ΣΥΡΙΖΑ: Τα «σπουδαία» στην αυριανή Πολιτική Γραμματεία - Ποιες υποψηφιότητες «κλειδώνουν»

Σε νέα περιδίνηση και αναζήτηση ηγέτη, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε ρυθμούς νέας αλλαγής ο ΣΥΡΙΖΑ, με όλα τα βλέμματα να στρέφονται στις εσωκομματικές εκλογές της 24ης Νοεμβρίου.

Αύριο θα γίνουν γνωστές οι λεπτομέρειες και οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι υποψήφιοι για την ηγεσία του κόμματος στην Πολιτική Γραμματεία, ενώ ακόμα ο μόνος σίγουρος είναι ο Παύλος Πολάκης.

Εξαιρετικά πιθανές θεωρούνται οι υποψηφιότητες της Όλγας Γεροβασίλη, όπως δήλωσε το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή, του Σωκράτη Φάμελλου, του Νικόλα Φαραντούρου, της Ρένας Δούρου, αλλά και του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του να διεκδικήσει ξανά την προεδρία.

«Προφανώς, κάποιοι θα διεκδικήσουν την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει αυτοί οι κάποιοι να έχουν ορισμένες προϋποθέσεις. Συζητήθηκαν θέματα, όπως εάν κάποιος πρέπει να εμφανίσει το Πόθεν Έσχες του ή ένα πιστοποιητικό ποινικού μητρώου. Το κίνητρό μας δεν ήταν ο κ. Κασσελάκης, αλλά θέματα που είχαμε αντιμετωπίσει στο παρελθόν», ήταν πάντως το σχόλιο της Όλγας Γεροβασίλη για αυτό το ενδεχόμενο.

Από την πλευρά του ο Χρήστος Σπίρτζης δήλωσε: «Δεν με ανησυχεί η υποψηφιότητα Κασσελάκη, τον νοιάζει μόνο η καρέκλα του και ζούμε μια κακή κωμωδία 11 μήνες», ενώ τόνισε πως «δεν μπορεί ένας άνθρωπος που είναι πρόεδρος σε ένα κόμμα, να καταθέτει μομφή το κομμά εναντίον του και να καταθέτει ξανά υποψηφιότητα».

«Αν κερδίσει ο Κασσελάκης, θα φύγει το «χώρος» του ΣΥΡΙΖΑ και θα μείνει μόνος του», είπε ενώ είπε: «Η γνώμη μου είναι πως δεν θα επανεκλεγεί», κατέληξε.