Νικος Παππάς: Οι υποψήφιοι πρόεδροι να ανοίξουν τα χαρτιά τους

Συνέντευξη του  πρόεδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκου Παππά στην εφημερίδα «Παραπολιτικά»

«Ο διάλογος πρέπει να πολιτικοποιηθεί», αναφέρει σε συνέντευξη του στα «Παραπολιτικά», ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Παππάς και προσθέτει: «Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τι προτίθεται να κάνει, για παράδειγμα, κάθε υποψήφιος ή υποψήφια πρόεδρος σε σχέση με τις ειλημμένες αποφάσεις μας, όπως με αυτή να ηγηθούμε μιας μεγάλης προοδευτικής εκλογικής συνεργασίας. Πρέπει, επίσης, να ξέρουμε τι προτίθεται να κάνει καθένας ή καθεμία από τους υποψήφιους για να ενώσει το κόμμα. Σε ποιες καταστατικές αρχές θα πρέπει να εδράζεται ο ΣΥΡΙΖΑ για να δώσει τις μάχες από εδώ και πέρα».

Επαναλαμβάνει την πρόταση του για την Προεδρία της Δημοκρατίας λέγοντας: «Στους θεσμούς δεν υπάρχουν άβατα. Μπορούμε και πρέπει να έχουμε ένα Πρόεδρο από την αριστερά ή τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο. Η Ν.Δ. πρέπει να κάνει τη δική της υπέρβαση, οι προοδευτικές δυνάμεις να συζητήσουμε αυτό το ζήτημα».

Αναφέρεται και στην τροπολογία για την προστασία της α' κατοικίας και των δανειοληπτών , λέγοντας: «Ζητήσαμε από τα προοδευτικά κόμματα να τη στηρίξουν. Θα μπορούσαμε, επίσης, να πάρουμε από κοινού μία πρωτοβουλία, στη βάση και των δικών μας ανακοινωμένων προθέσεων, για τη σύγκληση των αρμόδιων επιτροπών για τα ζητήματα του αγροτικού κόσμου και για τις αδιανόητα υψηλές χρεώσεις των τραπεζών (προμήθειες, επιτοκιακή διαφορά), για την κατάργηση της τεκμαρτής φορολόγησης, για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, κ.ά. Θεωρώ σημαντικό να πάρουν θέση για τα ανωτέρω και οι υποψήφιοι/ες πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ».

Πηγή: ΑΘηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων