ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Στις 24 Νοεμβρίου η εκλογή προέδρου - Πέρασε η πρόταση Σπίρτζη για τα Πόθεν Έσχες

Ένταση από τους kasselistas στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ - Το χρονοδιάγραμμα
Eurokinissi

Εγκρίθηκε από την Κεντρική Επιτροπή το χρονοδιάγραμμα που είχε εισηγηθεί η Πολιτική Γραμματεία για έκτακτο συνέδριο 1-3 Νοεμβρίου και εκλογή προέδρου την Κυριακή 24 Νοεμβρίου και β' γύρο την 1η Δεκεμβρίου εφόσον χρειαστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση υπερψηφίστηκε (επί των παρόντων) με 112 ψήφους έναντι 62 ψήφων που έλαβε η πρόταση που είχε καταθέσει η Θεοδώρα Τζάκρη και έναντι 9 ψήφων που έλαβε η πρόταση του Παύλου Πολάκη, ενώ υπήρξαν και 2 λευκά. Υπενθυμίζεται ότι η κ. Τζάκρη είχε προτείνει έκτακτο συνέδριο 5-6 Οκτωβρίου και εκλογή προέδρου και ΚΕ στις 3 Νοεμβρίου και 9 Νοεμβρίου εφόσον προκύψει ανάγκη δεύτερου γύρου. Η πρόταση του κ. Πολάκη προέβλεπε διαρκές συνέδριο (με τους ίδιους συνέδρους με τον Φεβρουάριο) στις 5 Οκτωβρίου και ψηφοφορία για πρόεδρο στις 3 Νοεμβρίου και 10 Νοεμβρίου εφόσον προκύψει ανάγκη δεύτερου γύρου.

Πέρασε η πρόταση Σπίρτζη για τα πόθεν έσχες των υποψηφίων προέδρων

Σε άλλη ψηφοφορία, πέρασε η πρόταση Σπίρτζη για δημοσιοποίηση των πόθεν έσχες από την πλευρά των υποψηφίων προέδρων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση πέρασε οριακά, με 87 ψήφους υπέρ και 84 κατά.

Ένταση από τους kasselistas

Η παραπάνω απόφαση προκάλεσε την οργή υποστηρικτών του Στέφανου Κασσελάκη, που αποχώρησαν από την αίθουσα φωνάζοντας συνθήματα όπως «πρόεδρε προχώρα, άλλαξέ τα όλα» και «η βάση μπορεί να φέρει την ανατροπή».

Αυτή την ώρα διεξάγονται οι άλλες ψηφοφορίες, και συγκεκριμένα αναφορικά με:

  • Τον καταστατικό ή μη χαρακτήρα του συνεδρίου
  • Ζητήματα αντικαταστατικής συμπεριφοράς
  • Ζητήματα της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) και της Επιτροπής Θέσεων
  • Την εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής

Το χρονοδιάγραμμα και οι προϋποθέσεις της πρότασης της Πολιτικής Γραμματείας

Μετά την υπερψήφιση της πρότασης της Πολιτικής Γραμματείας, οι υποψηφιότητες θα κατατεθούν μέχρι τις 24 Οκτωβρίου. Ακολουθεί διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου από την 1η έως τις 3 Νοεμβρίου με αντικείμενο την έγκριση των υποψηφιοτήτων και κειμένου πολιτικής απόφασης με εκλογή συνέδρων στις 19 και 20 Οκτωβρίου με μέτρο αυτό που ίσχυσε στο συνέδριο του Φεβρουαρίου, δηλαδή 1/40 επί των εγγεγραμμένων μελών.

Σχετικές ειδήσεις