Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Στην αφετηρία Φάμελλος-Πολάκης, ταξιδεύει ακόμη ο «αριστερός Γκιούλιβερ»

Πώς διαμορφώνονται τα πιόνια στην σκακιέρα του προεκλογικού ΣΥΡΙΖΑ 

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Στην αφετηρία Φάμελλος-Πολάκης, ταξιδεύει ακόμη ο «αριστερός Γκιούλιβερ»
INTIME.
2'

Λαμβάνουν θέσεις μάχης οι υποψήφιοι αρχηγοί του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς σήμερα οι Σωκράτης Φάμελλος και ο Παύλος Πολάκης άνοιξαν επισήμως τα χαρτιά τους.

Στον αντίποδα ο έκπτωτος πρόεδρος ο Στέφανος Κασσελάκης μπορεί να περιοδεύει, σαν άλλος «αριστερός Γκιούλιβερ», ωστόσο υποψηφιότητα επίσημα δεν έχει καταθέσει. Κατά πως φαίνεται ο Στέφανος Κασσελάκης ταξιδεύει κυριολεκτικά, αλλά και νοερά...

Επίσης αναμένεται και η επόμενη κίνηση από τον Απόστολο Γκλέτσο, ο οποίος εξεδήλωσε ενδιαφέρον. Εκτός και αν η εμφάνιση Τσίπρα και η αγκαλιά με τον Σωκράτη Φάμελλο σημάνει και για αυτόν κάτι άλλο. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γκλέτσος έχει δηλώσει ούτε λίγο ούτε πολύ "Τσιπρικός"... μέχρι το μεδούλι.

Οι υποψηφιότητες Πολάκη - Φάμελλου και τα στρατόπεδα

Σήμερα, λοιπόν, κατέθεσε και επίσημα την υποψηφιότητά του για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Πολάκης

Ο Παύλος Πολάκης κατέθεσε επίσης και το πόθεν έσχες του, που είχε υποβληθεί στη Βουλή, καλώντας τους συνυποψηφίους του να πράξουν το ίδιο. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλείνει τον κύκλο του, μετά από τα χρόνια της νεοφιλελεύθερης σκληρότητας και όλων των μέτρων και του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, όλων αυτών των μέτρων που πήρε.

Όπως προανέφερε το Newsbomb.gr ο Παύλος Πολάκης έχει συγκεντρώσει 32 υπογραφές, 31 από μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και την υπογραφή του ευρωβουλευτή, Νίκου Παππά. Μεταξύ άλλων, υπέρ της υποψηφιότητας του Παύλου Πολάκη φέρονται να υπέγραψαν τα πρώην κυβερνητικά στελέχη επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Τρύφωνας Αλεξιάδης, Γιάννης Μουζάλας και Λευτέρης Κρέτσος. Ο νομικός Γιάννης Ματζουράνης, ο ευρωβουλευτής Νίκος Παππάς και τα μέλη της Κ.Ε. Μάρκος Χατζησάββας και Γιώργος Παναγιωτόπουλος

«Παρών» στην εκλογική κούρσα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε νωρίτερα ο Σωκράτης Φάμελλος, ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του, όπως είχε γράψει πρώτο το Newsbomb.gr.

Ο βουλευτής της Β΄Θεσσαλονίκης, Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος πρόσφατα καθαιρέθηκε μέσω... Zoom, από τη θέση του επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση του έκπτωτου πλέον προέδρου Στέφανου Κασσελάκη, έκανε γνωστό πως θα διεκδικήσει την προεδρία του κόμματος της Κουμουνδούρου.

Ο κ. Φάμελλος, που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του μέσω ενός βίντεο, κατέληξε σε αυτή την απόφαση μετά από μία σειρά επαφών που είχε με τους «87», τον Νίκο Παππά αλλά και την Ρένα Δούρου, οι οποίοι τον στηρίζουν για την ηγεσία της παράταξης.

Η λεγόμενη "φρουρά Τσίπρα" αναμένεται να τον στηρίξει εμμέσως ή αμέσως.

Ωστόσο όλα τώρα ξεκινούν στην πραγματικότητα για την παρτίδα της σκληρής αναμέτρησης στον ΣΥΡΙΖΑ με την νευρικότητα στο στρατόπεδο Κασσελάκη και την σταθερή αισιοδοξία στα άλλα δύο μέτωπα να εναλλάσσονται.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή