Δημοσκόπηση ALCO: Πρώτη η ΝΔ με 23,7%, τέταρτος ο ΣΥΡΙΖΑ - Κέρδη για Ελληνική Λύση και Φωνή Λογικής

Δημοσκόπηση της ALCO για τον Alpha

Δημοσκόπηση ALCO: Πρώτη η ΝΔ με 23,7%, τέταρτος ο ΣΥΡΙΖΑ - Κέρδη για Ελληνική Λύση και Φωνή Λογικής
2'

Προβάδισμα στη δημοσκόπηση καταγράφει η Νέα Δημοκρατία με 23,7% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 13,2%,η Ελληνική Λύση με 9,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 9,1%,το ΚΚΕ με 7,7%, η Νίκη με 3,4%, η Φωνή Λογικης με 3,4% και η Πλεύση Ελευθερίας με 3,3%.

Αν και προηγείται η Νέα Δημοκρατία καταγραφεί μικρότερα ποσοστά σε σχέση με τις ευρωεκλογές, που είχε συγκεντρώσει 28,3%. Μάλιστα, ένας στους τέσσερις ψηφοφόρους της δηλώνει αναποφάσιστος.

Η κατάσταση του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνεται στα χαμηλά ποσοστά της δημοσκόπησης, με ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων του στις τελευταίες εκλογές, περί το 10%, να πηγαίνει στο ΠΑΣΟΚ, που καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση.

Σταθερό εμφανίζεται το ΚΚΕ, ενώ κερδισμένοι εμφανίζονται τα κόμματα δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας, η Ελληνική Λύση και η Φωνή Λογικής.

Με βάση την εικόνα αυτή αν είχαμε εκλογές σήμερα, στη Βουλή θα έμπαινε και η κ.Λατινοπούλου.

Αναφορικά με τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ΔΕΘ το 48% απαντά ότι δεν βοήθησαν καθόλου τον ίδιο/ίδια και την οικογένειά του. Το 24% αναφέρει ότι βοήθησαν λίγο, το 9% αρκετά και το 17% είπε ότι δεν ξέρει/δεν απαντά.

Σε ερώτηση αν οι τιμές των βασικών αγαθών μειώνονται, μένουν σταθερές ή αυξάνονται το 85% απάντησε ότι αυξάνονται. Μόλις το 9% είπε ότι οι τιμές είναι σταθερές και το 3% ότι μειώνονται.

Σε ερώτηση αν θεωρούν λανθασμένη την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που αποδέχθηκε την πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη το 45% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ απαντά ότι ήταν σωστή και το 45% την θεωρεί λανθασμένη.

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προηγείται στο ερώτημα με «ποιον πρόεδρο πιστεύετε ότι θα μπορούσε ο ΣΥΡΙΖΑ να αυξήσει την κοινωνική και πολιτική του επιρροή και να πετύχει καλύτερο αποτέλεσμα στις επόμενες εκλογές».

Όταν η ερώτηση απευθύνεται στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ προηγείται ο Στέφανος Κασσελάκης.

Σε μια μάχη ανάμεσα στους Νίκο Ανδρουλάκη, Χάρη Δούκα, Άννα Διαμαντοπούλου και Παύλο Γερουλάνο αναμένεται να διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ για την ηγεσία του κόμματος.

Στην ερώτηση ποιον θα ψηφίσετε για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ψηφοφόροι του κόμματος επιλέγουν σε ποσοστό 28,7% τον Νίκο Ανδρουλάκη, 23,1% τον Χάρη Δούκα,17,2% την Άννα Διαμαντοπούλου και 9,4% τον Παύλο Γερουλάνο. Ακολουθούν με 4,4% ο κ. Κατρίνης, 3,3% η κ. Γιαννακοπούλου και 13,9% δήλωσαν ότι δεν έχουν αποφασίσει.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή