Το παρασκήνιο της τηλεφωνικής πρόσκλησης του Κυριάκου Μητσοτάκη σε Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά

Κανείς εκ των δύο πρώην προέδρων της Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργών δεν φέρεται να απάντησε «ναι» ή «όχι» για την παρουσία του στην εκδήλωση που έχει σχεδιάσει το Μαξίμου, κρατώτας για την ώρα κλειστά τα χαρτιά τους 

Το παρασκήνιο της τηλεφωνικής πρόσκλησης του Κυριάκου Μητσοτάκη σε Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά
Eurokinissi
2'

Μπορεί το Μαξίμου να ακύρωσε τα σχέδια για συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τους βουλευτές του, που επρόκειτο να γίνει χθες, όμως αυτό - σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο - δεν σημαίνει ότι εγκατέλειψε τα σενάρια περί ηρεμίας και ενότητας τόσο σε επίπεδο ηγετικής ομάδας όσο και Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Όπως αποκάλυψε χθες η εφημερίδα Καθημερινή και επιβεβαίωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά τόσο με τον Κώστα Καραμανλή όσο και με τον Αντώνη Σαμαρά, για να τους προσκαλέσει στην εκδήλωση για τα 50 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας, που θα γίνει την Παρασκευή το απόγευμα στην «ιστορική έδρα» της Νέας Δημοκρατίας στην οδό Ρηγίλλης 18.

Πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου κάνουν λόγο για μια σύντομη τηλεφωνική επικοινωνία, στην οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχείρησε να πείσει τους δύο πρώην πρωθυπουργούς για την αναγκαιότητα να παρευρεθούν στην εκδήλωση για τα 50 χρόνια. Μάλιστα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην προσφορά και των δύο στην παράταξη, σε μια προσπάθεια να κλείσει το μέτωπο που είχε ανοίξει με τα όσα είχαν πει στην εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, κανένας εκ των δύο δεν απάντησε με ένα «ναι» ή ένα «όχι» για την παρουσία του στην εκδήλωση που έχει σχεδιάσει το Μαξίμου, κρατώντας για την ώρα κλειστά τα χαρτιά τους.

Αναφορικά με το τηλεφώνημα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στους Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά ενόψει των 50ών γενεθλίων της ΝΔ, που θα γιορταστούν στην ιστορική έδρα της Ρηγίλλης, μίλησε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή