Η «εκστρατεία της ψαροταβέρνας» από Κασσελάκη - Το σενάριο της «παλινόρθωσης» από το Συνέδριο

Το σενάριο που ονειρεύονται οι «κασσελίστας»
INTIME NEWS

«Ζωντανό» το σενάριο της «παλινόρθωσης» του Στέφανου Κασσελάκη από το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο την αποφυγή της εσωκομματικής εκλογικής αναμέτρησης, διατηρούν στα κοινωνικά δίκτυα οι οπαδοί του Στέφανου Κασσελάκη.

Ωστόσο, η άποψη αυτή δεν διακινείται μόνο στον εικονικό κόσμο του διαδικτύου, αλλά έχει πέσει στο τραπέζι και από βουλευτές, αλλά και από πρόσωπα που βρίσκονται κοντά στον έκπτωτο πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Παλινόρθωση» μέσω Συνεδρίου

Είναι ξεκάθαρο ότι στο «στρατόπεδο» του Στέφανου Κασσελάκη, δεν έχουν ακόμα «χωνέψει» την έκπτωση του «εκλεκτού» τους από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Επί ολόκληρες εβδομάδες, τα στελέχη που βρίσκονται κοντά του, έκαναν λόγο στις δημόσιες εμφανίσεις τους για «πραξικόπημα», «εκτροπή» και διάφορες άλλες ανιστόρητες και αντιδημοκρατικές εκφράσεις.

Μάλιστα, η πολυήμερη απουσία του τέως προέδρου από τη δημόσια σφαίρα, ενίσχυε την πεποίθηση των οπαδών του ότι δεν αποδέχεται το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην Κεντρική Επιτροπή που τον καθαίρεσε από την ηγεσία του κόμματος. Άλλωστε, εκείνος ξεκίνησε τις απαράδεκτες κατηγορίες εναντίον των μελών του οργάνου, χαρακτηρίζοντας τους «κουκουλοφόρους».

Το πρόσφατο άρθρο του στην εφημερίδα Documento, το οποίο υπέγραψε απλά ως «Στέφανος Κασσελάκης» και όχι ως «πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ», προκάλεσε δυσάρεστη έκπληξη στους διαδικτυακούς οπαδούς του, που είδαν τον αρχηγό τους να αποδέχεται επί της ουσίας τη νομιμότητα της διαδικασίας καθαίρεσης του.

Όμως, φαίνεται ότι η θεσμική στάση του Στέφανου Κασσελάκη, κράτησε μόλις λίγες ώρες, καθώς επέστρεψε στη δημόσια συζήτηση το σχέδιο «παλινόρθωσης» τους στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Κυρίως από τους διαδικτυακούς οπαδούς του - άλλωστε, μόνο τέτοιους έχει, στην πραγματική ζωή οι «κασσελίστας» αγνοούνται, δεν έχουν προχωρήσει σε καμία, μα καμία δράση κατά της κυβερνητικής πολιτικής ή υπέρ του λαού της Παλαιστίνης.

Αλλά όχι μόνο, καθώς οι πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν ότι αρκετά στελέχη, αλλά και βουλευτές που τον στηρίζουν, προκρίνουν αυτό το σενάριο. Ακόμα και αν με αυτό τον τρόπο βάλουν «φωτιά» στο κόμμα. Ακόμα και αν χαθεί ο ρόλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως είπε πρόσφατα ο βουλευτής Πέτρος Παππάς.

Πρακτικά, αυτό δύσκολα μπορεί να γίνει. Αρχικά, διότι δεν είναι σίγουρο ότι θα ελέγξει το Συνέδριο το σύστημα Κασσελάκη. Το έκαναν τον Φεβρουάριο, με διορισμένο το 90% του σώματος. Δύσκολα, όμως, θα το καταφέρουν σε διαδικασία με κάλπη.

Παράλληλα, όμως, είναι σαφές ότι το Συνέδριο έχει έναν και μόνο ρόλο. Να ελέγξει αν οι υποψήφιοι για την ηγεσία πληρούν τις προϋποθέσεις που έθεσε η Κεντρική Επιτροπή για να διεκδικήσουν την προεδρία του κόμματος και να τις εγκρίνουν. Καμία άλλη αρμοδιότητα δεν θα έχει.

Επομένως, προς τι ανακίνηση αυτού του σεναρίου; «Για να συσπειρώσουν τους οπαδούς τους. Δεν έχουν άλλο αφήγημα αυτή τη στιγμή», είπε στο Newsbomb.gr, ανώτατη κομματική πηγή.

Η «εκστρατεία της ψαροταβέρνας»

Στην πραγματικότητα, επειδή το σύστημα Κασσελάκη γνωρίζει πολύ καλά πως δεν μπορεί να πετύχει με αυτό τον τρόπο την «παλινόρθωση» του εκλεκτού του, προετοιμάζεται κανονικά για την εκλογική αναμέτρηση – την οποία, βέβαια, προσπάθησε να αποφύγει με κάθε τρόπο.

Μπορεί τέως πρόεδρος να αποφεύγει τις δημόσιες δηλώσεις -υπό τον φόβο να χρειαστεί να μιλήσει πολιτικά- όμως έχει πυκνώσει τις δημόσιες εμφανίσεις του. Μάλιστα, επιλέγει να πηγαίνει σε εκδηλώσεις που του ετοιμάζουν οι οργανώσεις που ελέγχουν δικοί του άνθρωποι, όπως έγινε προ ημερών στη Λούτσα και χθες στη Σαλαμίνα.

Αυτό, που ωστόσο, προκαλεί διάφορα σχόλια, είναι πως αυτές οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε ψαροταβέρνες, χωρίς καμία απολύτως μαζικότητα. Μάλιστα, αρκετοί αντίπαλοι του σχολιάζουν σκωπτικά πως πραγματοποιεί την «προεκλογική εκστρατεία της ψαροταβέρνας».