ΣΥΡΙΖΑ: Πόθεν έσχες και 50 υπογραφές μελών της Κεντρικής Επιτροπής - Τι θα εισηγηθεί η πλειοψηφία

ΣΥΡΙΖΑ: Η πλειοψηφία αναμένεται να θέσει αυστηρότερους όρους σε σχέση με πέρσι
EUROKINISSI.

Τα κριτήρια που θα πρέπει να πληρούν οι υποψήφιοι πρόεδροι για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ετοιμάζεται να αποφασίσει σήμερα η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, έτσι ώστε να τα εισηγηθεί στην Κεντρική Επιτροπή, που θα συνεδριάσει το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, η νέα πλειοψηφία που έχει δημιουργηθεί στην Κουμουνδούρου μετά την αποπομπή του Στέφανου Κασσελάκη, αναμένεται να θέσει αυστηρότερους όρους σε σχέση με πέρσι, έτσι ώστε να αποκλειστούν περιπτώσεις διακωμώδησης της διαδικασίας.

Πρώτο κριτήριο που θα τεθεί, θα είναι -σύμφωνα με τις ίδιες πηγές- εκείνο της κατάθεσης Πόθεν Έσχες. Αν και κάποιοι ενδέχεται να θεωρήσουν ότι είναι «φωτογραφικό» για τον τέως πρόεδρο, κάτι τέτοιο δεν ισχύει, καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης έχει δηλώσει πως έχει καταθέσει τη δική του δήλωση εντός της προβλεπόμενης από τον νόμο, χρονικής περιόδου.

Άλλωστε και η κα Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας στo Newsbomb.gr ανέφερε ως προς τις προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληρούν οι υποψήφιοι, το «άψογο πόθεν έσχες και το καθαρό ποινικό μητρώο», καθώς και το πολιτικό σχέδιο με βάση αξίες της Αριστεράς και τις συμφωνημένες στο συνέδριο αρχές και θέσεις.

Επίσης, αναμένεται να ζητηθεί από τους υποψήφιους να συγκεντρώσουν 50 υπογραφές μελών της Κεντρικής Επιτροπής και όχι 30, όπως έγινε κατά την περσινή διαδικασία. Πάντως, ο αριθμός αυτός ενδέχεται να μπει σε συζήτηση κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας - άρα δεν αποκλείεται να μειωθεί.

Ανάμεσα στα άλλα κριτήρια, αναμένεται να μπει «μπλόκο» σε κάποιον μεγαλοφειλέτη του δημοσίου, ενώ στο τραπέζι, χωρίς να έχει ακόμα αποσαφηνιστεί, έχει πέσει και η πιθανότητα το να ζητηθεί ο/η υποψήφιος να είναι τουλάχιστον πέντε χρόνια μέλος του κόμματος - αν και δεν προκρίνεται από το σύνολο των μελών της Πολιτικής Γραμματείας, προς ώρας.

Αν ισχύσει, όντως, αυτό το κριτήριο, τότε θα υπάρχει πρόβλημα για τον Στέφανο Κασσελάκη.

Σχετικές ειδήσεις