Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν λύνουμε μόνον προβλήματα του παρελθόντος αλλά οικοδομούμε το μέλλον

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό τα νέα χωροταξικά προγράμματα θα επιτρέψουν να ληφθούν υπόψη τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής.
Eurokinissi

Ειδική αναφορά στο χωροταξικό πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», τα Τοπικά και Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια τα οποία ήδη δρομολογούνται σε ολόκληρη τη χώρα έκανε σε ανάρτησή του στο X ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παραθέτοντας και μια φωτογραφία από την σημερινή του ομιλία στην Βουλή, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε πώς στο Κτηματολόγιο θα στηριχθεί και το μεγάλο χωροταξικό πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», τα Τοπικά και Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια τα οποία ήδη δρομολογούνται σε ολόκληρη τη χώρα. Κάτι που χαρακτήρισε ως μια από τις σημαντικότερες, αφανείς μεταρρυθμίσεις που δρομολογούμε.

Συνέχισε δε σημειώνοντας πώς πρόκειται για σχέδια που θα μας επιτρέψουν πια να λάβουμε υπόψη τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής, να οργανώσουμε τον χώρο, τις χρήσεις γης, τους όρους δόμησης σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας.

«Όσα συζητάμε συνεπώς σήμερα δεν λύνουν μόνο προβλήματα του χθες, αλλά κυριολεκτικά οικοδομούν το αύριο» κατέληξε ο Πρωθυπουργός.

Σχετικές ειδήσεις