Μπακογιάννη για ΠτΔ: «Σύσσωμοι οι βουλευτές της ΝΔ θα ψηφίσουν την πρόταση Μητσοτάκη»

Όλα όσα είπε η Ντόρα Μπακογιάννη για την κυβέρνηση, την αντιπολίτευση, την ακρίβεια, τις μεταρρυθμίσεις και τη θέση των βουλευτών της ΝΔ στην πρόταση Μητσοτάκη για τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Μπακογιάννη για ΠτΔ: «Σύσσωμοι οι βουλευτές της ΝΔ θα ψηφίσουν την πρόταση Μητσοτάκη»
Αρχείου - Eurokinissi
3'

Για τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση, τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων και την αντιπολίτευση μίλησε η Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ εστίασε στην αύξηση του κατώτατου μισθού, αλλά και στη θέση των βουλευτών της ΝΔ στην πρόταση Μητσοτάκη για τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Αποδέκτης του όποιου προβλήματος είναι μόνο η κυβέρνηση» ήταν η θέση της Ντόρας Μπακογιάννη, μετά τη δημοσκόπηση του ΣΚΑΙ, σύμφωνα με την οποία η Νέα Δημοκρατία διατηρεί την πρώτη θέση. «Οι άνθρωποι περιμένουν πολύ γρηγορότερα τα αποτελέσματα», είπε η ίδια ενώ τόνισε πως «διανύουμε το πιο άχαρο κομμάτι», καθώς έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες των μεταρρυθμίσεων.

Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Αυτήν τη στιγμή αποδέκτης του όποιου προβληματισμού της κοινωνίας είναι μόνο η κυβέρνηση, οπότε είναι λογικό αυτό να δημιουργεί αυξημένες προσδοκίες και συνεχές αίτημα "προχωρήστε παιδιά". Είναι αλήθεια ότι όλοι οι άνθρωποι ζορίζονται με την ακρίβεια σήμερα, από την άλλη μεριά είναι αλήθεια ότι από την οικονομική κρίση ξεκινήσαμε με 25% του ΑΕΠ μας μείον. Αυτό πρέπει να το πιάσουμε. Σήμερα έχουμε φτάσει να έχουμε 7% μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη με τον πληθωρισμό μέσα. Τι γίνεται τώρα; Με τις επενδύσεις που έρχονται, πραγματικά αρχίζουν οι μισθοί να ανεβαίνουν».

«Θα ζήσει καλύτερα ο πολίτης που ψήφισε ξανά την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ωστόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είπε ποτέ ότι είναι μάγος», είπε στη συνέχεια η Ντόρα Μπακογιάννη επικαλούμενη τις αυξήσεις που έχουν γίνει στον κατώτατο μισθό και απαντώντας παράλληλα στα περί ακρίβειας η οποία ταλανίζει χιλιάδες πολίτες.

Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην αντιπολίτευση, η βουλευτής της ΝΔ είπε πως «είναι σε αποσύνθεση» και κάτι τέτοιο δεν ευνοεί «το πολιτικό μας σύστημα». «Πάντα υπάρχουν ψεκασμένοι. Πολιτική δεν γίνεται με επιστολές του Ιησού», ήταν το σχόλιό της σχετικά με την άνοδο των κομμάτων δεξιότερα της ΝΔ.

Ερωτηθείσα μάλιστα γιατί η ίδια αποκλείει τη δεξιά στροφή της κυβέρνησης, έσπευσε να αναφερθεί στην ιδρυτική διακήρυξη της ΝΔ, την οποία «αν την πάρετε σήμερα και τη διαβάσετε 50 χρόνια μετά, θα δείτε ότι αποτελεί σύγχρονη διακήρυξη. Η ΝΔ έχει ταυτότητα και δεν το αμφισβητεί κανείς αυτό. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έλεγε ότι η ΝΔ είναι ένα κόμμα που δεν βρίσκεται ούτε προς τα δεξιά ούτε προς τα αριστερά, αλλά καλύπτει από την εκσυγχρονισμένη Αριστερά μέχρι τη μη φασιστοειδή Δεξιά. Όποτε κάναμε το λάθος να συμπτύξουμε αυτόν τον χώρο, φτάσαμε στο 18%».

«Οι βουλευτές έχουν υποχρέωση να πιέζουν την κυβέρνηση. Έχουμε συνηθίσει τα στρατιωτάκια», είπε αμέσως μετά η Ντόρα Μπακογιάννη.

Σχετικά με την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, η Ντόρα Μπακογιάννη υπογράμμισε ότι «σύσσωμοι οι βουλευτές της ΝΔ θα ψηφίσουν υπέρ της πρότασης που θα καταθέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης», απαντώντας παράλληλα στα σενάρια που κάνουν λόγο για διάσπαση στο εσωτερικό του κόμματος.

«Υπάρχει ένας πρόεδρος στο ΠΑΣΟΚ που αν εκλεγεί, ο Μητσοτάκης θα κάνει πάρτι», ήταν το σχόλιο της Ντόρας Μπακογιάννη για τις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, ενώ σχετικά με το αντίστοιχο σκηνικό στον ΣΥΡΙΖΑ, η βουλευτής είπε πως «είναι σε αποσύνθεση».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή