ΠΑΣΟΚ: Σε ποιες περιοχές ποντάρουν οι 6 υποψήφιοι αρχηγοί;

Αγώνας δρόμου στο τελευταίο κατοστάρι πριν τις κάλπες της Κυριακής

Με στόχο οι κάλπες να φέρουν το ΠΑΣΟΚ στην κορυφή της πολιτικής επικαιρότητας οι 6 μονομάχοι βρίσκονται σε προεκλογικό πυρετό επιχειρώντας να ξεπεράσουν την προσέλευση των προηγούμενων εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ.

Να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ψηφοφόρους ενόψει της Κυριακής αλλά και σε στοχευμένες “αιχμές” κατά των συνυποψηφίων τους είναι η στρατηγική που ακολουθούν για τις επόμενες δύο ημέρες οι έξι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Χθες , Χάρης Δούκας και Παύλος Γερουλάνος, με μισή ώρα διαφορά, έδωσαν την μεγάλη μάχη των εντυπώσεων στην Αθήνα, με κεντρικές ομιλίες στο Στάδιο του Πανελληνίου και στον προαύλιο χώρο της Παλιάς Βουλής, αντίστοιχα. Και οι δυο ομιλίες συγκέντρωσαν πλήθος κόσμου και οι υποψήφιοι ανανέωσαν το ραντεβού τους στις κάλπες της Κυριακής.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα πραγματοποιήσει την κεντρική του ομιλία στην Αθήνα την Παρασκευή, ενώ θα ρίξει την αυλαία το Σάββατο στην Πάτρα. Στον χάρτη των πολιτικών του δυνάμεων ποντάρει στην Κρήτη λόγω εντοπιότητας ειδικά μετά τις πρωτιές που πήρε το ΠΑΣΟΚ στις προηγούμενες εκλογές. Ο Χάρης Δούκας έχει επενδύσει κυρίως στην Αττική όπου έχει δυναμική αλλά και στην περιφέρεια της Ηπείρου.

Την Παρασκευή, ο Χάρης Δούκας κάνει την τελευταία ομιλία του στην στη Λάρισα ενώ υπάρχει ο σχεδιασμός να βρεθεί το Σάββατο στη Κρήτη.

Ο Παύλος Γερουλάνος έχει μια μεγάλη δυναμική στην Αττική ενώ έχει μεγάλες προσδοκίες από την Πελλοπόνησο με αφετηρία την Αχαϊα που είναι ο τόπος καταγωγής των Παπανδρέου. Την Παρασκευή θα ολοκληρώσει τις προεκλογικές του δραστηριότητες στην Πάτρα έχοντας στο πλάι του τον ευρωβουλευτή και γιό του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Νίκο Παπανδρέου.

Η Άννα Διαμαντοπούλου που θα κάνει την κεντρική της ομιλία απόψε στην Αθήνα (19:00 ,ξενοδοχείο Wyndham Grand) παίζει δυνατά σε Αττική και Βόρεια Ελλάδα αλλα και Κρήτη, όπου αποσκοπεί στον επαναπατρισμό ψηφοφόρων από μια δεξαμενή 2,5 εκ. που έχουν γυρίσει την πλάτη στο ΠΑΣΟΚ. Ποντάρει και στην Θεσσαλονίκη όπου διατηρεί αρκετές πολιτικές φιλίες

Η Νάντια Γιαννακοπούλου αντλεί τη δύναμη της από την εκλογική της περιφέρεια στην Δυτική Αττική αλλά και από την Μεσσηνία όπου εκλεγόταν στο παρελθόν και έχει και οικογενειακές ρίζες. Θετικά μηνύματα όμως λαμβάνει και από την Στερεά Ελλάδα και νησιά.

Ο Μιχάλης Κατρίνης με αφετηρία την εκλογική περιφέρεια του Ν. Ηλείας επιδιώκει να “κερδίσει” μεγάλες δυνάμεις στη Πελοπόννησο. Ωστόσο θετικές είναι οι εντυπώσεις από τις περιοδείες του σε μεγάλα αστικά κέντρα.

«Όλα κυλούν ομαλώς μέχρι στιγμής και η διαδικασία έχει εξελιχθεί με σχεδόν υποδειγματικό τρόπο. Είμαστε πολύ αισιόδοξοι και πιστεύουμε ότι θα υπάρξει μεγάλη συμμετοχή και θα ξεπεράσουμε τους 270.000 των εκλογών του 2021. Έχουμε πετύχει τους στόχους μας σε αυτήν τη διαδικασία. Δείτε το debate που όλοι το παρακολούθησαν και το σχολιάζουν. Το ΠΑΣΟΚ πρωτοπόρησε και το επόμενο εθνικό debate θα γίνει με τους όρους που εμείς θέσαμε» υποστήριξε στο OPEN ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Θανάσης Γλαβίνας.
Από τις δημοσκοπήσεις προκύπτει ένα βασικό συμπέρασμα: οι διαφορές των τεσσάρων πρώτων (Νίκου Ανδρουλάκη, Χάρη Δούκα, Άννας Διαμαντοπούλου, Παύλου Γερουλάνου) δεν είναι αδύνατο να ανατραπούν.
Στις 6 Οκτωβρίου δεν θα κερδίσει μόνο ένας, αλλά δυο υποψήφιοι και μια εβδομάδα μετά το παιχνίδι θα είναι και πάλι ανοιχτό και οι κάλπες άδειες.
Πάντως για το ΠΑΣΟΚ, ένα νέο ρεκόρ προσέλευσης ψηφοφόρων – ανεξαρτήτως του από πού προέρχονται πολιτικά – θα παίξει σημαντικό ρόλο και στη συνολική ψυχολογία της Χαριλάου Τρικούπη που επιθυμεί να δείξει ότι είναι κόμμα εξουσίας.