Κοτζιάς για Σπηλιωτόπουλο: Διαλύουν κάποιοι σήμερα την ηθική, το ήθος, τους κανόνες της Αριστεράς

Πυρά κατά του Άρη Σπηλιωτόπουλου και του Στέφανου Κασσελάκη από τον πρώην υπουργό Εξωτερικών

Κοτζιάς για Σπηλιωτόπουλο: Διαλύουν κάποιοι σήμερα την ηθική, το ήθος, τους κανόνες της Αριστεράς
1'

Σφοδρή επίθεση κατά του Άρη Σπηλιωτόπουλου, με αιχμές εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη, εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς από τον δίαυλο του «ΑΘήνα 9,84».

«Δεν μπορώ να τους βλέπω να μου κουνάνε εμένα το δάχτυλο και να μου λένε εκείνοι τι είναι και τι δεν πρέπει να είναι η Αριστερά και να λέει ότι η άλλη Αριστερά, έξω από αυτούς, είναι χουντική…» σημείωσε ο κ. Κοτζιάς.

Σχολίασε σκωπτικά τη στήριξη που τους παρέχει ο Στέφανος Κασσελάκης. «Καλά κάνει και τους έχει υποστηρικτές, αλλά ας τους κατεβάσει το δάχτυλο και να μη μιλούν με αυτόν τον τρόπο. Εγώ όταν έφυγα από το ΚΚΕ έγραψα άρθρο 25 σελίδων κι εξήγησα τους λόγους. Εκείνοι, ωστόσο, δεν είπαν και δεν εξήγησαν ποτέ τους λόγους που έφυγαν από τον Καραμανλή και τη ΝΔ. Διαλύουν κάποιοι σήμερα την ηθική, το ήθος και τους κανόνες της Αριστεράς» σημείωσε.

Επίσης, καυτηριάζοντας τον ρόλο του Στέφανου Κασσελάκη για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι «εάν θέλει να κάνει ένα δεξιό κόμμα και να το πάει μπροστά, δεν είμαι αρμόδιος να το πω…». Προσέθεσε ακόμη: «Τον ΣΥΡΙΖΑ ως αριστερό κόμμα, όμως, δεν μπορεί να τον πάει μπροστά. Δεν είναι ο ίδιος Αριστερός και δεν ξέρει την ιστορία της Αριστεράς. Δεν μπορεί να μιλάει για κουκουλοφόρους στην Αριστερά, όταν εκείνοι ήταν οι δωσίλογοι που έστελναν τους Έλληνες στο απόσπασμα των Γερμανών. Δεν έχει την υπομονή να διαβάσει κείμενο με πάνω από δύο παραγράφους», είπε χαρακτηριστικά.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή