Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου Αστέγων

Ο Πρωθυπουργός υποδέχθηκε την Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου Αστέγων στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε το πρωί (17/09) στο Μέγαρο Μαξίμου με την Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου Αστέγων, που θα λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων, το οποίο θα διεξαχθεί το διάστημα 21 – 28 Σεπτεμβρίου, στη Σεούλ της Νότιας Κορέας.

«Αυτή είναι τελικά και η επιβράβευση όλης της προσπάθειας που έχετε κάνει. Γιατί αυτή η διαδρομή είναι δύσκολη, δυστυχώς όλες οι ιστορίες δεν είναι ιστορίες επιτυχίας. Γι’ αυτό και το δικό σας παράδειγμα έχει τόσο μεγάλη σημασία για αυτούς οι οποίοι θα ακολουθήσουν μετά από εσάς, ότι αυτή η προσπάθεια τελικά είναι πολύ δύσκολη αλλά αξίζει τον κόπο», επεσήμανε ο Πρωθυπουργός.

«Η ομάδα δεν επιλέγεται με αμιγώς ποδοσφαιρικά κριτήρια αλλά ανταμείβεται η προσπάθεια, η συμμετοχή, ο σεβασμός, η συνέπεια, η προσήλωση στις θεμελιώδεις αρχές μας», σημείωσε ο συντονιστής της καμπάνιας «Γκολ στη Φτώχεια», στο πλαίσιο της οποίας δημιουργήθηκε η Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου Αστέγων, Χρήστος Αλεφάντης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους αθλητές για την προσωπική τους διαδρομή και τον ρόλο του αθλητισμού στη ζωή τους, αλλά και να ενημερωθεί για το Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων, στο οποίο η Εθνική Ομάδα συμμετέχει ανελλιπώς από το 2007, έχοντας καταφέρει να κατακτήσει εννέα φορές, τις περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα, το βραβείο «Ευ Αγωνίζεσθαι» (Fair Play).

Η Εθνική Ομάδα Αστέγων που θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Σεούλ αποτελείται από επτά παίκτες και μία παίκτρια που προέρχονται από το πρόγραμμα κοινωνικής επανένταξης «18 ΑΝΩ».

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο βουλευτής Επικρατείας, Γιώργος Σταμάτης και οι Γενικοί Γραμματείς Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς και Δημογραφικής και Στεγαστικής Πολιτικής, Κωνσταντίνος Γλούμης – Ατσαλάκης.