Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Σε lockers τα κινητά τηλέφωνα των μαθητών στα σχολεία

Τι συζήτησαν Κυριάκος Μητσοτάκης και Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Προεδρικό Μέγαρο η συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο πλαίσιο των τακτικών μηνιαίων ενημερώσεων.

Πιο συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Σπίτι μου 2», τονίζοντας το πόσο σημαντικό είναι το πρόγραμμα για τους νέους. Αναφέρθηκε ακόμη στις προσλήψεις γιατρών που θα γίνουν το επόμενο διάστημα στα νοσοκομεία, ενώ τόνισε και τη σημασία του Ψηφιακού Φροντιστηρίου στα σχολεία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε το πόσο σημαντικό είναι οι μαθητές να αφήνουν τα κινητά τηλέφωνα στις τσάντες. «Όταν λέμε τα κινητά στην τσάντα, τα κινητά θα μένουν στην τσάντα», είναι το μήνυμα που έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι έχει έρθει σε επικοινωνία με τον υπουργό Παιδείας, Κυριάκο Πιερρακάκη, προκειμένου πιλοτικά να μπουν σε κάποια σχολεία locker, για να τοποθετούνται σε αυτά τα κινητά τηλέφωνα μαθητών.

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση της κυρίας Σακελλαροπούλου όσον αφορά στο μπούλινγκ στα σχολεία, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Όπως θυμάστε πέρυσι παρουσιάσαμε την πλατφόρμα που είχε σημαντική ανταπόκριση. Με διακριτικότητα χειριστήκαμε πολλά περιστατικά. Θεωρώ σημαντική την απαγόρευση της χρήσης κινητών στην διάρκεια του σχολείου. Το εννοούμε όταν λέμε το κινητό στην τσάντα. Δεν είναι τιμωρητικό.

Είδα ότι σήμερα μπήκε η πρώτη αποβολή. Πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι αυτό βοηθάει την μαθητική διαδικασία. Θέλουμε του Συλλόγους Γονέων συμμάχους και να πάμε βήματα παραπέρα. Έχω συζητήσει αν υπάρχουν αιτήματα από συλλόγους γονέων να προμηθεύσουμε πιλοτικά σχολεία με locker για να κλειδώσουν εκεί τα παιδιά τα κινητά τους. Είναι στοίχημα όλων να το κερδίσουμε και να το κάνουμε πράξη».