Πολάκης: «Το να είσαι στην κεφαλή είναι αλλιώς» - Γιατί είπε «βγαίνω νικητής»

Νέα τοποθέτηση του Παύλου Πολάκη στην μάχη για τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ : «Ο απογευματινός τους ίσκιος νομίζουν πως είναι το πολιτικό τους μπόι»
Φωτ.: Eurokinissi

Ο κόσμος ψάχνει μια πολιτική αλλαγή, σχολίασε ενόψει των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης.

Μιλώντας στο ZARPA RADIO 89.6 είπε πως το να είσαι στην κεφαλή είναι αλλιώς, αν και χωρίς ομάδα δεν κάνει τίποτα, αλλά και η κεφαλή είναι αυτή που παίρνει αποφάσεις, τόνισε.

Ερωτώμενος για όσα συνέβησαν με εκείνον πρωταγωνιστή το περασμένο διάστημα είπε χαρακτηριστικά «βγαίνω νικητής». Τόνισε ακόμη ότι είχε απόλυτο δίκιο σε όσα έγραψε και εκλήφθησαν και ως κριτική στην ηγεσία.

Μίλησε αρχικά με καλά λόγια για τον έκπτωτο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «ο Κασσελάκης έχει διείσδυση στην νεολαία», αλλά τόνισε ότι «δεν είναι one man show, θέλει επιτελείο», και τον κατηγόρησε ότι δεν μπορεί να συγκροτήσει κάποια πράγματα.

«Η κοινωνία έβλεπε τον Στέφανο Κασσελάκη αλλά δεν τον άκουγε», ανέφερε. Μίλησε επίσης για «βλακείες της τελευταίας στιγμής» στις προηγούμενες εκλογές.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «κρατάει φανάρι» στις τράπεζες και ζήτησε μια από τις 4 συστημικές τράπεζες να έρθει με νόμο στο Δημόσιο για να ρυθμιστούν οι όροι του παιχνιδιού, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να αποκτήσεις ξεκάθαρο αντιπολιτευτικό λόγο και περιφερειακή ανασυγκρότηση, να αποκτήσει χαρακτηριστικά ισχυρής αντιπολίτευσης και εν δυνάμει κυβέρνησης»

Σκληρή ήταν η κριτική του στο ΠΑΣΟΚ: «Το ΠΑΣΟΚ έχει βαρύτατο τραυματισμό στο συλλογικό υποσυνείδητο με τη χρεοκοπία του 2010, με όλη τη συμμετοχή του ειδικά από τη σημιτική περίοδο στην χρεοκοπία της χώρας . Από αυτό δεν μπορεί να ξεφύγει το ΠΑΣΟΚ»

«Το κενό αντιπολίτευσης θα καλυφθεί, η ιστορία απεχθάνεται το κενό. Κι εγώ θέλω να το καλύψει ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε σε άλλο σημείο και για τυχόν συνεργασίες πρόσθεσε: «Όποιος θέλει ας έρθει αλλά προγραμματικά». «Ο απογευματινός τους ίσκιος νομίζουν πως είναι το πολιτικό τους μπόι», είπε για... κάποιους στη συνέχεια.

«Ο κόσμος που έφυγε περιμένει, δεν έχει πάει αλλού, αλλά δεν θα περιμένει για πολύ», ανέφερε για τα του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με τον ίδιο θα επανακάμψει αν δει αλλαγή.

«Δεν μπορεί κανείς να απαγορεύει σε κανέναν να κατέβει. Εγώ προσπαθώ να φεύγω μπροστά και να είμαι πάνω από αυτά», είπε αντικρούοντας όσους θέλουν αποκλεισμό Κασσελάκη.

Η αναφορά στον Κωνσταντίνο Καραμανλή

«Δεν είναι και σοσιαλιστική επανάσταση, είναι βαθιές τομές. Κάποια πράγματα από αυτά τα έκανε ο Καραμανλής το ΄74. Είναι βαθιές μεταρρυθμίσεις και τομές»