Παππάς: «Δεν υπάρχει κουβέντα να είμαι υποψήφιος πρόεδρος»

Όσα είπε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς για τον Στέφανο Κασσελάκη, το ενδεχόμενο να θέσει ο ίδιος υποψηφιότητα για την ηγεσία, την Κεντροαριστερά αλλά και για τον Αλέξη Τσίπρα

Για τις εκρηκτικές εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος Νίκος Παππάς, ενώ τόνισε πως «δεν υπάρχει κουβέντα» σχετικά με το ενδεχόμενο να θέσει ο ίδιος υποψηφιότητα για την ηγεσία.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action24, ο Νίκος Παππάς άσκησε κριτική στο πρόσωπο του αποπεμφθέντα προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «όλοι έχουμε ευθύνες, έχουμε εξουσίες ελεγκταίες και ανακλητές», αφήνοντας αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη, ενώ υπογράμμισε ότι όλες οι κινήσεις που οδήγησαν στη μομφή στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη έγιναν με βάση τις καταστατικές διαδικασίες του κόμματος. Επίσης, κατέκρινε τις δηλώσεις περί κουκουλοφόρων και επανέλαβε ότι «δεν υπάρχει κάποιος που να εκλέγεται διά της ψήφου και να μην ελέγχεται για το αν επιτελεί τα καθήκοντά του. Δεν έπρεπε να ειπωθούν τα περί κουκουλοφόρων».

Στη συνέχεια, ο Νίκος Παππάς αποκάλυψε ότι ψήφισε «κατά» της πρότασης μομφής, ενώ χαρακτήρισε ως κίνηση αυτοπροστασίας την ανάκληση του πληρεξουσίου από τον Στέφανο Κασσελάκη διότι δεν θέλει να έχει κάποια τυπική ευθύνη και υποστήριξε ότι παρήγαγε περισσότερο θόρυβο από ότι ουσία.

Νίκος Παππάς για Αλέξη Τσίπρα: «Περιουσία για τη χώρα»

Ο Νίκος Παππάς αναφέρθηκε και στο πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντάς τον ως «περιουσία για τη χώρα». Διέψευσε τη σεναριολογία ότι ο πρώην πρωθυπουργός εξωθείται σε «πολιτική αποστρατεία» μέσω της Ευρώπης με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ να υπογραμμίζει ότι εάν το θέλει ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να παρέμβει στις εσωκομματικές εξελίξεις. «Ο Αλέξης Τσίπρας έχει στόμα και μιλιά» τόνισε ο Νίκος Παππάς. «Αν κάτι έχει να πει, θα το πει».

Νίκος Παππάς: Υπέρ των συνεργασιών στην Κεντροαριστερά

Ο Νίκος Παππάς στη συνέχεια, τάχθηκε υπέρ των συνεργασιών μέσα στον χώρο της κεντροαριστεράς και υπενθύμισε ότι είναι κεντρική πολιτική επιλογή η εκλογική συμμαχία των προοδευτικών δυνάμεων, επικρίνοντας τις κινήσεις του προηγούμενου χρονικού διαστήματος που δεν βρήκε χώρο η πολιτικών των συνεργασιών «επειδή έγιναν άλλες επιλογές δημόσιων παρεμβάσεων» όπως είπε. Χαρακτήρισε στρατηγική τη διάθεση του ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία με προοδευτικές δυνάμεις για μια συμμαχία και ένα εκλογικό μέτωπο για να χτυπήσουν την ακρίβεια και το ζήτημα της στέγης.

Σχετικές ειδήσεις