Φρέντι Μπελέρης στο Newsbomb.gr: Η Ευρωπαϊκή Ένωση κάνει τα στραβά μάτια για κάποιες χώρες

Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Φρέντι Μπελέρης, μίλησε στο Newsbomb.gr και την Αμαλία Κάτζου 
INTIME NEWS

Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Φρέντι Μπελέρης, μίλησε στο Newsbomb.gr και την Αμαλία Κάτζου για την ανάληψη των καθηκόντων του στο Ευρωκοινοβούλιο μετά την αποφυλάκισή του από τις φυλακές της Αλβανίας. Μάλιστα, αναφέρθηκε και στην πρώτη του παρέμβαση στο Στρασβούργο ότι «ο σεβασμός στο ευρωπαϊκό κεκτημένο να είναι μονόδρομος για ένταξη».

Σε μια συγκυρία πολύ κομβική μετά την παρέμβασή του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Φρέντι Μπελέρης ανέφερε: «Είναι η πρώτη φορά στο Στρασβούργο. Είμαι συγκινημένος. Είναι ο ναός της Δημοκρατίας στην Ευρώπη. Ερχόμενος από τη φυλακή τα συναισθήματα είναι μεικτά».

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση κάνει τα στραβά μάτια και βοηθά κάποιες χώρες να μπουν», ανέφερε ακόμη ο Φρέντι Μπελέρης.

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση του Έντι Ράμα, είπε: «Ο αλβανικός λαός έχει ζήσει 45 χρόνια δικτατορία. Με τη στήριξη στον Έντι Ράμα έχει δημιουργηθεί ένα αντιευρωπαϊκό δόγμα, που είναι άδικο για τον λαό», συμπλήρωσε ο κ. Μπελέρης.

«Η κυβέρνηση Ράμα έχει εργαλειοποιήσει τη δικαιοσύνη», τόνισε ακόμη ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι πρέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση να δείξει μεγάλη προσοχή σε αυτές τις χώρες.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήμευση περιουσιών στην Αλβανία ο Φρέντι Μπελέρης τόνισε: «Υπάρχει συγκεκριμένος νόμος στην Αλβανία. Στην Ευρώπη αυτό δεν συμβαίνει. Εδώ υπάρχει απαλλοτρίωση από ιδιώτη για λογαριασμό άλλου ιδιώτη. Αυτά έχουν ως συνέπεια να εξαναγκαστούν οι Έλληνες της Χειμάρρας σε φυγή». Μάλιστα, συμπλήρωσε: «Αναγκάζουν τους Έλληνες να πωλούν τις περιουσίες τους και να φεύγουν. Δεν είναι καθόλου τυχαίο αυτό».

Για τον εγκλεισμό του στη φυλακή ο Φρέντι Μπελέρης είπε: «Η δυσκολία είναι αυτονόητη, εδώ αν είσαι άρρωστος και κάτσεις τρεις μέρες σπίτι σου, τρελαίνεσαι. Ένα πρόβλημα, όταν το ξεπερνάς, είναι σαν να μην το είχες ποτέ. Κοιτάμε μπροστά. Το προσωπικό των φυλακών δεν μου φερόταν με δυσμενή διάκριση. Ήμουν, όπως οι άλλοι κρατούμενοι».

«Μετά τους δύο μήνες ήξερα ότι ο Έντι Ράμα δεν θα με άφηνε να αποφυλακιστώ. Μεγάλη αδικία να μην με αφήσουν να ασκήσω την ψήφο του λαού μου. Αυτό είναι απαράδεκτο», είπε ο Φρέντι Μπελέρης.

«Είμαι ένας από τους 21 Έλληνες ευρωβουλευτές. Θέλω να φέρω την εμπειρία μου στους συνάδελφούς μου ευρωβουλευτές, να φωτίσουν τα Βαλκάνια. Θα ήθελα να προχωρήσει η ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε ακόμη ο κ. Μπελέρης, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι χωρίς να... γίνονται τα στραβά μάτια.

«Είναι και Αλβανοί πολίτες που περιμένουν να προχωρήσει η ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση», σημείωσε.

Για την ένταξή του στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, ο Φρέντι Μπελέρης ανέφερε: «Δεν ξέρω αν στη ΝΔ υπήρχαν αντιρρήσεις. Η Αριστερά στην Ελλάδα έχει μια εμμονή. Ο πρωθυπουργός έδωσε φωνή στον κόσμο, σε αυτούς τους Έλληνες, που είναι από τους πιο αδικημένους. Έδωσε δύναμη σε αυτούς τους ανθρώπους».

«Ο Έντι Ράμα έδειξε ότι είναι κυρίαρχος στη χώρα του. Η Ελλάδα είναι ένα κράτος κυρίαρχο», πρόσθεσε ακόμη ο Φρέντι Μπελέρης, σημειώνοντας: «Είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνικού έθνους. Οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα στην Αλβανία. Δεν έχουμε σταματήσει να είμαστε διωκόμενοι από το αλβανικό κράτος και αυτό πρέπει να σταματήσει εδώ».

Σχετικές ειδήσεις