Βγήκαν τα μαχαίρια στο ΠΑΣΟΚ: Βαριές κουβέντες μεταξύ Δούκα και Ανδρουλάκη

Βαριές κουβέντες για «δολοφονία χαρακτήρα» και «τεχνητή πόλωση» μεταξύ των δύο υποψηφίων μετά το Debate

Βγήκαν τα μαχαίρια στο ΠΑΣΟΚ: Βαριές κουβέντες μεταξύ Δούκα και Ανδρουλάκη
4'

Οι δυο μονομάχοι για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ, Δούκας και Ανδρουλάκης έβγαλαν τα σπαθιά από τα θηκάρια και χτυπιούνται ανελέητα… Για ακραία εργολαβία δολοφονίας χαρακτήρα μιλά ο Χάρης Δούκας αναφερόμενος σε στενούς συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη που, όπως καταγγέλλει, του επιτέθηκαν μέσω των social media. Ο δήμαρχος Αθηναίων ζητά από τον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να πάρει καθαρή θέση αλλιώς θα είναι συνυπεύθυνος.

Η ανάρτηση του Χάρη Δούκα και η απάντηση κύκλων του Νίκου Ανδρουλάκη που ακολούθησε δείχνουν ότι ο πολιτικός πολιτισμός στη διαδικασία για την εκλογή προέδρου του ΠΑΣΟΚ -για τον οποίον μίλησαν πολλοί μετά το debate των υποψηφίων- είναι εξαιρετικά εύθραυστός και όσο πλησιάζουμε προς τις κάλπες πάει… περίπατο. Οι βαριές κουβέντες που ειπώθηκαν από τις δύο πλευρές, και όσα γράφονται στα social media από τους υποστηρικτές τους, δείχνουν ότι η πόλωση είναι πολύ μεγάλη και η συμβίωση της επόμενης μέρας θα είναι εξαιρετικά δύσκολη.

«Το ποτήρι ξεχείλισε. Εδώ και πάρα πολύ καιρό στενοί συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη μου επιτίθενται με τη ρητορική της δεξιάς και της ακροδεξιάς. Καταλαβαίνω ότι ενόχλησα, ειδικά μετά το debate, γιατί απάντησα σε όλες τις επιθέσεις που δέχθηκα και κατέθεσα συγκεκριμένες προγραμματικές προτάσεις. Η επίθεσή τους έκτοτε μετατράπηκε σε μία ακραία εργολαβία δολοφονίας χαρακτήρα. Έφτασαν στο σημείο να αναπαράγουν αυτούσια τη λάσπη που τροφοδοτεί το Μαξίμου σε βάρος μου», έγραψε ο κ. Δούκας ανεβάζοντας στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο και πρόσθεσε:.

«Το δηλητήριο πρέπει να σταματήσει, εδώ και τώρα, γιατί υπονομεύει την αναγκαία ενότητα του ΠΑΣΟΚ. Ο Νίκος Ανδρουλάκης οφείλει να πάρει θέση, αλλιώς θα είναι συνυπεύθυνος.

Όσο με αφορά εγώ θα συνεχίσω τον αγώνα μου μαζί με τους προοδευτικούς και δημοκράτες πολίτες για την προοπτική νίκης του ΠΑΣΟΚ και της δημοκρατικής παράταξης, χωρίς να καταφεύγω σε παρόμοιες τακτικές, όπως έπραξα μέχρι σήμερα».

Από την άλλη πλευρά κύκλοι του προέδρου του ΠΑΣΟΚ απαντούν ότι «κανένας στενός συνεργάτης του κ. Ανδρουλάκη δεν έχει καταφερθεί με ανάρμοστο τρόπο εναντίον κανενός υποψηφίου. Καλό θα είναι να περιφρουρήσουμε όλοι μας ανεξαιρέτως μια διαδικασία, που οι πάντες αναγνωρίζουν ότι εξελίσσεται σε κλίμα πολιτικού πολιτισμού. Ας μην ψάχνουν κάποιοι σωσίβιο σε μια τεχνητή πόλωση».

Ο συνυποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Παύλος Γερουλάνος, πήρε θέση στην άγρια κόντρα που ξέσπασε την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου ανάμεσα σε Χάρη Δούκα και Νίκο Ανδρουλάκη, λίγες μέρες πριν την εσωκομματική εκλογή στο κόμμα.

Ειδικότερα, ο Παύλος Γερουλάνος, με ανάρτησή του στα social media κάλεσε όλες τις πλευρές να μην δημιουργούν τεχνητές εντάσεις – προφανώς αναφερόμενος στον Χάρη Δούκα, ο οποίος ήταν εκείνος που με ανάρτησή του επιτέθηκε πρώτος στον Νίκο Ανδρουλάκη.

"Το ΠΑΣΟΚ βγήκε ενισχυμένο από το debate επειδή αποδείξαμε ότι μπορούμε να συνομιλούμε, παρά τις διαφωνίες μας, με συντεταγμένο και πολιτισμένο τρόπο. Ουδείς δικαιούται να υπονομεύσει αυτό που καταφέραμε. Τεχνητές εντάσεις που δεν αφορούν κανέναν ουδόλως βοηθούν", ανέφερε ο Παύλος Γερουλάνος.

"Απαιτείται σοβαρότητα και αίσθημα ενότητας από όλους. Στην πράξη. Όχι στα λόγια. Και να σκεφτόμαστε όλες και όλοι ότι τη Δευτέρα, οποίο και αν είναι το αποτέλεσμα της κάλπης την Κυριακή, στο ίδιο κόμμα θα είμαστε. Το οφείλουμε στην Παράταξη, το οφείλουμε στην Πατρίδα", καταλήγει ο Παύλος Γερουλάνος, στην ανάρτησή του.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι μια ημέρα νωρίτερα, την Τετάρτη ο Χάρης Δούκας έκλεισε την πόρτα του ΠΑΣΟΚ σε όσα πρώην στελέχη πήγαν στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ομιλία που εκφώνησε την Τετάρτη στον Κορυδαλλό, ο Χάρης Δούκας είπε ότι «όσοι μας λοιδόρησαν και μας χλεύασαν για την καρέκλα δεν έχουν θέση ανάμεσά μας. Τελεία και παύλα. Το ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει κολυμβήθρα του Σιλωάμ για αυτούς».

«Δεν ήμουν εγώ πρόεδρος στο ΠΑΣΟΚ όταν στα ψηφοδέλτιά μας, στις εθνικές εκλογές και στις ευρωεκλογές, υπήρχαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ. Στις εθνικές εκλογές και στις ευρωεκλογές. Δεν ήμουν εγώ πρόεδρος στο ΠΑΣΟΚ όταν στις ευρωεκλογές και στις εθνικές μας εκλογές, υπήρχαν βουλευτές και ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Σε ό,τι, όμως με αφορά, εγώ θέλω να είμαι καθαρός» πρόσθεσε αφήνοντας σαφείς αιχμές ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν έχει την ίδια στάση.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή