Μαρινάκης για διαγραφή Σαλμά: «Ομόφωνη και αυτονόητη απόφαση, αποπειράθηκε να κάνει τον ήρωα»

«Η απόφαση ήταν ομόφωνη και αυτονόητη από την Επιτροπή Δεοντολογίας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, για τη διαγραφή του Μάριου Σαλμά από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, κατά τη σημερινή (23/09) ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
INTIME NEWS

Ολοκληρώθηκε η σημερινή (23/09) ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών Τύπου του εξωτερικού από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, στον απόηχο της διαγραφής του Μάριου Σαλμά από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

«Τις είδα τις δηλώσεις του κυρίου Σαλμά. Νομίζω ότι κάνει μία προσπάθεια να καταστήσει εαυτόν ως θύμα ή ήρωα των “κόκκινων” δανείων ή άλλων νομοσχεδίων.

Η πραγματικότητα διαψεύδει τις αιτιάσεις του. Υπήρχαν κι άλλοι βουλευτές που δεν ψήφισαν το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και είναι μέλη της κυβέρνησης, δεν επεβλήθη κομματική πειθαρχία.

Ο κ. Σαλμάς διέγραφη γιατί –σε αντίθεση με όλους τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και με ό,τι προβλέπει η λειτουργία– συνέχιζε να αναπαράγει συκοφαντικές διατυπώσεις, ενώ, είχε λάβει απάντηση από την αρμόδια Υπουργό. Του επιδόθηκαν όλα τα σχετικά έγγραφα και έχει κινηθεί ο νόμος.

Ανήκουμε σε μία παράταξη που σέβεται τους θεσμούς και έχουμε μάθει ότι αν υπάρχει κάτι με ποινική διάσταση, να πηγαίνουμε στη Δικαιοσύνη, όχι να “παίρνουμε σβάρνα” τα κανάλια. Η στάση Σιαλμά γεννά εύλογα ερωτήματα. Η απόφαση διαγραφής ήταν αυτονόητη και ομόφωνη, είναι άδικο να συνδέουμε μία διαγραφή με ένα νομοσχέδιο και μία ψήφο», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τη διαγραφή του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας.