Ο Πέτρος, η Τζάκρη και Άρης: Η «γαλαζοπράσινη ομάδα κρούσης» του Κασσελάκη

Σε πρόσωπα που υπηρέτησαν επί δεκαετίες το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, στηρίζεται ο Στέφανος Κασσελάκης για να επιχειρήσει ένα δεύτερο «ρεσάλτο» στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.
INTIME NEWS

Αν η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον ΣΥΡΙΖΑ τον τελευταίο χρόνο δεν ήταν για κλάματα -εξ αιτίας της αδυναμίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ανταποκριθεί στον θεσμικό της ρόλο- θα ήταν σίγουρα για γέλια. Ενδεχομένως, αρκετοί να πιστεύουν ότι συντελούνται και τα δύο, ταυτόχρονα. Και ίσως να μην έχουν άδικο.

Πέραν της lifestyle εμμονής του Στέφανου Κασσελάκη, το πολιτικό ζήτημα εδώ του τελευταίου έτους, ήταν πως το μεγάλο -βάσει εκλογικής επιρροής- κόμμα της Κεντροαριστεράς, είχε στην ηγεσία του πρόσωπα που ουδεμία σχέση είχαν ιδεολογικά μαζί του.

Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος πολιτικός «γκουρού» για να αντιληφθεί ότι οι πολιτικές θέσεις του Στέφανου Κασσελάκη εντάσσονται στο στρατόπεδο της φιλελεύθερης Δεξιάς. Είχε όλο το «πακέτο» της. Από τις φοροαπαλλαγές στα υψηλά εισοδήματα και τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων, μέχρι τη στήριξη σε αλόγιστες εξοπλιστικές δαπάνες.

Στο δε κοινωνικό πεδίο, οι ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων και τα εργασιακά δικαιώματα, είχαν υποκατασταθεί από τον αστικό ιδεολόγημα του «ατομικού δικαιωματισμού». Αν προσθέσει κανείς και ότι έχει ψηφίσει πάνω από το 50% των κυβερνητικών νομοσχεδίων από Ιούλιο του 2023 και μετά, τότε γίνεται αντιληπτό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη, σε λίγα διαφέρουν -στην πράξη- από τη Νέα Δημοκρατία.

Οι «πασόκοι» και οι νεοδημοκράτες του προέδρου

Με βάση τα παραπάνω, δεν προκαλεί καμία εντύπωση το γεγονός ότι ο Στέφανος Κασσελάκης επέλεξε, αρχικά, ως βασικούς του συνεργάτες, πρόσωπα που ουδεμία σχέση έχουν με τον ΣΥΡΙΖΑ της νίκης, δηλαδή της περιόδου 2012-2015.

Στηρίχτηκε, ως επί το πλείστον, στους «μουσαφίρηδες», που θέλησαν να γίνουν «ιδιοκτήτες» στο κόμμα της Ανανεωτικής Αριστεράς. Βασικοί «πυλώνες» της ομάδας Κασσελάκη, ήταν η Θεοδώρα Τζάκρη, ο Θανάσης Οικονόμου και ο Θάνος Μωραΐτης. Δηλαδή, βουλευτές και υπουργοί του ΠΑΣΟΚ των μνημονίων, οι οποίοι σταδιακά, από το 2013 μέχρι και το 2019, «ανένηψαν» και «υπέκυψαν» στη «γοητεία» της «κυβερνώσας» Αριστεράς.

Σε αυτούς, θα πρέπει να προστεθεί και ο Πέτρος Παππάς, που εκλέχθηκε βουλευτής στο Κιλκίς, το 2023 και τότε εντάχθηκε και στον ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για έναν πολιτικό που έχει ταχθεί υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων, κατά των φοιτητικών κινητοποιήσεων και έβγαινε φωτογραφίες με τον ισραηλινό πρέσβη την ώρα που συντελούνταν η ισραηλινή εισβολή στη Γάζα.

Στη συνέχεια, το πράγμα άνοιξε. Ο Στέφανος Κασσελάκης έφερε κοντά του πρόσωπα που προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία, εντάσσοντας τα, πλέον, στον στενό πυρήνα των συνεργατών του. Πρώτος και καλύτερος, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, που μάλιστα είχε και επαγγελματική σχέση με τον έκπτωτο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ως σύμβουλος επικοινωνίας.

Τις τελευταίες ημέρες, υπάρχουν πολλά δημοσιεύματα -που δεν έχουν διαψευστεί από πουθενά- τα οποία αναφέρουν ότι πολύ κοντά στον Στέφανο Κασσελάκη βρίσκονται ο Βαγγέλης Αντώναρος και ο Γιώργος Κύρτσος. Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον πρώην βουλευτή των ΑΝΕΛ και νυν του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Κόκκαλη, που στήριξε τον εξ Αμερικής ορμώμενο επιχειρηματία, από την πρώτη στιγμή.

Ότι οι πρώην υπουργοί και βουλευτές του άλλοτε κραταιού δικομματισμού που χρεοκόπησε την Ελλάδα, στηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη, μοιάζει, πάντως, απολύτως λογικό, καθώς υπάρχει ιδεολογική ταύτιση μαζί του. Με τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα, όμως, δεν έχουν καμία σχέση…