Φάμελλος για Μέση Ανατολή: «Η τρομοκρατία δεν αντιμετωπίζεται με τον θάνατο χιλιάδων αμάχων»

«Η Ελλάδα οφείλει να αναλάβει πρωτοβουλίες ως πυλώνας ειρήνης και σταθερότητας», επισημαίνει ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος

«Η κλιμάκωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή, μετά την ισραηλινή εισβολή στο Λίβανο και τους χθεσινούς βομβαρδισμούς του Ιράν στο Ισραήλ, είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και καταδικαστέα εξέλιξη», επισημαίνει σε δήλωσή του για τις ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος.

Συμπληρώνει πως «Η τρομοκρατία δεν αντιμετωπίζεται με τον θάνατο χιλιάδων αμάχων και κλιμάκωση της κρίσης στην ευρύτερη περιοχή, που οδηγεί σε έναν ανεξέλεγκτο περιφερειακό πόλεμο.

Υπάρχει ανάγκη για άμεση κατάπαυση του πυρός και του ντόμινο βίας και θανάτου, που θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες για τους λαούς της περιοχής.

Απαιτείται άμεση πρωτοβουλία του Συμβουλίου Ασφαλείας και της ΕΕ για την αποκλιμάκωση της έντασης. Η διεθνής κοινότητα πρέπει να δράσει με πρώτη προτεραιότητα την ειρήνη και την προστασία της ανθρώπινης ζωής!

Και η Ελλάδα οφείλει να αναλάβει πρωτοβουλίες ως πυλώνας ειρήνης και σταθερότητας. Αναδεικνύοντας και μια νέα στρατηγική που πρέπει να υλοποιήσει η χώρα μας ως μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σε λίγο καιρό».

Σχετικές ειδήσεις