ΠΑΣΟΚ: Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι του ντιμπέιτ - Οι αιχμές και οι τακτικές των έξι

Και οι έξι υποψήφιοι κατάφεραν να αποφύγουν τις κακοτοπιές, παρά το γεγονός ότι οι αντίπαλοί τους, τους πίεσαν
INTIME NEWS

Με αιχμές, προσωπικές επιθέσεις και έντονους διαλόγους έκλεισε το ντιμπέιτ των έξι υποψηφίων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα, όπως τόνισε την επομένη του ντιμπέιτ ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Γερουλάνος, ο επόμενος πρόεδρος του κόμματος πρέπει να είναι βουλευτής, προσπαθώντας ναι μεν να κρατήσει το καλό κλίμα που υπάρχει, όμως με αιχμές κατά των εσωτερικών του αντιπάλων στη μάχη της προεδρίας.

Στο χθεσινό ντιμπέιτ οι Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Άννα Διαμαντοπούλου, Χάρης Δούκας και Μιχάλης Κατρίνης, διασταύρωσαν τα «ξίφη» τους σχεδόν δύο εβδομάδες πριν τις εσωκομματικές εκλογές που θα γίνουν στις 6 Οκτωβρίου, με τον επαναληπτικό γύρο (αν χρειαστεί) να γίνεται στις 13 Οκτωβρίου.

Σε κάθε περίπτωση το ντιμπέιτ που έγινε χθες - παρά τις όποιες κόντρες - διεξήχθη σε πολιτισμένο πλαίσιο, με τους έξι υποψηφίους να αναπτύσσουν τις θέσεις τους, απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, Απόστολου Μαγγηριάδη και Γιώργου Κουβαρά, αλλά είχαν και σκληρές αντιπαραθέσεις στους απευθείας διαλόγους που προβλέπονταν από τη διαδικασία.

Η άγρια κόντρα Δούκα-Ανδρουλάκη προς το τέλος της τηλεμαχίας επί προσωπικού, η αντιπαράθεση Γερουλάνου-Ανδρουλάκη για τα κόκκινα δάνεια, η σύγκρουση Διαμαντοπούλου-Δούκα για τις συμμαχίες στον Δήμο Αθηναίων, το «πινγκ-πονγκ» Γιαννακοπούλου-Ανδρουλάκη για τη λειτουργία του κόμματος, η σύγκρουση Διαμαντοπούλου με Ανδρουλάκη για τον νόμο για την Παιδεία, οι αιχμές του Μιχάλη Κατρίνη κατά του Νίκου Ανδρουλάκη, τα ομαδικά πυρά των περισσοτέρων κατά της Άννας Διαμαντοπούλου για την απουσία ετών της από το ΠΑΣΟΚ αλλά και για η στάση της σε θέματα όπως τα Τέμπη κ.λπ. συνέθεσαν το επιθετικό - αλλά πάντα σε πολιτισμένο πλαίσιο - επίπεδο στο στούντιο της ΕΡΤ.

Ποιος τελικά κέρδισε στο debate του ΠΑΣΟΚ;

Ουδείς εκ των έξι υποψηφίων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν προέβη σε κάποιο σημαντικό λάθος που θα του στοιχίσει εκλογικά, καθώς όλοι είχαν καλές και κακές στιγμές.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ήταν διαβασμένος με σωστές απαντήσεις αν και ορισμένες φορές εκνευρίστηκε κυρίως από τις διαρκείς επιθέσεις της Νάντιας Γιαννακοπούλου προς το πρόσωπό του. Η ατάκα του προς τον Χάρη Δούκα «δεν είσαι ούτε Μιττεράν και ευτυχώς ούτε Ερντογάν» ήταν αυτή που έμεινε.

Ο Χάρης Δούκας έστειλε μήνυμα ελπίδας στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ, ενώ απευθύνθηκε και στο αριστερόστροφο ακροατήριο. Οι κόντρες του ήταν έντονες με Ανδρουλάκη, Διαμαντοπούλου, Γερουλάνο. Αιχμηρή ήταν η απάντησή του στην Άννα Διαμαντοπούλυ όταν τον κατηγόρησε πως δεν εκφράζει θέσεις του ΠΑΣΟΚ.

Ο Παύλος Γερουλάνος ήταν σοβαρός και μελετημένος ενώ χαρακτηριστική ήταν η ατάκα του ότι στην Ελλάδα φορολογείται το επάγγελμα και όχι το εισόδημα.

Η Άννα Διαμαντοπούλου έδειξε πως είναι μια έμπειρη πολιτικός και κατάφερε να χειριστεί όλα τα θέματα, αν και δυσκολεύτηκε να δώσει πειστικές απαντήσεις σχετικά με την επί χρόνια απουσία της από το ΠΑΣΟΚ.

Η Νάντια Γιαννακοπούλου επιτέθηκε κυρίως στον Νίκο Ανδρουλάκη. Σημείωσε πως η τηλεμαχία έγινε επειδή εκείνη είχε βγει πρώτη το βράδυ των εκλογών να θέσει θέμα αποτελέσματος.

Ο Μιχάλης Κατρίνης ακολούθησε την γραμμή που χάραξε ο ίδιος εξαρχής κινούμενος σε υψηλούς τόνους στα εθνικά θέματα και για την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ ενώ συγκρούστηκε με τον Ν. Ανδρουλάκη.

Σχετικές ειδήσεις