Χρυσοχοΐδης: Αυξήθηκαν κατά 50% οι συλλήψεις - Υπάρχει αγριότητα, να κοιταχτούμε όλοι στον καθρέφτη

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει αύξηση των περιστατικών ανήλικης παραβατικότητας, αλλά των συλλήψεων
EUROKINISSI.

Με αφορμή τον ξυλοδαρμό της 14χρονης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αναφέρθηκε στα στοιχεία της παραβατικότητας ανηλίκων, λέγοντας πως οι συλλήψεις αυξήθηκαν κατά 50%, όχι τα περιστατικά.

Όπως είπε το 2023 έγιναν 6.150 συλλήψεις ανηλίκων ενώ το 2024 οι συλλήψεις ανήλικων έφτασαν τις 9.000 την ώρα που τα περιστατικά είναι κατά 20% λιγότερα.

Μάλιστα όπως είπε η αστυνομία κάνει τη δουλειά της, αλλά το πρόβλημα είναι βαθύτερο, παραδεχόμενος ότι υπάρχει αγριότητα, αλλά θα πρέπει όλοι να κοιταχτούμε στον καθρέφτη.

Όπως επεσήμανε, θα πρέπει να εξεταστεί εκ νέου το ποινικό πλαίσιο για τους γονείς των ανήλικων παραβατών.

«Να υπάρξει αυστηροποίηση των ποινών για τους γονείς και για τα παιδιά μια ποινική διαχείριση που αρμόζει σε παιδιά. Είναι δύσκολο αυτό, να κλείσεις ένα παιδί σε αναμορφωτήριο. Όταν κάποιος παραμελεί με τρόπο επιδεικτικά ακραίο τη φροντίδα ενός παιδιού, νομίζω ότι πρέπει να υπάρχουν συνέπειες».

Έφερε ως παράδειγμα την περιοχή της Γλυφάδας, οπού είναι συχνά ανάλογα περιστατικά με την εμπλοκή ανηλίκων.

«Έχουμε πολλά προβλήματα με 3.000-4.000 παιδιά που μαζεύονται σε πλατείες. Εκεί υπάρχει και ένστολη και χωρίς στολή παρουσία, εκεί υπάρχει διάλογος αστυνομικών με παιδιά, δημιουργούνται σχέσεις, αντλούνται πληροφορίες».