευτικό και τις ροές από τη γειτονική χώρα, όσο και στο θέμα των παραβιάσεων».

Ειδικά για το μεταναστευτικό, ο κ. Μαρινάκης άφησε αιχμές για τη στάση ευρωπαϊκών χωρών όπως η Γερμανία και η Ολλανδία, το τελευταίο χρονικό διάστημα. Υπογράμμισε πως η Ελλάδα δεν θα γίνει σάκος του μποξ, ενώ υπογράμμισε πως η χώρα μας έχει μειώσει τις μεταναστευτικές ροές κατά 85%.

Στην ερώτηση για το τι φταίει και η ΝΔ εμφανίζεται με χαμηλά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις, ανέφερε ότι, «δεν αμφισβητούμε τις δημοσκοπήσεις, αλλά οι μετρήσεις είναι ακριβείς σε προεκλογικό περιβάλλον. Εμείς θα ολοκληρώσουμε το έργο μας το 2027 και τότε θα κριθούμε από τους πολίτες».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή