ΝΔ: Νέα κοινή εμφάνιση Καραμανλή και Σαμαρά

Στην παρουσίαση του βιβλίου «Καραμανλής – Η πολιτική ως δημιουργία» μετά τις ομιλίες στο Πολεμικό Μουσείο το περασμένο καλοκαίρι
EUROKINISSI

Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να εμφανιστούν για δεύτερη φορά μαζί με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου «Καραμανλής – Η πολιτική ως δημιουργία» στο Αμφιθέατρο Πινακοθήκης-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου.

Πρόκειται για τη δεύτερη κοινή εμφάνιση των δύο πρώην πρωθυπουργών και προέδρων της Νέας Δημοκρατίας στο Πολεμικό Μουσείο για την παρουσίαση του βιβλίου «Οι απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή» την 1η Ιουλίου. Οι ομιλίες Καραμανλή και Σαμαρά είχαν προκαλέσει συζητήσεις εντός της Νέας Δημοκρατίας λόγω της ανοιχτής διαφοροποίησής τους απέναντι στην κυβερνητική πολιτική, στον απόηχο μάλιστα του αποτελέσματος των πρόσφατων ευρωεκλογών.

Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς μπορεί να μην περιλαμβάνονται στη λίστα των ομιλητών, στην οποία περιλαμβάνεται όμως ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, ωστόσο και μόνο το γεγονός της συνύπαρξής τους δημιουργεί συζητήσεις εντός της Νέας Δημοκρατίας.

Συμπίπτει δε χρονικά με την ερώτηση των 11 βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος προς τον υπουργό Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, για τα «κόκκινα» δάνεια αλλά και της διαγραφής του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας αλλά και από το κόμμα.

Οποιαδήποτε κίνηση ή δήλωσή τους πριν ή μετά την εκδήλωση μπορεί να ερμηνευθεί ποικιλοτρόπως με το σίγουρο να είναι ότι το Μέγαρο Μαξίμου θα σχολιάσει με τη μόνιμη επωδό ότι «δεν σχολιάζουν δηλώσεις ή ομιλίες πρώην πρωθυπουργών».