«Κλείδωσε» το χαρτοφυλάκιο των Μεταφορών στην Ελλάδα - Ανακοινώνονται οι Ευρωπαίοι Επίτροποι

Η Ελλάδα αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο των Μεταφορών, με ενισχυμένες αρμοδιότητες, ενώ για την θέση του Επίτροπου από την Ελλάδα έχει προταθεί ο Απόστολος Τζιτζικώστας. 

«Κλείδωσε» το χαρτοφυλάκιο των Μεταφορών στην Ελλάδα - Ανακοινώνονται οι Ευρωπαίοι Επίτροποι
1'

Ανακοινώνονται σήμερα οι νέοι Ευρωπαίοι Επίτροποι από την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η Ελλάδα φαίνεται πως αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο των Μεταφορών, με ενισχυμένες αρμοδιότητες, ενώ για την θέση του Επίτροπου από την Ελλάδα έχει προταθεί ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Η Πρόεδρος @vonderleyen θα παρουσιάσει την πρότασή της για το νέο Κολλέγιο σήμερα το πρωί στα ΜΜΕ. Η συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί λίγο μετά την παρουσίαση στους προέδρους των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο» αναφέρει ανάρτηση του εκπροσώπου της φον ντερ Λάιεν, Έρικ Μαμέρ.

Το προηγούμενο διάστημα είχαν κυκλοφορήσει πληροφορίες που ήθελαν την χώρα μας να αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο της Περιφερειακής Ανάπτυξης, ωστόσο το χαρτοφυλάκιο των Μεταφορών φαίνεται πως «έχει κλειδώσει».

Το Politico σε δημοσίευμά του αιτιολόγησε την ανάληψη του χαρτοφυλακίου των Μεταφορώνα από την Ελλάδα εξηγώντας ότι «ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης κατέστησε σαφές ότι περίμενε ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο με αντάλλαγμα τη βοήθεια και τον ρόλο που έπαιξε για την εξασφάλιση άλλων πέντε ετών για τη Φον ντερ Λάιεν. Η επίβλεψη του χαρτοφυλακίου μεταφορών μπορεί να αποτελέσει κλειδί για την ενίσχυση της ναυτιλιακής βιομηχανίας της Ελλάδας».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή