Κώστας Ζαχαριάδης στο Newsbomb.gr: Ακατάλληλος ο Κασσελάκης - Τι είπε για τον Αλέξη Τσίπρα

Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Ζαχαριάδη, μίλησε στη διευθύντρια του Newsbomb.gr, Αμαλία Κάτζου, τονίζοντας ότι είναι υπέρ της συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, μίλησε στο Newsbomb.gr και την Αμαλία Κάτζου για τα τεκταινόμενα στην Κουμουνδούρου, τον Στέφανο Κασσελάκη και το ενδεχόμενο συνεργασίας ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.

«Έχουμε μια απόφαση με ευρεία πλειοψηφία. Οι χαρακτηρισμοί "κουκουλοφόροι" δείχνουν άγνοια της Ιστορίας. Όποιος τα λέει αυτά δεν ξέρει τι λέει ή είναι επικίνδυνος. Αν δεν ανακληθούν, υπάρχει πραγματικά σοβαρό πρόβλημα», τόνισε ο κ. Ζαχαριάδης.

«Συνιστώ σε όλους να σέβονται τα όργανα του κόμματος και τις συλλογικές τους αποφάσεις», συμπλήρωσε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας.

Για την κριτική στους «87» που έγιναν «100», ο κ. Ζαχαριάδης τόνισε: «Σε όλες τις ανεπτυγμένες δημοκρατίες υπάρχουν θεσμικά αντίβαρα. Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρυσι πήρε 75.000 ψήφους, έτσι και ο πρόεδρος του κόμματος οδηγείται σε παραίτηση με την ψηφοφορία της Κεντρικής Επιτροπής. Είναι δημοκρατικό». Μάλιστα, συμπλήρωσε: «Δίνουμε τη δυνατότητα στον κόσμο να αποφασίσει».

Στο ερώτημα αν θα μπορέσουν οι αντιδρώντες στον Κασσελάκη να συνυπάρξουν στο ίδιο κόμμα, αν εκλεγεί ξανά ως πρόεδρος, είπε: «Όταν είσαι ηγέτης, πρέπει να αναλάβεις την ευθύνη. Πρέπει να μας περιγράψουν τι θέλουν. Μας έλεγε ότι θα νικήσει τον Μητσοτάκη», είπε και πρόσθεσε: «Δεν έγινε τίποτα από όλα αυτά. Έχει υπονομεύσει τη συνοχή. Έλεγε απίστευτα πράγματα».

«Δεν έχω εμμονή με τον Στέφανο Κασσελάκη», ξεκαθάρισε ο κ. Ζαχαριάδης, τονίζοντας: «Προτείνει αντιδημοκρατική δομή στο καταστατικό ο Στέφανος Κασσελάκης».

«Ο Αλέξης Τσίπρας δεν παραμέρισε για να πάμε από το 18% στο 14%. Άρα είναι ώρα ευθύνης για όλους μας», είπε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε: «Έχει απομακρυνθεί ένα μεγάλο παραδοσιακό κομμάτι των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ».

«Δεν υπάρχει καταλληλότητα από αυτό το πρόσωπο», τόνισε και συμπλήρωσε: «Είμαι 22 χρόνια σε αυτό το κόμμα. Είμαι πάντα σε ένα κόμμα αριστερό, δημοκρατικό και στη φάση που είμαστε πρέπει να έχει κυβερνητικό προσανατολισμό. Εγώ θα είμαι εδώ. Συζητείται εάν ο Στέφανος Κασσελάκης θέλει να κάνει δικό του κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως δεν μπορεί να χάσει ένα κόμμα με τα χαρακτηριστικά της Αριστεράς».

«Δεν θα επιτρέψω ο ΣΥΡΙΖΑ να μετατραπεί σε ένα κόμμα συμπληρωματικό της Νέας Δημοκρατίας. Είχαμε κάθε μήνα μία δυσάρεστη πολιτική έκπληξη», συμπλήρωσε ο κ. Ζαχαριάδης.

«Πρέπει να πέσουν οι τόνοι στον ΣΥΡΙΖΑ», ξεκαθάρισε ο κ. Ζαχαριάδης, τονίζοντας ότι ο Στέφανος Κασσελάκης πρέπει να ζητήσει συγγνώμη.

Για το ενδεχόμενο επιστροφής του Αλέξη Τσίπρα, είπε: «Σέβομαι τους πάντες. Είναι νεότατος, είναι δραστήριος. Εάν κρίνει ότι θέλει να πει κάτι, θα το πει ο ίδιος. Μας έχει δείξει πως όταν θέλει να μιλήσει, το κάνει. Δεν χρειάζεται ούτε ερμηνευτές, ούτε εκφραστές».

Τόνισε ότι θα υπάρξουν παραπάνω από δύο υποψήφιοι για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ενώ ξεκαθάρισε ότι χρειάζεται αλλαγή και ηγεσίας αλλά και πολιτικής για να ανακάμψει δημοσκοπικά.

«Δεν μπορούν να μπουν φωτογραφικά κριτήρια για τις υποψηφιότητες», τόνισε ο κ. Ζαχαριάδης, ξεκαθαρίζοντας: «Ο κ. Κασσελάκης πρέπει να ζητήσει συγγνώμη». «Τώρα που πάθαμε πρέπει να δείξουμε σε έναν κόσμο ότι μάθαμε», σημείωσε, επισημαίνοντας ότι πρέπει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ να δείξει σε όλους ότι έχει ωριμάσει.

«Το κόμμα μας έχει πάρει αποφάσεις για συνεργασία. Ακόμη και για εκλογική συνεργασία. Κανείς δεν λέει να διαλυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.