Χρυσοχοΐδης: «Οι ροές μεταναστών είναι ελάχιστες, ο Έβρος έχει θωρακιστεί»

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισκέφθηκε τον Έβρο και το συνοριακό φυλάκιο των Καστανιών.
e-evros.gr

O Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, επισκέφθηκε τον Έβρο και μιλώντας από το συνοριακό φυλάκιο των Καστανιών, τόνισε ότι «ο Έβρος είναι θωρακισμένος» και όλες οι υπηρεσίες αγωνίζονται για αυτόν τον σκοπό, να προστατέψουν τα σύνορα της χώρας.

Ακόμη, ο κ. Υπουργός σημείωσε πως οι μεταναστευτικές «ροές είναι ελάχιστες» και οι αστυνομικοί εργάζονται προς το συμφέρον όλης της Ευρώπης, αφού είναι αυτοί που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Επιπλέον, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην πρόσφατη απόφαση της Γερμανίας να αρχίσει ελέγχους σε όλα τα σύνορα της χώρας, παρά τις προβλέψεις της Συνθήκης Σένγκεν, λέγοντας οτι δεν μπορεί να αυτοσχεδιάζει μία χώρα, αλλά να ακολουθούμε όλοι αυτά που αποφασίσαμε και αυτά που υπογράψαμε με αυτήν τη Συνθήκη.

«Οι μόνοι που δικαιούνται να περάσουν τα σύνορά μας, είναι αυτοί που έχουν νόμιμο δικαίωμα από τη Συνθήκη Σένγκεν και τις άλλες ευρωπαϊκές συμφωνίες, αλλά και αυτοί που ζητούν άσυλο, πάλι σύμφωνα με το ευρωπαϊκό και ελληνικό δίκαιο», προσέθεσε.