Ανησυχία σε Κασσελάκη και… Μαξίμου προκαλεί η εμφάνιση Τσίπρα – Θέμα ημερών η υποψηφιότητα Φάμελλου

Ο Αλέξης Τσίπρας, μετά τη διπλή ήττα του περασμένου καλοκαιριού, «παραμέρισε για να περάσει το νέο κύμα»
INTIME NEWS

Έντονη ανησυχία στο σύστημα Κασσελάκη, προκάλεσε η δυναμική παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, το βράδυ της Τρίτης, καθώς έγινε ξεκάθαρο ότι ο πρώην πρωθυπουργός -εμμέσως, πλην σαφώς- θα στηρίξει τον Σωκράτη Φάμελλο για την ηγεσία, ενώ παραμένει το σημείο αναφοράς για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια στιγμή, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, στα λεγόμενα του Αλέξη Τσίπρα, γεγονός που δείχνει πως το Μέγαρο Μαξίμου τον αντιμετωπίζει ως τον πραγματικό αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Τσίπρας εναντίον Μητσοτάκη»

Ο Αλέξης Τσίπρας, μετά τη διπλή ήττα του περασμένου καλοκαιριού, «παραμέρισε για να περάσει το νέο κύμα». Μόνο που αυτό εξελίχθηκε σε «τσουνάμι», το οποίο οδηγεί το κόμμα που εκείνος ίδρυσε στην απόλυτη πολιτική απαξίωση.

Όπως και να έχει, ο πρώην πρωθυπουργός έχει επιλέξει να μην εμπλακεί στην εσωκομματική μάχη. Έδωσε, τη Τρίτη, ένα στίγμα, με την αγκαλιά και τον ασπασμό προς τον Σωκράτη Φάμελλο. Αλλά ως εκεί.

Αυτά στο εσωκομματικό πεδίο. Γιατί στη γενική πολιτική εικόνα, η επιλογή του Παύλου Μαρινάκη να απαντήσει εκείνος στα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας για τις εξελίξεις στο κυπριακό, μετά την προκλητική ομιλία του Ταγίπ Ερντογάν στον ΟΗΕ, έμοιαζε με απάντηση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Είναι προφανές ότι στο Μαξίμου αναγνωρίζουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός εξακολουθεί να έχει επίδραση σε μεγάλο τμήμα της κοινωνίας. Γι αυτό ήρθε και η απάντηση διά στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Και κάπου εκεί, θα είχε τελειώσει η συζήτηση, αν εντός της πρωθυπουργικής έδρας δεν υπήρχε -σε αρκετούς πρωτοκλασάτους συνεργάτες του πρωθυπουργού- η εκτίμηση ότι στις επόμενες εκλογές, οι αντίπαλοι θα είναι οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας. Πάντως, από το ρεπορτάζ δεν προκύπτει καμία πρόθεση του τελευταίου να επιστρέψει στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ….

Ανησυχία στους «κασσελίστας»

Η δημόσια παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, δεν κινητοποίησε μόνο το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και το σύστημα Κασσελάκη. Θεωρούν ότι στην πραγματικότητα ο πρώην πρωθυπουργός, έδωσε την «ευχή» του στον Σωκράτη Φάμελλο και πως από μόνη της αυτή η κίνηση, είναι αρκετή για να δυσκολέψει αρκετά την επιστροφή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως, η επιλογή του έκπτωτου προέδρου να μην ανακοινώνει και επισήμως την υποψηφιότητα του, έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια. Αν πρόκειται απλά για επικοινωνιακό τέχνασμα, ορισμένοι εκτιμούν ότι δεν είναι ιδιαιτέρως πετυχημένος. Αν πάλι, υπάρχει κάποιος άλλος λόγος, που μπορεί να σχετίζεται με τα κριτήρια για τους υποψήφιους, τότε το πράγμα αλλάζει.

Θέμα ωρών η υποψηφιότητα Φάμελλου

Εν τω μεταξύ, θέμα ημερών -αν όχι ωρών- θα πρέπει να θεωρείται η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Σωκράτη Φάμελλου, για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Τον θεσσαλονικιό πρώην υπουργό θα στηρίξει το μεγαλύτερο τμήμα της ομάδας των «87», αλλά και η πλειοψηφία των βουλευτών του κόμματος.

Επίσης, δίπλα του θα σταθεί και η ομάδα των λεγόμενων «Ελβετών», δηλαδή οι Χάρης Μαμουλάκης, Γιώργος Καραμέρος και Συμεών Κεδίκογλου, δηλαδή πρόσωπα που δεν πρωταγωνίστησαν στην εσωκομματική σύγκρουση.

Το comeback Πολάκη στον τομέα Διαφάνειας

Από την πλευρά του, ο Παύλος Πολάκης, που την Κυριακή θα ξεκινήσει από τα Χανιά την προεκλογική εκστρατεία του, βρέθηκε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, όπου κατέθεσε μήνυση κατά της Αθηνάς Λινού, με την ανεξάρτητη βουλευτή να του απαντάει με νέο εξώδικο.

Όμως, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το comeback του χανιώτη βουλευτή στον «αγαπημένο» του τομέα Διαφάνειας. Είναι προφανές ότι δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει το «ξεψάχνισμα» της κυβέρνησης την περίοδο που θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.