Καμία οριζόντια αύξηση στα τιμολόγια νερού - Τι προανήγγειλε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης

Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για πιθανές σημειακές αυξήσεις στους λογαριασμούς νερού
Pexels

Aναφερόμενος στο τι θα γίνει με τους λογαριασμούς στο νερό και στο ρεύμα, ο κ. Σκυλακάκης διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει οριζόντια αύξηση των τιμολογίων του νερού ούτε στο όριο του πληθωρισμού, ενώ όσον αφορά στις τιμές χονδρικής στο ρεύμα εκτίμησε ότι οι τιμές μεσομακροπρόθεσμες θα πάνε σε αποκλιμάκωση.

Ωστόσο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για πιθανές σημειακές αυξήσεις στους λογαριασμούς νερού. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ: «Πλέον όλοι οι πάροχοι νερού θα περνούν την οποιαδήποτε αύξηση από έλεγχο μέσω της Ρυθμιστικής Αρχής Υδάτων, που μέχρι τέλος του μήνα μπαίνει σε πλήρη λειτουργία. Ο έλεγχος βασίζεται στην ευρωπαϊκή οδηγία που δεν σου λέει τίποτα άλλο πέραν του ότι οφείλεις να έχεις ρύθμιση κόστους, χωρίς κέρδος στο νερό. Το πρόβλημά μας είναι ότι πανελλαδικά χάνεται μέχρι 40-50% του νερού στα δίκτυα».

Έκανε, πάντως, και μια παρατήρηση αναφορικά με τη δασική υπηρεσία μετά την πτώση δέντρων στο σιδηροδρομικό δίκτυο των Αφιδνών, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «υπάρχει ένας νόμος από το ’79 που λέει ότι ο σιδηρόδρομος υποχρεούται να καθαρίζει 10 μέτρα εκατέρωθεν όταν αυτό απαιτείται», προσθέτοντας:

«Αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα αίτημα του ΟΣΕ για κάτι τέτοιο. Σε κάθε περίπτωση, εμείς έχουμε δώσει εντολή καθαρισμού του δάσους από τον Απρίλιο για αποφυγή πυρκαγιών, με προτροπή μάλιστα της δασικής υπηρεσίας. Μόνο φέτος ο ΔΕΔΔΗΕ έχει κάνει μέχρι τώρα 50 εκατομμύρια καθαρισμούς γύρω από τις κολόνες και προφανώς όπου υπάρχει συγκοινωνιακό έργο κατά μείζονα εκεί θα κόψουμε. Διότι εκεί είναι και φυσική αντιπυρική ζώνη. Πλέον προσπαθούμε να έχουμε τη λογική της προστασίας του δάσους κι όχι του δέντρου».