Άγρια κόντρα Κωνσταντοπούλου - Μαρκόπουλου: «Εγώ ουδέποτε συμπεριφέρθηκα σαν γυμνοσάλιαγκας»

Οξύτατη αντιπαράθεση ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης στη Βουλή, ανάμεσα στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωής Κωνσταντοπούλου, και τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρη Μαρκόπουλο.
Αρχείου - Eurokinissi

Πυρά αντάλλαξαν στη Βουλή, στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών «Νέο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και συμπληρωματικές διατάξεις», η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, μετά τις αναφορές για «παλικαράδες» και «διορισμένους» βουλευτές.

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας από το βήμα της Βουλής αναφέρθηκε σε «παλικαράδες» σχετικά με τους 11 βουλευτές της ΝΔ που κατέθεσαν ερώτηση στον Κωστή Χατζηδάκη για τα κόκκινα δάνεια, σημειώνοντας ότι εκείνη δεν είναι σαν αυτούς.

Η στιχομυθία αυτή προκάλεσε την οξύτατη αντίδραση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος έσπευσε να υπερασπιστεί τους γαλάζιους βουλευτές. «Είναι ψηφισμένοι από τον ελληνικό λαό», σε αντίθεση με τους βουλευτές της Πλεύσης Ελευθερίας που τους χαρακτήρισε «διορισμένους».

Τη σκυτάλη της αντιπαράθεσης πήρε η Ζωή Κωνσταντοπούλου εξαπολύοντας επίθεση στον Δημήτρη Μαρκόπουλο, χαρακτηρίζοντας τον «πρόσωπο για τις βρώμικες δουλειές». Ωστόσο, δεν έμεινε εκεί και καταλόγισε στον κ. Μαρκόπουλο ότι συμπεριφέρεται σαν «γυμνοσάλιαγκας».

Από την πλευρά του, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, διαμαρτυρήθηκε λέγοντας ότι η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας του ασκεί bullying.

Το απόσπασμα από τον καυγά:

Ζ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Επειδή εγώ δεν είμαι σαν τους 11 παλικαράδες…

Δ.ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: Είναι ψηφισμένοι από τον ελληνικό λαό. Εσύ έχεις διορίσει όλη σου την παρέα.

Ζ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Σε ποιον μιλάτε έτσι; Εσάς σας διόρισε ο κ. Φρουζής της Novartis;

Γ. ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ, ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ: κ. Μαρκόπουλε, θα έχετε το λόγο στη δευτερολογία σας. Σας παρακαλώ, μη λέγονται αυτά.

Ζ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Συνεχίστε, σας έχει καμαρώσει ολόκληρη η ελληνική Βουλή να επιχαίρετε για την “γουρλίδικη” επιτροπή των Τεμπων.

(Φωνές από κάτω εκτός μικροφώνου)

Ζ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Το άτομο για τη βρώμικη δουλειά είστε, εσείς που ως δήθεν δημοσιογράφος γράφατε ελεγείες για τον Μιχαλολιάκο, εσείς γράφατε κατ΄εντολην ρεπορτάζ για τη Novartis. Είστε εσείς του παρακράτους στον οποίο ο κ. Μητσοτάκης ανέθεσε τη βρώμικη δουλειά να σκεπάσετε το έγκλημα των Τεμπών… Μην απειλείτε τους βουλευτές κ. Μαρκόπουλε…. Το πρόσωπο για τη βρώμικη δουλειά.

Ζ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: να με συγχωρείτε αλλά επειδή εγώ δεν είμαι χοντρόπετση σαν εσάς…

(Φωνές από κάτω εκτός μικροφώνου)

Ζ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Ήρθατε να μου πείτε ότι η γιαγιά μου ήταν καθηγήτρια του πατέρα σας, γιατί τότε γλείφατε. Εγώ ουδέποτε συμπεριφέρθηκα σα γυμνοσάλιαγκας. Το πρόσωπο που αναλαμβάνει την βρώμικη δουλειά για τα Τέμπη και σας μαζέψανε. Και τώρα θα σας μαζέψουνε… τον ποιον επιλέγεις, δείχνεις ποιος είσαι.

(Φωνές από κάτω εκτός μικροφώνου)

Ζ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Όλο αυτό ξεκίνησε από το ερώτημα πού είναι ο Χατζιδάκης, μεθόδους παρακράτους στη ΝΔ, όλο αυτό το μπούλινγκ και φίμωσης πολιτικού αντιπάλου και αρχηγού, συνέβη, γιατί ενοχλούμε.

Δ.ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: Μας ασκεί μπούλινγκ η κυρία…

Ζ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Να με μαζέψει λέει…

Δ.ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: Θα τα πάρετε… έχουμε και δουλειές.

Ζ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Έχετε δουλειές ή δουλίτσες;