Διαμαντοπούλου: Αν κερδίσω την προεδρία του ΠΑΣΟΚ γιατί να μην είναι επικεφαλής της ΚΟ ο Γερουλάνος
Η υποψήφια για την προεδρία του κόμματος αναφέρθηκε στο όραμά της για το ΠΑΣΟΚ, ενώ απάντησε και στην κριτική που δέχεται.
«Ο στόχος είναι το ΠΑΣΟΚ να είναι πρώτο κόμμα. Εφόσον πετύχουμε αυτό πρέπει να ξέρουμε ποιο είναι το συνολικό περιβάλλον και πώς έχουν εξελιχθεί τα κόμματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε μηδέν χρόνο διαλύθηκε, η ΝΔ μέσα σε ένα χρόνο χάνει 13 μονάδες. Αποκλείεται να χάσει σε δύο χρόνια 20 μονάδες; Πρέπει επομένως να δούμε το συνολικό σκηνικό», ανέφερε αρχικά η Άννα Διαμαντοπούλου και πρόσθεσε ότι 12 χρόνια τώρα δεν έχει πάει πουθενά, ούτε άλλο κόμμα έκανε.
«Η μόνη μου συνεργασία ήταν στον ΟΟΣΑ όπου διαγωνίστηκα παγκοσμίως με άλλες 10 προσωπικότητες. Είμαι σταθερά στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας», συμπλήρωσε.
Όπως υπογράμμισε η ίδια, απαντώντας στην κριτική που δέχεται ότι βάζει υποψηφιότητα για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ δεν βρίσκεται στη Βουλή, απάντησε: «Είναι σημαντικό να διατηρούμε κάποιες βασικές αξίες. Ο ίδιος ο κ. Γερουλάνος είπε ότι είναι πολύ σημαντικό να μπορεί ο ένας να είναι στο κόμμα και ο άλλος στη Βουλή γιατί και τα δύο θέλουν δουλειά πολύ. Αν εγώ κερδίσω, γιατί να μην είμαι εγώ πρόεδρος και ο κ. Γερουλάνος να μην είναι επικεφαλής της ΚΟ; Υπάρχει μια δυνατότητα συνεργασίας, θα τα κάνουμε όλα. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αναδιοργανωθεί. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρέπει να οργώσει την Ελλάδα, να ξαναφέρει τους νέους, να μπει στην κοινωνία, να ορίσει στρατηγική».
Η κ. Διαμαντοπούλου τόνισε επίσης ότι από όλους τους υποψήφιους έχει την μεγαλύτερη κοινοβουλευτική εμπειρία. «Η κοινοβουλευτική ζωή δεν είναι μόνο ρητορική απέναντι στον Μητσοτάκη ή στον οποιοδήποτε. Είναι θέσεις, είναι πώς παρατάσεις δυνάμεις», παρατήρησε.
Όσο για το όραμά της για το ΠΑΣΟΚ; «Το ΠΑΣΟΚ θέλει μία προγραμματική κατεύθυνση που να αφορά τον 21ο αιώνα. Η συζήτηση στη χώρα γίνεται σαν να είμαστε στον προηγούμενο αιώνα. Εγώ προτείνω συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Το κράτος να παίξει έναν ρόλο στο να φέρει στον ιδιωτικό τομέα παραγωγή, γιατί δεν υπάρχει ανάπτυξη και χώρα χωρίς βιομηχανία. Το δεύτερο είναι το κοινωνικό κράτος. Δεν αρκεί να δώσουμε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας χρήματα για τους γιατρούς. Θέλει μια συνολική μεταρρύθμιση», αποκρίθηκε.
Και κατέληξε: «Καταθέτω ένα χαρτοφυλάκιο, το οποίο έχει τοπική αυτοδιοίκηση, υπουργική θητεία και ευρωπαϊκή ως ευρωπαία επίτροπος. Το θέτω στη διάθεση της παράταξης μου και μετά της χώρας μου».