ΣΥΡΙΖΑ: «Ζυμώσεις» για τέταρτη υποψηφιότητα από τον σοσιαλιστικό χώρο;

Εκρηκτικό το κλίμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ - «Βολές» σε βάρος του Στέφανου Κασσελάκη
Αρχείου - Eurokinissi

Τη στάση τους απέναντι στα νέα δεδομένα που δημιουργεί στην εσωκομματική «κούρσα» η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Σωκράτη Φάμελλου, θέλουν να καθορίσουν οι «87», που σήμερα θα πραγματοποιήσουν πλατιά σύσκεψη προκειμένου να αποφασίσουν τι στάση θα κρατήσουν.

Πάντως, προς ώρας, παρά το γεγονός ότι το μεγαλύτερο κομμάτι της ομάδας κλείνει προς την πλευρά του θεσσαλονικιού βουλευτή, σε ορισμένα πρωτοκλασάτα στελέχη της υπάρχουν δεύτερες σκέψεις οι οποίες φτάνουν μέχρι και την αναζήτηση νέας υποψηφιότητας.

Η ώρα της κρίσης για τον ΣΥΡΙΖΑ, πλησιάζει. Δεν αποτελεί μυστικό ότι η επικείμενη εσωκομματική εκλογική διαδικασία, αποκτά χαρακτηριστικά «μάχης» επιβίωσης για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το έθεσε, μάλιστα, ξεκάθαρα, χθες, η Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Open.

«Αν εκλεγεί ξανά ο Στέφανος Κασσελάκης ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τελειώσει οριστικά», ανέφερε η «Σιδηρά Κυρία» της Κουμουνδούρου, μιλώντας με κολακευτικά λόγια για την υποψηφιότητα του Σωκράτη Φάμελλου. Φαίνεται, λοιπόν, ότι η αντιπρόεδρος της Βουλής θα στηρίξει τον πρώην πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας – αν και πολλά στελέχη των «87» θα ήθελαν εκείνη απέναντι στον έκπτωτο πρόεδρο.

Αυτό είναι, στην παρούσα φάση, και το μεγάλο πρόβλημα της ομάδας που κατάφερε να ανατρέψει τον Στέφανο Κασσελάκη. Ότι δεν είναι όλοι τόσο «θερμοί» στο να στηρίξουν τον Σωκράτη Φάμελλο. Αν και μπροστά στο κοινό καλό εμφανίζονται διατεθειμένοι να ξεχάσουν τα όσα διαδραματίστηκαν τον περασμένο Φεβρουάριο -καθώς θεωρούν ότι τους «πούλησε» ο Φάμελλος στο Συνέδριο-, νέο προβληματισμό τους προκάλεσε το βίντεο με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που δεν ικανοποιήθηκαν, εξαιτίας της απουσίας βασικής πολιτικής πρότασης από τον θεσσαλονικιό βουλευτή. Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες του Newsbomb.gr, δεν αποκλείεται τις επόμενες μέρες να αναζητηθεί μια υποψηφιότητα, η οποία θα εκφράζει τον σοσιαλιστικό χώρο και τον κόσμο της διεύρυνσης της περιόδου 2012-2019.

Πάντως, δεν αποκλείεται αυτή η σκέψη να μείνει απλά και μόνο σκέψη, σε περίπτωση που ικανοποιηθούν από τις προγραμματικές δεσμεύσεις του Σωκράτη Φάμελλου.

Δεν κατεβαίνει ο Παππάς

Μέσα σε αυτό το κλίμα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Νίκος Παππάς, δεν θα διεκδικήσει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σκοπεύει να επιτελέσει τον θεσμικό του ρόλο και να αποτελέσει έναν ενοποιητικό παράγοντα.

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν σκοπεύει καν να στηρίξει δημόσια κάποιον υποψήφιο. Αντίθετα, έδειξε και με τη χθεσινή ομιλία του στη Βουλή, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, ότι θα επιμείνει στην προσέγγιση των προοδευτικών δυνάμεων -που αποτελεί συνεδριακή απόφαση- απαντώντας στο άνοιγμα του Νίκου Ανδρουλάκη, που δήλωση διάθεση συνεργασίας σε κοινοβουλευτικό επίπεδο με τον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα της Αριστεράς.

Σχετικές ειδήσεις